A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Elhatároztam: ráveszlek, hogy neked is ünnepi frizurád legyen húsvétkor!

2017. március 17.

Lassan jön a nyuszi és vele a húsvéti ötletek tömkelege. Azt vettem észre, hogy leginkább az asztali dekorációra koncentrálunk, holott mi magunk is lehetünk ilyenkor kicsit nyuszisabbak. Első körben a frizurára koncentráltam és kerestem ötleteket, hogy legyen miből mazsoláznunk. Vajon mennyire vagány a kismókusod és te mennyire vagy bevállalós? 

husveti_frizurak.jpg

Tudom-tudom, most volt farsang és már a hócipőd is tele a sok szenvedéssel, tervezéssel, de legbelül te is tudod, hogy mindent megér az a mosoly és ölelés, amit kismókusodtól kapsz cserébe. Szóval szerintem az nem kérdés, hogy mutassunk valami újat az ovis- és sulistársaknak! És ha már őket kicicomázzuk, miért ne pompázhatnánk velük mi is? 

Szuper cuki húsvégi frizurák és hajba való ötletek érhetőek el, csak nálunk még kevésbé terjedt el. No, de majd most! Jöhet? 

1. Nyuszikonty

Ez volt az a fotó, ami a cikket ihlette, mert amikor megláttam, rögtön meg akartam neked mutatni, majd miközben rákerestem a neten, hogyan is készülhetett, belefutottam még kismillió húsvéti hajba. Ő megmaradt a kedvenceim között. :)

husveti_nyuszi_haj_konty.jpgForrás: Simpleasthat

Nem kell hozzá semmi extra hozzávaló, csak minimális ötletesség. Készíts egy egyszerű kontyot, majd rózsaszín filcből készítsd el a fülecskét, amit fogjon körbe fehér zseníliadrót (a bajszok is abból készülnek), erre ragassz kis vattapamacsot és egy hullámcsattal rögzítsd. A forrás oldalán részletes leírást és lépésről-lépésre fotókat is találsz!

2. Nyuszifül hajpánt

A legegyszerűbb változata a húsvéti frizuráknak, ha elkészíted a hajadat a szokásos módon és csak egy rózsaszín anyagot körbetekerve, nyuszifület tekersz a fejed fölé. A videóban a szemtelenül fiatal leányzó megmutatja, hogy csináld, hogy igazán cuki legyen és sminktanácsot is kapsz, szóval mindenképp jól jársz! ;)

rozsaszin_nyusziful_hajpant_husvetra.pngForrás: youtube

3. Kosárfonás

Ha húsvét, akkor fészkek, tojások, kosárkák mindenhol. Ezért egyértelmű, hogy egy kosárfonás a hajban szintén húsvéti hangulatú frizurát fog eredményezni, úgyhogy próbáljuk ki mi is! Tele van a youtube jobbnál-jobb fonástechnikákkal, te is hamar beletanulhatsz, még ha soha nem is próbáltad.

kosarfonas_husvetra.jpg

Ha pedig egyelőre kisebb kihívásra vágysz, építsetek babaházat, papírdobozokból! Az is szuper jó móka! :) 

4. Szalagból nyuszifül, csatra rögzítve

Nagyon kedves nyuszifülcsatot készíthetsz kislánymókusodnak pár perc alatt, amit biztos, hogy ő is imádni fog, te pedig boldogan gyönyörködhetsz majd benne! Csak két szaténszalag kell hozzá, minimális kézügyesség (videóban lépésről-lépésre segítség), hullámcsat vagy bármilyen egyéb és egy kis ragasztó.

nyusziful_szalagbol_csatra_hajba.jpgForrás: youtube

Ennek a nyuszifül masninak jó pár változatát találtam, de egy kis fantáziával elkészítheted a sajátodat. Attól függ, milyen anyagaid vannak otthon, melyik tetszik a picinek, melyikkel dolgozol szívesen, stb.

masnibol_nyusziful_husvetra.jpg

Persze, ha nincs kedved babrálni vele, most már a sok lelkes kézműves anyukáknak köszönhetően meg is veheted és egyáltalán nem egy vagyon. De azért mégiscsak az az igazi, ha te készíted el! ;) Különösen jó ötlet a kis bajusz.

nyuszifulmasni_husvetra.pngForrás: etsy

5. Filcnyuszi

Szuper jó ötlet, hogy egy kis hímzéssel varázsolj nyuszit egy egyszerű filcből, majd a hátára kis szöszmöszt (hogy hívják azt a szőrös izét vajon? :D) ragasztva egészen extra nyuszink lesz. Én imádom! 

nyuszi_a_hajba_filcbol.jpgForrás: etsy

Ha legalább egy tetszett az eddigiekből, ugorj át facebook-ra is körülnézni és tarts velünk ezentúl is! ;)

Ha még nem menekültél el, mutatok két igen extra változatot is. Lehet, hogy ezek hirtelen ránézésre túl soknak tűnnek, de két pillanat és szülőként azonnal beugrik, hogy egy kisgyereknek semmi sem túlzás! 

6. Tojások a hajban

Mondanom sem kell, hogy ezért a látványért meg kell szenvedni, mire minden egyes tojást körbefonsz, de szerintem megéri!  Ha elég hosszú lenne a hajam, poénból simán kipróbálnám!

tojasok_hajban_husvetra.jpg

7. A húsvéti tojás összes színében pompázva

Persze simán összefonva is nagyon látványos lesz egy ilyen színes haj, így meg aztán végképp! Ma már nem túl drágán kaphatsz (nem hajromboló) színezőket (filc, korong, krém, por formában), amiket a locsolkodás után simán kimoshatsz a hajadból. Szóval, színezésre, fonásra fel! 

szines_hajfonas_husvetra.jpg

+1 Nyuszifarok sapka

Ha pedig nincs kedved ilyenekkel mókolni és a locsolkodást sem szereted, a nyuszifarok sapkával még a hajad is megvédheted az undok kölniktől! Vicces is vagy és csak a sapkát kell kimosni! :P

nyuszifarok_sapka.jpg

Itt a vége, fuss el ... alapanyagokat venni és csináljunk belőle húsvéti hagyományt, hogy a frizuránkat is az ünnepnek megfelelően felöltöztetjük. Ha csak egy kis masni, akkor legalább az. Jövőre majd jöhet a hajszínező és a fonás! ;)

Gyűjtőcikkek jöhetnek, hogy legyen miből válogatni? Nyomj lájkot fb-oldalunkon és kérj értesítést a következő cikkről is! 

A cikk megírását a Provident támogatta.

gyerek húsvét ünnep inspiráció nyuszi frizura

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr877263239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása