A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így kerüld el a szúnyogcsípést a szabadban üldögélve.

2013. június 11.

Szúnyogok nélkül nincs nyár. :) De nem szeretjük őket. A múltkor megnéztük, mit kezdjünk a szúnyogokkal a lakásban.

szunyog_levelen.jpg

Mó mai tippjeivel a teraszodat, erkélyedet, kertedet teheted szúnyogmentessé.

Első dolgunk itt is: előzzük meg az inváziót. A szúnyogok az árnyékos, vizes helyeket kedvelik, tehát ha vannak pocsolyák a kertedben, elsőként ezeket számold fel, hogy a szúnyogmama ne találjon nálad peterakásra alkalmas helyet. A tócsákat seperd be, szórj rá földet, hogy nyomuk se maradjon. Ha kerti tavad van, azt már nehezebb felszámolni, nyilván nem is akarod, hihi.

Ide békák telepítését javasolja neked Mó. Abszurdnak tűnik az ötlet, pedig nem az: a békák egyik kedvenc eledele a szúnyog(lárva). Az esti békabrekegés pedig nagyon kedves. :)

breki.jpg

Mó ismét az aromás növényeket ajánlja neked a teraszra, erkélyre, oda, ahol szívesen ücsörögsz kint esténként.

Citromfű, menta, bazsalikom és kakukkfű mind-mind szúnyogriasztó illatúak. A levendula szintén távol tartja a rovarokat a környékén. A citromfű nagy leveleivel be is tudod dörzsölni magad. A kis vérszívók fejvesztve fognak menekülni a közeledből, csak figyeld! ;) Én is ezt használom és nagyon jól működik (ráadásul imádom az illatát - jah, teának is fincsi és mókusegészséges ;)). És nagyon jó csak ránézni is (nézd csak!), imádom, hogy van a kertünkben.

citromfu.jpg

Citromfű. Olyan, mint a csalán, de mégsem.
Citromfűvel bedörzsölheted magad, csalánnal inkább ne. :D

Az illóolajok jöhetnek kint is, vagy illatos mécseseket is gyújthatsz. Ezek mellett a füstölőket javaslom még. Ezt keleti típusú boltokban tudsz venni, fillérekért. Néhány vadító illatú pálcikát meggyújtva messze elkerülik a terciádat a minivámpírok.

Ha pedig a legyeket sem szeretnéd társaságodnak >>>

Ha kicsi gyermeked van, aki szeret a teraszon, erkélyen aludni, akkor persze a mesterséges füstölők az ő közelében nem jöhetnek szóba. Takard le a pici babakocsiját, alvóhelyét egy függönydarabbal, hogy ne zavarják őt a rovarok. De használhatsz természetes füstölőket (persze azok már kicsit drágábbak), vagy levendulapárnácskát is tehetsz a bébi közelébe, így nem csak a vérszívókat tartod távol, de még az álma is nyugodtabb lesz. :)

És ha már békát emlegettem, jöjjön egy nagy kedvenc:

Használj gyógynövényeket (vagy békákat :D), és nem lesz többet szúnyogcsípésed! ;) Ja, és lájkolj, ha Te sem szereted a kis dögöket! :D  

nyár kertes ház könnyen megvalósítható

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr545355557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása