A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

3 hiba, amit te ne kövess el a facebook adok-veszek csoportokban

2017. február 10.

Soha nem voltam ellene a használt ruha vásárlásnak és sokat spórolhatunk, ha ügyesen kutatunk, ráadásul egész kis bibliája van már a hatékony turkálásnak is, szóval alapjában véve jó dolog, de az online térben való turizásban van még mit fejlődnünk!  

hasznalt_ruhak.jpg


Ritkán nyílik ki a mogyoró a zsebemben, de ezen a héten valahogy tömegesen futottam bele az idiótábbnál idiótább emberekbe facebookon (pedig imádom az egész fb-világot, tudod...) és mindig van egy pont az i-re. Te is ismered, ugye?

Nekem ez a bizonyos pont most egy olyan adok-veszek csoport óriásvitája volt, ami mellett nehéz volt elmenni, de bár ne keveredtem volna bele soha. Azt hiszem, még időben kiszálltam, de úgy gondoltam, mégsem hagyom magamban szétrobbanni, hátha lesz, aki virtuálisan megveregeti a vállamat, hogy "Nyugi, ne húzd fel magad, felesleges!". Így hát inkább kiírom magamból! :)

Ha szereted az élet írta történeteket és saját tapasztalatokat, és kíváncsi vagy egy őszinte mókus véleményére, köztünk a helyed! Várunk facebook-on is! ;)

Fontos, hogy ez nem neked szól (hacsak...) és nem is konkrétan akarok beteggelni embereket (pedig tudnék :)), csak tükröt szeretnék kicsit tartani azoknak, akik nem néznek magukba, mielőtt másokra támadnának vagy kimondanának valamit. Persze -mint mindig- most is kíváncsi vagyok a te véleményedre és legfőképpen a te facebook adok-veszek csoportban szerzett tapasztalataidra, úgyhogy kommentelj, írj, hívj! 

Nyílt levél az adok-veszek csoportokban élő megmondóembereknek

Ha magadra ismersz és nem értesz egyet, azt is nyugodtan írd meg, kíváncsi vagyok, mit látunk máshogy! Én elmondom, mit látok innen és szerintem miért nem kellene azt tenned, amit, vagy hogyan kellene másképp... szerintem.

1. Imádsz kritizálni és ezt gondolkodás nélkül teszed

Igen, én is szeretek kritikát megfogalmazni, de igyekszem mindig építő jelleggel, segítő szándékkal tenni azt (bár volt már, hogy megkaptam, hogy először kérdezzem meg, van-e rá igény az illető részéről... huppsz :irul-pirul:). Azt gondolom, hogy lehet is kritizálni, de ne ész nélkül és főleg ne úgy, hogy eszünkbe se jut, hogy ezzel valakit megbántunk.

Simán lehet, hogy azért akarja eladni Judit a pöttyös nadrágját, mert tavaly beleszeretett, de ma már nem szereti vagy csak egyszerűen kihízta, de nyilván valamikor tetszett neki, hiszen hordta. Tudod: használt=hordott (legtöbb esetben).  

Apropó! Itt olvashatsz hasznos tippeket, hogyan vásárolj olcsón gyerekruhákat! 

Ha azt írod, hogy "Kell a francnak egy százegykiskutyanadrág!" azzal ugyan közlöd azt is, hogy neked nem kell (bár ezt senki nem kérdezte), de sokkal inkább azt közlöd (azon kívül, hogy egy paraszt vagy), hogy semmibe veszed a másikat. Az ízlését, a munkáját (amivel lefotózta, felrakta, szöveget megírta, stb.). És ezzel bizony majdnem biztos, hogy megbántod. Nem. Nem jogosan!

facebook_adok_veszek_csoportok.jpg

Az ízlés egy olyan dolog, amin teljesen felesleges vitázni, csak egyszerűen fogadd el, hogy mások vagyunk. Neki tetszik, neked nem. Ő szereti a pöttyös túró rudit, te nem. Ennyi! 

2. Felteszed a világ legfeleslegesebb kérdését

“Miért adod el?”

Hát nem makkmindegy az neked? De komolyan!

Valaki magyarázza meg, miért teszik fel ezt a kérdést oly sokan?

Móni feltesz egy tényleg menő felsőt, szuper leírással, jó minőségű képekkel, amin jól látszik, hogy alig, vagy egyáltalán nem is volt használva, ismert márka, az üzleti ár feléért már viheti is, akinek tetszik.

Vannak is jelentkezők, akiket érdekel és ráugranának, mégis az első hozzászólások így néznek ki:

“Állat jól néz ki! Miért nem hordod?”
“De hát ennek semmi baja, miért adod el?”
“Gyanús, hogy ennyire jó és féláron adod.” Stb.

Mit akarsz elérni a hülye kérdéseddel?

hulye_kerdesek.jpg

Milyen választ akarsz hallani Mónitól?

1. Ha azt írja, hogy igazából képen tök jól néz ki, de ha valaki felveszi, akkor sehogy sem áll, mert szar a szabása, akkor nyilván senki nem fogja megvenni. Miért tenne ilyet? Hiszen el akarja adni!

2. Ha azt akarod hallani, hogy rá nem jó a méret, akkor egyrészt bele fogsz kötni, hogy akkor miért vette meg, másrészt mi a mókus közöd van hozzá, hogy épp hízott 3 és fél kilót és ezért már nem tetszik magának a tükörben!?

3. Kép alapján, látván az anyagát/színét félsz, hogy kiderül, hogy túl hamar szöszölődik? Könyörgöm, akkor azt kérdezd meg, ne azt, hogy miért adja el! 

4. Mondja azt, hogy ajándékba kapta és soha nem is hordta, csak mert neki nem áll jól a színe, de a te szemedhez jól fog menni? Az megnyugtatna? Ó, jaj!

Értem, hogy valami igazolást szeretnél róla kapni, hogy az a tunika egyébként tökéletes és te leszel benne a megválasztott bálkirálynő és még a címkét sem vágta ki belőle (mert hagyta, hogy szúrja a nyakát, csak hogy amikor majd neked eladja, neked megnyugvást jelentsen).

Kedves kérdezőbajnok ruhaböngésző!

Értsd meg, hogy valami miatt csak el akarja adni! Ne érdekeljen, hogy miért, mert annak csak az lesz a vége, hogy max. azt hazudja, amit hallani akarsz! Kell az neked? :P

Csak vedd meg, könyörgöm, vagy menj egy üzletbe vásárolni, ahol eszedbe se jut megkérdezni az üzlet tulajdonosát, hogy miért nem hordja mind a 7 méretben azt a lila nadrágot, hanem szó nélkül leveszed és boldogan vonulsz el vele.

Hát, tedd ezt az adok-veszek csoportokban is és örülj, hogy szuper cuccra csaphattál le!

3. Minden drága és mindenki szarul fotózik, csak te vagy önjelölt profi fotós

aki persze még soha nem rakott fel képet

Szokták mondani, hogy "Csak akkor kritizálj, ha te magad jobban tudod csinálni", stb. - hát, én ezzel baromira nem értek egyet, mert attól még igenis lehet jogos észrevételem, mondandóm, hogy én sem tudom jobban megcsinálni. Lehet, hogy nem vagyok egy profi fotós, de attól még látom, ha az a kép bazi homályos és már az is kivehetetlen, hogy vajon gombos vagy cipzáros az a felső.

Sajnos valóban katasztrofális képeket látni itt-ott, amin nemhogy azt nem látjuk, hogy milyen állapotban van, de néha még azt sem, hogy mi az (ne röhögj, volt ilyen)! Megmondhatod, hogy téged -a leírás alapján- érdekelne az a dolog, de szeretnél egy jobb fotót, vagy közelebbi, élesebb képet, stb.

Persze, hogy egy használt cucc alapesetben nem ér annyit, mint amennyiért újonnan meg lehet venni, DE van olyan dolog, ami felértékelődhet más szemében (pl. mert ő sehol nem kap már, hiszen kifutó termék, de nagyon szeretné megkaparintani vagy ugyanolyan volt neki a BFF-ével, de elhagyta és most végre újra együtt menőzhetnek benne, stb.).

Ne te akard megmondani, hogy mennyit ér! Majd kiderül. Ha neked drága, alkudj! De ne szólj be! 

Tudom... engem meg miért zavar? Ezen még gondolkodom. :D

Ha van kedved, egészítsd ki plusz pontokkal a hirtelen kitörésemet vagy csak nyugodtan írd meg, ha nincs igazam! 

Ha fejben még nem téptél meg, vagy kifejezetten tetszik, hogy megírom, amit gondolok, gyere facebookra is és tárgyaljuk ki az egész világot! ;)

A natív cikk megírását a Provident támogatta.

facebook spórolás olcsó gondolatébresztő megmondás használt turkáló

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr9612178094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samantha fox 2017.02.10. 18:53:01

Sziasztok! Az én adok - veszek csoportomban ami nagyon dühít, hogy a ruhákat úgy teszik fel, mint amiket most kapkodtak le a ruhaszárítól. Gyűröttek, vasalatlanok.
A másik bosszantó dolog: kaposvári csoport. Persze bárki tagja lehet, de a lényeg az lenne, hogy városon, vagy a környéken belüliek adják el felesleges dolgaikat.( mivel így nincs postaköltség) Ennek ellenére tele vagyunk budapestiekkel, egriekkel stb.Nyilvánvaló , hogy egy pár száz forintos holmit nem éri meg 1500 ért postázni..
Harmadik: hozzászólás. Saját bejegyzéséhez hozzászól: tesz egy pontot.De naponta 5x. CsK ennyi ami bosszant.

krcsirke 2017.02.11. 19:16:23

@Samantha fox: "Harmadik: hozzászólás. Saját bejegyzéséhez hozzászól: tesz egy pontot.De naponta 5x. CsK ennyi ami bosszant. " Ezt úgy hívják bump, "magyarul" up-olás, tehát mivel valaki hozzáírt a bejegyzéséhez újra előre kerül a csoportban. Pár hirdető oldalon ez pénzbe kerül, hisz így mindig a ő hirdetése előre kerül. Egyszóval, magának teszi jót.
süti beállítások módosítása