A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Fűzőteszt! Fogadjunk, hogy TE is rosszul kötöd a cipődet!

2013. március 28.

Még szerencse, hogy Terry Moore vette a fáradtságot, hogy megossza velünk a cipő helyes és ezáltal praktikusabb megkötésének titkát. :)

hogyan-kotjuk-a-cipot.png

A legnépszerűbb cipőfűző bekötéséneknek egy apró változtatásával sok időt spórolhatunk a bosszúságokon, illetve a fűző kötözgetésén.

Ezt a gyakori csomót kétféleképpen köthetjük meg. Egy gyenge csomóval (így kötöd valószínűleg te is) és egy erős csomóval. Ugyanúgy néz ki, azonban az erős csomó nevéből is adódóan nem kötődik ki. :)

Mókus mindig megtalálja az ilyen okosságokat. Kövesd és megmutatja! 

Honnan tudhatod meg, hogy rosszul kötöd?

  1. Kösd be a cipőd!
  2. Fogd meg a cipőd két oldalát (szárát) (lásd videó lentebb)!
  3. Erősen húzd szét (feszítsd ki)!

Ha a csomó és vele a masni is 90 fokot elfordul, tehát a cipó hosszabbik oldalával lesz párhuzamos, akkor rosszul kötöd. Én is rosszul kötöttem évtizedekig. :)

hogyan-kotjuk-jol-a-cipot.pngHogyan kell jól bekötni a cipőt?

Azon a ponton, amikor az egyik kezedben már a hurok van (nyuszifül :) és a másik kezedben lévő fűzővel épp ezt akarod átkerülni, akkor ne a megszokottan, hanem az ellenkező irányba csináld ezt. Ennyi, csak ez az apró momentum dönti el, hogy feszülésre, használatra milyen irányba áll és hogy ki fog-e kötődni.

Szerencsére videón is megnézheted.

Nos, lehet bagatell, de a hatékonyságunk növelésével ilyen apróságokon is múlik, s hozzájárul a nagyobb megtakarításunkhoz. Így kezdjük csak nyugodtan a cipőnkkel.

Aztán folytasd komolyabb témákkal. Ennek legegyszerűbb módja, ha feliratkozol mókus "150 napos kiadáscsökkentő tréning"-jére. --->

Tehát: tanuld meg egyszer s mindenkorra a helyes cipőfűzőkötés technikáját. És főleg: a gyerekeidnek már mindenképp így tanítsd! 

teszt hatékonyság praktikus kipróbáltuk időmegtakarítás TED cipőfűző bekötés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr555176457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása