A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Hogyan lehet sokkal olcsóbb a havid? /Női szakasz/

2013. április 08.

Így spórolj a menstruáción: tampon vagy betét helyett használj intimtölcsért ezentúl. Egyszeri befektetéssel sok száz ezer forintot spórolhatsz és a legegészségesebb módot választod, ha cserélsz!

intimtolcser

Amikor először hallottam/láttam, azonnal hárítottam, hiszen a tampon kényelmes, egyszerű, láthatatlan és nekem speciel soha semmi problémám nem volt vele. Aztán egyre többször futottam bele hirdetésekbe, illetve hallottam barátnőmtől, így már elgondolkoztam, hogy jobban utána kellene nézni és talán érdemes lenne bele is vágni. Összeszedtem a fontos infókat az intimtölcsérről, hogy te is eldönthesd, megéri -e!

Az intimtölcsér (vagy menstruációs kehely, menstruációs tölcsér, angolul menstrual cup) egy olyan orvosi szilikonból készült menstruációs segédeszköz, amit tampon vagy betét helyett tudsz használni. Gyakorlatilag  összegyűjti a vért, viszont jóval többet, mint bármi más. Egyszerűen kiönthető belőle a folyadék, majd elmosás és fertőtlenítés után szinte a végtelenségig újból és újból felhasználható. Anyagi szempontból ezért éri meg váltani, hiszen rengeteg pénzt lehet vele megspórolni.

tampon_betet_tolcser.jpgtampon, betét vagy intimtölcsér?

Előnyök:

  • A legfontosabb (nekünk, mókusoknak :)), hogy rengeteg pénzt spórolhatsz vele! 5000 forinttól 15000 forintig sokfélét lehet találni már itthon is, és ha a legdrágább verzióval, plusz a további fertőtlenítéshez szükséges hozzávalók áraival számolunk, akkor is évente minimum 8-10 ezer forintot spórolhatunk meg vele (ez sokkal több is lehet, tampon- vagy betéthasználatod mennyiségétől függően)!

  • Semmiképp nem csúszik félre, mint egy betét, nem lóg ki belőled semmi még intim körülmények között sem, mint a tamponnál, és simán járhatsz úszni vagy mehetsz tornázni is vele, minden esetben kényelmes és észrevétlen. És még a szagokat is visszatartja, ez sem egy utolsó dolog! ;)

  • Simán bent maradhat 10-12 órát is, így egy egész napos shoppingot is elintézhetünk anélkül, hogy azon kellene görcsölnünk (elég nekünk a hasgörcs :)), hogy hol és hogyan cseréljük ki a tampont vagy betétet.

  • Allergiamentes, egészséges. Orvosi szilikonból készül, semmilyen káros anyagot nem tartalmaz. Nem kell félnünk semmilyen hárombetűs (TSS - toxikus sokk szindróma) betegségtől, gombásodástól vagy egyéb borzalmaktól. Így a hüvelyszárazságot is elkerülhetjük, ami szintén jó hír.

  • Környezetbarát: 10-15 évig használható, így nem szennyezzük környezetünket menstruációs hulladékkal.

Hátrányok:

  • Egyszeri magasabb összegű befektetést igényel.
  • A kivételkor felmerülő "véres jelenet" kivitelezése és annak megszokása hosszú idő lehet.
  • Vendégségben, házon kívül, közvécékben, stb. kellemetlen lehet a kiöblítése és fertőtlenítése.
  • A hosszú benntarthatósági idő miatt könnyebben elfelejthető.
  • sok vér látványa rosszullétet okozhat.

Az előnyök és hátrányok elolvasása után egyértelművé válik, hogy mindenképp érdemes kipróbálni. Ha mégis bizonytalan vagy, olyan cégtől vásárold meg az első intimtölcséredet, aki 100%-os pénzvisszafizetési garanciát vállal, így tényleg nem kockáztatsz semmit!

Hogyan is néz ki egy ilyen intimtölcsér?

Vannak színtelenek, amik (számomra) kevésbé gusztusosak

atlatszoak_uj.jpgintimtölcsérek

és vannak színesek, amik mindenképp szimpibbek (de persze ízlés dolga).

szinesek.jpg/menstruációs kehelyként vagy menstruációs csészeként is találkozhatsz vele/

Természetesen intimtölcsért is vehetsz a Vaterán (vagy egyéb apróhirdetéses oldalakon) is, jóval olcsóbban is akár. Ne aggódj, vadonatúj, csomagolt termékeket árulnak cégek is, így nyugodtan rendelhetsz akár onnan is. Figyelj rá, hogy lehetőleg olyan eladótól vásárolj, aki vállal rá garanciát (vagy a sokkal alacsonyabb árért cserébe bevállalod a kockázatot).

Nem egy szépség és mindenképp furcsa belegondolni, hogy egy ilyen kis szilikonvackot dugok fel magamnak és felmerül az emberben, hogy hogy fogom kiszedni, mi van, ha bent ragad, stb. De persze a gyártók és gyakorlott felhasználók megnyugtatnak, hogy semmi ilyesmitől nem kell félni! :) 

Vannak forgalmazók, akik próbálják a csomagolást kis textilzsákokkal széppé tenni, illetve magát a terméket is gusztusosabbá azáltal, hogy színesek. Szerintem sikerült.

szines_ladycup.jpg

ladycup színes intimtölcsérek, vidám, mintás zsákokban

Ne a design alapján dönts, de ez is fontos lehet. :) Vedd figyelembe az árakat, minőséget (már amennyire meg lehet ítélni), hogy adnak -e garanciát vagy sem, és természetesen olvass véleményeket (nem gonoszságból mondom, de ne hidd el mindet gondolkodás nélkül, soha nem tudhatod, hogy valós személy írta -e, avagy csak egy marketing szövegíró, szóval leginkább barátoknak, ismerősöknek higgy :)).

Egyelőre saját tapasztalat és teszt nélkül írtam a témáról a neten található infók alapján, mert már többször felmerült bennem is, hogy kipróbálom. Ahogy túl vagyok rajta, újból jelentkezem, ígérem. Addig is, ha Te már próbáltad vagy hallottál róla, akár jót, akár rosszat, oszd meg velünk, hogy együtt még okosabbak legyünk. :)

ui.: Ugyan a közös háztartás kasszáját érinti a dolog, hogy áttér(nek) -e a ház lánya(i)/asszonya(i) az intimtölcsérre, mégis azt gondolom, ezt a döntést csakis mi, nők hozhatjuk meg, hiszen nem minden a pénz. A kényelem, hasznosság jelen esetben felülírja a pénztárcát. Srácok, férfiak, ezt most fogadjátok el. köszi :)

fotók, infók: ladycup, femmecupwomenshealthmag, squidoo, healthtap, raspbaby, gapyear, jujucup

innováció spórolás praktikus otthon egészséges intim megtakarítás lecserélem női dolog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr305193611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása