A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

3 tipp a gyerekektől, hogy hogyan maradjunk erősek +videó

2013. május 31.

Abban mindenki egyetért, hogy a megtakarítás fontos. Abban viszont már kevesen, hogy milyen áldozatok árán.

malyvacukor_kiserlet.jpg

Lássuk, mit tanácsolnak a gyerekek, jöjjön a mályvacukor-kísérlet:

Még a 60-as években a Stanford egyetemen végezték ezt a kísérletet, a késleltetett kielégülést vizsgálva. Igen, a megtakarítás nem jutalom nélküli áldozat, hiszen azt a pénzt is te fogod elkölteni és nem a mókusok. A megtakarítás csak a fogyasztás késleltetése egy jobb/nagyobb/hatékonyabb valami érdekében.

Egy szobában egyszerre egy gyereket leültettek az asztalhoz. Az asztalon volt egy darab mályvacukor. Ekkor a kísérlet végzője elmondta:

Ha vársz 15 percet, akkor egy második mályvacukor a jutalmad.

A kísérletben résztvevő gyerekek kisebbsége persze azonnal elbukott. Elmajszolta a cukrot. Viszont a többség nekiállt, hogy kivárja a 15 percet.

A várakozók 1/3-a sikeresen teljesítette is a 15 percet, a többi elvesztette az erejét és engedett a kísértésnek. Veled is így szokott lenni? Még ha rá is veszed magad, nem jutsz el a célig?

Hogyan jutott el az az 1/3-ad a célig? Hogyan álltak ellen a csábításnak?

  1. Néhányan hátat fordítottak. Ösztönösen azt a technikát választották, hogy kivonták a látómezejükből a kísértést. Ha te minden nap beugrasz a pékségbe egy kakaós csigáért ,akkor válassz más útvonalat. Zárd a kísértést a szekrénybe, pakold el, ne legyen szem előtt.
  2. Néhányan rugdosták az asztalt. Ha nem sikerül elterelned a figyelmed, akkor vezesd le a frusztrációd fizikailag. Te felnőtt vagy, ne rugdosd az asztalt. Helyette fuss a parkban. Sétálj nagyokat. Csinálj bármi testmozgást, amiben levezetheted az energiádat.
  3. Néhányan játszottak. Ha nem elég, hogy kiveszed a látómeződből és nem hat ha levezeted a feszültséged, akkor tereld el a figyelmed. Töltsd ki a napjaid, hogy ne is kelljen erre gondolnod.

Itt megnézheted videón is, érdemes a kis pofijukat is figyelni. Ennivalóak! :)

Persze az sem árt, ha tudjuk,
hogyan osszuk be okosan a pénzünket >>>

Végre viselkedhetsz kisgyerekként! Légy erős és tartsd magad az elhatározásodhoz! Spórolásban és minden másban. Nyomj egy lájkot, ha irigyled a gyerkőcöket! ;) 

gyerekek spórolás megmondás megtakarítás

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr505337372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása