A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

A legklasszabb anyák napi fotók, amiket egy édesanya csak kaphat

2019. május 01.

Anyák napja alkalmából egy csokorba gyűjtöttük azokat a különleges és rendkívül kreatív családi fénykép készítési technikákat, amik segítségével te megörvendeztetheted az édesanyádat, hogy mosolyt csalj az arcára.

anyak_napja_2.jpg

Magyarországon május első vasárnapján tartjuk az anyák napját, ilyenkor szokás kedveskedni nekik egy kis szívmelengető aprósággal. Lehet ez az ajándék egy kedves gesztus, egy szívből jövő csekélység vagy egy gondoskodó ajándék.

Ezen a napon, az édesanyátokat egy bordaropogtató öleléssel és hatalmasat cuppanó puszival köszöntsétek fel és ha ránk hallgattok egy igazi különleges fénykép sorozatot is előkapsz a hátad mögül.

De miért épp fényképet ajándékozzak?

Fényképeket ajándékozni örök emlék és az év 365 napján elő lehet venni őket, hogy erőt meríthessünk belőlük.

Most olyan fényképes ajándék ötletek következnek, amik egy picit túlmutatnak ezeken, de egész biztosan örömkönnyeket fognak csalni azoknak az édesanyáknak a szemébe, akiket ezen ötletekkel lepnek majd meg.

Kép a képben generáció fotó

Hallottál már a több generációs családi fotókról? Tudod azokra gondolok, ahol a család legidősebb tagja (jelen esetben nő tagja) fogja a gyerekének a fényképét, és ő is tartja az ő gyerekének a képét és így tovább.

(Nagyobb méretért a képre kell kattintanod, de a rutinos mókusok ezt már biztos tudják. :) )

generacios_csaladi_foto.jpg

Ha meglepetés lenne...

Ha meglepetésnek szánnál egy ilyen fotót (mert lehet ám az is) akkor két módszert tudok javasolni. Az első, hogy a hagyományostól eltérően visszafelé csináljátok. Az a dédi fényképét fogja édesanyád tehát a legfiatalabb mókus fogja tartani a legtöbb embert ábrázoló fényképet. Ez azért jó, mert a megajándékozni kívánt édesanya nem is fogja sejteni, hogy mire kellett a kiinduló fénykép, ráadásul még sok generáció tovább folytathatja ezt a sorozatot az elkövetkező évtizedek során.

A másik lehetőség, hogy egy kis trükkhöz folyamodsz és a képen is jól látható üres (zöld) keretet fogják a mókushölgyek és így némi számítógépes program bevonásával már könnyűszerrel elkészülhet a remekmű.

generational-photo-.jpg

Szív küldi szívnek szeretettel

Ennek a módszernek a lényege, hogy a tesó(i)ddal karöltve több képet készítettek, ahol a kezetek segítségével a végső montázson egy nagy szívet formáztok édesanyátoknak. Na jó ezt nem tudtam jól elmagyarázni inkább megmutatom. (Mókus bocs a béna magyarázatért. :) )

kreativ_csaladi_fotok_anyak_napi_ajandek_otlet_2.jpg

"Ha nagy leszek anyu munkáját fogom én is csinálni!"

Ha még olyan pici a gyerkőc, hogy apuka köszönti fel a mamát a kicsi nevében, akkor szintén remek ajándék lett egy fotó. A kreativitás azonban itt is megfűszerezheti ezt a kellemes meglepetést. Például ha anyuka orvos, katona vagy cukrász egyszóval jellegzetes egyenruhát hord a munkája közben, vagy a gyerkőc számára is könnyen imitálható mozdulatokat végez bizonyos eszközökkel, akkor ezt kellene viccesen vagy komolyan eljátszatni a kis mókussal és lencsevégre kapni.

kreativ_gyerek_fotozas.jpg

Ha a fentiek nem volt szimpatikusak még mindig vannak további ötleteim, szóval olvass tovább.

Sikereink egy csokorban

Akár anyud életének legsikeresebb pillanataiból, akár idősebb gyerekként a saját életed legfontosabb és legboldogabb pillanataiból is készíthetsz egy fotóalbumot vagy montázst.

Az előbbinél azt emeld ki, hogy milyen büszke vagy rá, hogy ilyen anyukád van, az utóbbinál pedig azt hangsúlyozd, hogy mindezeket neki köszönheted és hálás vagy neki az életért és a képen szereplő percekért is.

kreativ_diploma_fotozas_anyak_napi_ajandek_otlet.jpg

Megújult gyerekkor (Köszi mami azt a szép korszakot!)

A most következő kreatív fotós ötletemhez is jó, ha összefogsz a tesóddal. Keressetek elő a régi, porlepte fotóalbumok mélyéről néhány gyerekkori képet magatokról, majd újra hasonló ruhákba bújva imitáljátok a képen látható pózokat és a saját mimikátokat. Minél fényképhűbben sikerül annál jobb! Az eredeti képpel karöltve adjátok át anyukátoknak egy szép keretben!

Meglátjátok remek móka lesz elkészíteni és anyukátok is imádni fogja!

kreativ_csaladi_fotok_anyak_napi_ajandek_otlet.jpg

Első fotók a kórházban

Mindenki örök kedvencei azok az első fotók, amik még a pocakban lakóról készültek vagy frissen a kórházban, ahogy anya tartja a karjában a csecsemőt. Ezekből is lehetne egy szuper is montázst csinálni anyák napi ajándék gyanánt, csak elő kell keresni azokat a régieket, ahogy a nagyid és anyud mosolyognak le a babájukra.

kreativ_diploma_fotozas_anyak_2_napi_ajandek_otlet.jpg

Ha ilyet nem találnál, akkor a kedvenc mama-baba vagy újszülött fényképeket használd fel a családi albumból.

Van már családfátok?

Nagy munka és sokáig tart ez igaz egy fényképes családfa elkészítése, így már most jobb ha nekiállsz, ha jövő anyák napjára ezt szeretnéd elkészíteni.

Cserébe sok utánatok következő generáció lesz hálás a munkádért, hát még ha a képek alá egy-egy jellemvonást, tulajdonságot vagy szakmát is feltüntetsz a neven és a születési időn kívül.

anyak_napja.jpg

Az édesanyák megszámlálhatatlan éjszakát virrasztotta át, sok lelki és fizikai sérüléstől féltve óvtak minket és mérhetetlen szeretettel halmoztak el minket az évek alatt, így igazán megérdemlik, hogy anyák napja alkalmából megköszönjük mindezt a jót nekik.

Aki olyan szerencsés, hogy még él a nagymamája vagy dédnagymamája keresse fel őket is (vagy hívja fel őket telefonon), mert nekik is kijár, hogy tudják rájuk is gondoltok ezen a napon.

Köszönjük nektek édesanyák a legnagyobb ajándékot, amit kaphattunk tőletek: az életet.

A cikk megírását a Provident támogatta.

gyerekek ajándék inspiráció fénykép anyák napja meglepetés kreativitás DIY

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr6214792368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása