A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Nyertem egy hűtőmágnest! Mutatom hogyan.

2014. november 23.

iksz2.jpg

A mókussztori ott kezdődik, hogy felkeresett minket az IKSZ (Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés), hogy segítsünk nekik a küldetésükben. Mivel a zászlójukra a környezetvédelem van tűzve, nem kellett győzködniük. Rávetettük magunkat.

No de, hogy nyertem hűtőmágnest?

Ha azt hiszed, te mindent tudsz a környezetvédelemről és a szelektív gyűjtésről, akkor lehet akkora a Te mellényed is, mint az enyém!

Bele is kezdtem az IKSZ kvízébe. Nem hosszú, összesen 3 szintet kell teljesíteni, szintenként pedig 3 perc áll rendelkezésedre és 5 kérdésre kell helyes választ adni.

Facebookon van a kvíz, itt tudod kitölteni. Ha ügyes vagy, Tied a tuti hűtőmágnes. És persze a tudás!

Te is szelektíven gyűjtöd már a hulladékaidat? Akkor a mókusok között a helyed! Nyomj egy lájkot!

"Jaj, akkor posztolni fogja a nevemben, hogy utálom a Pistát?!"

Szerencsére NEM. Én is utálom azokat. Egyedül a nevedet kéri és a nyilvános(!) profilodba olvas bele, de a következő oldalon be is tölti az e-mail címeddel együtt, hogy neked már ne kelljen gépelni. Megadod még a születési éved és már kezdődhet is a játék. Tényleg ne aggódj, nem lopják el a titkos rakétaindító kódjaidat! ;)

Mennyire nehéz?

Szintenként nehezedik, volt nekem is olyan kérdés, aminek a válaszát nagyon mellé tippeltem. Elmondhatom, hogy én már több tudással fekszem le az éjjel!

tejesdoboz_penztarca.jpg

Jó, meggyőztél, ide a hűtőmágnesemet!

Ha a 3 szintből kettőre helyesen válaszolsz (10 kérdés), akkor garantáltan megnyered a hűtőmágnest. Gyorsan el is kérte a postázási címem. Ha pedig a harmadik szintet is mókusujjból rázod, akkor részt veszel egy sorsoláson, amin mp3-lejátszókat, meg hátizsákokat lehet nyerni.

A kérdések nem nehezek, de ha megtorpansz, akkor a napi ide vonatkozó jó tanácsom: barátod a google! De legyél gyors! 

Kis titkos help: Italos karton = tejes- vagy gyümölcslevesdoboz

Az IKSZ egyébként már több mint 10 éve igyekszik mindenkinek a tudtára adni, hogy ezek a dobozok szelektíven gyűjthetőek és a közhiedelemmel ellentétben újra is hasznosíthatóak.

Te tudtad, hogy a tejesdoboz maradéktalanul újrahasznosítható?
igen
nem
Poll Maker

Erről egyébként van egy érdekes kis videó is:

Képzeld, most tudtam meg én is, hogy a tejes- és gyümilevesdobozok szelektív gyűjtője városonként eltérő, hogy melyik színű gyűjtőkonténerbe vagy gyűjtőzsákba kell dobni. Budapesten a kékbe (a papírgyűjtőbe), míg az ország többi részén jellemzően (de nem mindenhol) a sárgába (a műanyaggyűjtőbe) kell dobni. Nahát, szerinted mi lehet a logika!?


De a leghihetetlenebb és mókusésszel egyszerűen felfoghatatlan, hogy ezeknek a dobozoknak közel 75%-át még mindig nem szelektíven gyűjtjük. Úgyhogy tessék taposni és jó helyre dobni!
Most meg nyerj biztosan egy hűtőmágnest! ;) A játék november végéig tart, úgyhogy futás!

játék zöld újrahasznosítás gondolatébresztő IKSZ

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr596925599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása