A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így készíts illatosítót a gyümölcsteádból!

2014. május 19.

potpouri_gyumolcsteabol.jpg

Jó, tulajdonképpen nem a teádból. Azt inkább idd meg a mókusok egészségére! ;) De amiből a teát készítetted... na, az már Neked nem kell, viszont a lakásod imádni fogja.

Ez a létező leggyorsabb és legegyszerűbb potpourikészítés az egész mókusvilágon.

Egyszerű ötletek jöhetnek még? Kövess és naponta újat hozok! ;)

Ha már igazi tavasz van, egyre többet iszom gyümölcsteát. Mert finom. Mindig jó érzés ránézni a színes gyümikre már a zacskójában is, de ahogy "kinyílnak" a meleg víz hatására, azt még jobban szeretem. Mégis visszaszárítom használat után. Mindjárt meglátod, hogy miért.

Azt hiszed, minden spórolási trükköt ismersz? Kövess a cikksorozatunkon is és bebizonyítom, hogy nem így van! --->

Mi kell hozzá?

  • gyümölcstea (vagy szárított gyümölcsök)
  • illóolaj - opcionális
  • kis tálka vagy tasak

Mit kell tennem?

1. A kiáztatott teát használat után közvetlenül terítsd egy tányérra vagy papírtörlőre és hagyd kiszáradni.

Most a napon pár óra alatt megszárad, de ha hidegebb van vagy télen készíted, akkor néha forgasd meg, hogy ne poshadjanak be a gyümölcsdarabok.

gyumolcs_potpouri.jpg

2. Egy pár hétig magától is intenzív illata van, utána pedig könnyedén fel tudod frissíteni egy pár csepp illóolajjal (mondjuk a kedvenc illatoddal vagy ami jótékonyan hat a mókusszervezetedre ;)). Az a legjobb, ha az eredeti keverékhez hasonló vagy jól illeszkedő illatot használsz.

Tudod, hogyan készíthetsz házilag isteni illatú öblítőt, fillérekből? Mutatom! --->

Fontos! Hogy megmaradjon az igazi gyümölcspotpouri illat (és ne csak egy illóolajpárologtatónak használd), minden újabb teázáskor keverj hozzá új adagot a frissen szárított gyümölcsökből, illetve ezekhez illeszkedő fűszereket akár - pl. szegfűszeg, fahéj, gyömbérszeletek, stb. (az eredeti potpouri is hasonlóképpen készül ám ;)).

potpouri_hazilag.jpg

+ jó tanács: döntsd el előre, hogy az adott potpourira milyen illatot fogsz csöpögtetni és utána azt ne változtasd, tehát mindig ugyanazt az illatot használd, különben igen furcsa egyvelegszag fog áradni belőle (tapasztalat).

3. Ha teljesen kiszáradt, akkor rakd egy vászontasakba és akaszd pl. a szekrénybe a ruhák közé, vagy lógasd le bárhol egy szép organzatasakban vagy csak egyszerűen egy szép kis tálkában rakd ki a komód tetejére vagy a dohányzóasztalra. Vagy ahová csak akarod. :)

potpouri_szekrenybe.jpg

Tehát: a gyümölcsteát ne csak idd... használd illatósítónak is, kedvedre! 

Ha Neked is van valami hasonlóan egyszerű ötleted, ami szerinted egyértelmű, ne hidd, hogy mindenkinek az. Küldd el a mókusoknak, hogy megmutathassuk országnak-világnak!

gyümölcs házilag kipróbáltuk illat potpouri

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr415886997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása