A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

A 13 legtrendibb közlekedési eszköz, amit neked is ki kell próbálnod!

2018. június 30.

A közlekedési eszközök piaca mindig is kedvezett a találékonyságnak és a kreativitásnak, van is választék bőven. A legújabb sport és közlekedési eszközök most terítékre kerülnek, amiket fiataloknak és trendi felnőtteknek egyaránt remek választások.

kozlekedesi_es_sporteszkozok.jpg

Ember legyen a talpán aki a most következő menő közlekedési eszközök háza táján rendet szeretne tenni, de én azért megpróbálok. :) A megnevezések a legtöbb esetben épp annyira rugalmasak, eltérőek és átgyúrtak mint maguk a járgányok. De jöjjenek inkább a cikk főszereplői:

Freeline skate

Ez az apróság, főleg a gördeszka rajongók szívét dobogtathatja meg. Rendkívül kis helyet foglal és pehelykönnyű szállítani. Gyakorlott használóként gyors közlekedést biztosít, valamint kisebb trükkökre is alkalmas.

drift_skate_freeline_board.jpg

A termék több nevet is visel pl. a freeline skate-en kívül a drift board/skate is erre az eszközre utal. Utóbbit főleg a Twolions márka használja, mint az egyik főgyártó. Itt megnézhetsz egy videó a használatáról. Egyébként kb. 8000 Ft-ért vesztegetik angol oldalakon.

Mojo skate by landroller

Első ránézésre egy hagyományos egysoros görkorcsolyának tűnik pedig nem az. Ebben az esetben a kerekek a köri egyik oldalán vannak. Ismerős lehet a szerkezet a Csodálatos Kutyadoki sorozatból, mert Cesar Millan is használta sétáltatáshoz. Kb. 60.000 Ft a beszerzési ára.

mojo_skate_kozlekedesi_eszkoz.jpg

Orbitwheel

Ez valóban egy hordozható kis eszköz, olyan táskába dobálható méretű. Első ránézésre nehéz megmondani, hogy hogyan is kellene használni, ezért hoztam egy videót is róla. Használata komoly gyakorlást kíván szóval csak óvatosan az elején. Az árát átszámolva kb. 25.000-85.000 Ft-ban lehet meghatározni. 

orbitwheel.jpg

Two wheel skateboard

A neten twho wheel Self-Balancing Scooter hoverboard néven is megtalálhatjuk, úgy tűnik a rövid megnevezések kifogytak. Működési elvét és megjelenését az orbitwheel és a gördeszka közé kell belőni.

two-wheels-self-balancing-scooter-hover-board-stunt-skateboard-drift-scooter-self-balancing-board-scooter-phunkeeduck.jpg

Onewheel

Egy önegyensúlyozó elektromos eszköz a onewheel. A használója a balra, illetve a jobbra dőléssel irányíthatja. A vissza a jövőbe filmek rajongói által hőn áhított Marty McFly-os légdeszkára ez az eszköz hasonlít legjobban. Nem rossz, de azért mi még várjuk az igazi légdeszkát is. 

onewheel_kozlekedesi_eszkoz.jpg

GausWheel

Egy magyar találmányról van szó, melynek neve Göczey András és Ungár Soma megálmodók monogramjaiból született. Úgy kell hajtani mint egy rollert, fél lábbal, de a kívánt sebesség elérése után már mindkét láb közrefoghatja a kereket. Menet közbeni irányítása erősen hasonlít a síelésnél megszokott mozdulatokra. Igény esetén fékes kivitelben is rendelhető. Jó tudni, hogy súlya közel 8 kg. 7000 Ft-tól egészen 125000 Ft-ig terjedhet az ára.

gauswheel_kozlekedesi_eszkozok.jpg

Solowheel, monowheel

A Gauswheel testvérei ha lehet ilyet mondani. Ezek elektromos eszközök körülbelül 10 km megtételére alkalmasak egyetlen töltéssel. A súlyuk már a hordozhatóság határát feszegetik, mert kb. 8-11 kilót nyomnak, de a legtöbb azért fogóval fel van szerelve.

solowheel_monowheel.jpg

Segway és Ninebot

Segway eredetileg egy cég név volt ők találták ki a sokak által ismert kormányos közlekedési eszközüket. A Ninebot cég is záros határidőn belül piacra dobta az előbbire megtévesztésig hasonlító a saját verzióját, ami szintén csak a cégnevet viseli. Később a Ninebot felvásárolta a Segwayt. 

segway-v-ninebot.jpg

Ninebot mini verziók

A ninebot mini egy térd közé fogható résszel van felszerelve. Némelyikre még kamera is került.

ninebot_by_segway_kozlekedesi_eszkoz.png

Hoverboard más néven mini segway

Ez a vagány önegyensúlyozó újdonság hatalmas népszerűségnek örvend/örvendett néhány éve, megannyi sztár is elkezdte használni. Az egyes modellek eltérő színük, méretűek és más a terhelhetőségük is, sőt megannyi extrát is felszereltek rájuk. Sajnos a tömeges érdeklődés miatt megjelentek a silány minőségű utánzatok, amikről sokat lehetett hallani, mert sorra kigyulladtak. Ha valaki ilyen eszközre vágyik mindenképp figyeljen oda és csak kiváló termékért fizessen.

hoverboard_mini_segway2.jpg

Aeyo

Megjelenésében egy görkorcsolya és roller hibridnek lehetne legpontosabban leírni. Ára kb. 135.000 Ft.

Előnyei:

  • állítólag a görkorcsolyázni nem tudók is könnyen megtanulják használni
  • a kormányrésznek köszönhetően nagyon stabil
  • a görkorcsolyák egy kézifékkel kontrollálhatók
  • a bevásárlás hazacipeléséhez kosárral felszerelhető
  • csomagtartóban és kézben kényelmesen hordozható
  • használata mindkét lábat egyformán igénybe veszi, használata egészségesen átmozgat

meno_kozlekedesi_eszkozok_aeyo.jpg

Halfbike

A sportszerek és a közlekedési eszközök tökéletes kombinációja. Mivel álló testhelyzetben kell hajtani mint egy biciklit, és egész testtel kell irányítani nagyon jól átmozgatja az embert. Összecsukható így könnyebb buszon vagy metrón szállítani. Ha valaki magának szeretne tudni egy ilyet akkor ezen a honlapon 170.000 Ft-ért beszerezheti.

halfbike_kozlekedesi_eszkozok.jpg

Elektromos velocipéd

Ez a találmány azt hivatott megmutatni, hogy a mai technológia mellett hogyan festene egy kezdetleges, korai bicikli. Nemhiába forrt össze a neve a "Concept 1865 - Rethinking Materials" (1865-ös koncepció- újragondolt anyagok) jelzőkkel. Ez a konkrét elektromos velocipéd ding 3000 név alatt kutatható fel egyébként. A tömeges elterjedésére nem számítanék, mert szerintem a bicikli kiszorítja a versenyből, de jó tudni, hogy létezik. Gallériáért kattints a képre.

Szeretném hinni, hogy elég vagány vagyok hozzá, hogy egy ilyen menő kütyüvel is büszkén gurulnék végig a városon. Nagyon jó lenne kipróbálni egy némelyiket, kár, hogy az áruk azért egy picit visszatart. De azért nyálat csorgatni szabad, nem igaz? Ha neked valamelyik van otthon írd majd meg a tapasztalataidat, mert nagyon kíváncsi vagyok egy első kézből jövő véleményre is.

sport közlekedés divat

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr4413849988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

retkeslaci 2018.07.02. 05:50:02

A rendes biciklinél jobbat még nem találtak ki.

Void Bunkoid 2018.07.02. 07:31:11

Hátöööö...ezek mind csak ilyen röpke hóbort-kategória, különösebben nem hasznos "járművek", amin maximum lehet röhögni tíz évvel később. A biciklik viszont még akkor is létezni fognak.

midnightcoder2 2018.07.02. 08:02:41

@Void Bunkoid: Monowheelt már láttam működni, egész életképes ötletnek tűnt.

Azt sem gondoltuk volna 10 éve, hogy ma a 70 éves bácsik is fognak rollerrel közlekedni.

A biciklinek alapvetően az a baja, hogy egyrészt Pesten a veszélyessége miatt extrém sportnak számít, másrészt nem minden célpontnál van lehetőség zuhanyozni, hogy utána ne bűzölögj egész nap mint egy hajléktalan. A harmadik gond pedig az vele, hogy erősen lopják.

czerka 2018.07.02. 08:09:16

@midnightcoder2: monowheelt én is láttam már többet ott Ázsiában. De szerintem veszélyes. Gyalogosok járdáján (ami itt ritka és ami van, az is tele van oszloppal, trafóházzal) túl gyors, halk. Bicikliúton sincs helye. Kismotoroknak elkülönített úton meg aztán végképp semi keresnivalója, mert ott 30-as táblánál 80-nal nyomják a 125cc-s robogósok.

igazi hős 2018.07.02. 08:57:25

A GausWheelnél az ár inkább 70 ezernél kezdődik, nem hétnél.
A lista első fele szerintem sem közlekedési, hanem szórakoztató, esetleg sport eszköz. Városi, tömegközlekedéssel kombinált közlekedéshez lehetnek jobbak, mint egy bringa, mert a többsége könnyen szállítható, de közepes (5-15 km) távra nem jobbak, mint a bringa. Kivéve a segwayt, ami óriási élmény, nagyon jó, de őrülten drága. Akkor inkább egy pedelec fele-harmada áron.
A nagy kerekű bicikliféleségek még elmennek közlekedő eszköznek, de -a motortól eltekintve- nem jobbak, mint a hagyományos bringa.

igazi hős 2018.07.02. 09:02:05

@midnightcoder2: A bringázás Pesten sem veszélyes. Az autózás veszélyes a bringásokra, illetve a hülyeség, de az minden közlekedési mód esetén igaz.

midnightcoder2 2018.07.02. 09:37:06

@igazi hős: Ha Pesten egy autó ütközik egy másikkal, ott általában leginkább a karosszéria bánja. Ha te mint biciklis ütközöl ugyanezzel az autóval, jó esetben kórházba kerülsz, rosszabb esetben a temetőbe.

neratyiskoggy 2018.07.13. 14:54:35

nem vagyol okos

ha okos lennél tudnád

a trendi közlekedés eszköz bmw audi harley
süti beállítások módosítása