A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

A pénz minden baj okozója.

2013. június 06.

Gondolod Te, de ez nem igaz. A baj okozója nem a pénz, hanem a pénztelenségSteve Siebold is kitér erre a könyvében ("How Rich People Think”), amikor a gazdagok és szegények közötti gondolkodást ecseteli.

gazdag-szegeny.jpg

A gazdagok tudják, hogy ugyan a pénz nem garantálja a boldogságot, de könnyebbé és sokkal élvezetesebbé teszi az életet. Megfigyelte, hogy az egyszerű polgár úgy gondolja, hogy a gazdagok mind becstelenek, vagy csak egyszerűen szerencsések. Így az alacsonyabb jövedelmű közösségekben a meggazdagodás egyenesen szégyen lesz.

Miért rossz ez a szemlélet?

A kulcsmondatot ott látom, hogy ezek szerint az átlag ember a gazdagságot a becstelenséggel és a szerencsével azonosítja. Tehát a képletből teljesen kihagyja az egyént, azaz önmagát. Azt, hogy ő bármit is tehetne a gazdagsága érdekében. Úgy gondolja, hogy nem is tehet a saját gazdagságáért, hiszen becstelen nem akar lenni, a szerencse meg eddig nem látogatta, de türelmesen kivárja.

A gazdagságodért nem kell becstelennek lenned és a szerencsét sem kell egy életen át várnod. Ebben a pillanatban is azonnal válthatsz, tehetsz érte. Már most is a gazdagságod útjára léphetsz.

Gazdagnak lenni nem bűn és nem szégyen.

Mindenkinek mások a lehetőségei és ezek még csak nem is égbekiáltó igazságtalanságok, de az életén mindeni csak maga változtathat. Magad dönthetsz úgy, hogy holnaptól szisztematikusabban osztod be a fizetésed.

Ahogyan Te döntesz arról is, hogy mennyit költesz alkoholra, cigire. Hogy adsz -e pénzt TV újságért vagy pendrive-ért. A saját választásod, hogy tizedannyiért veszed-e a C vitamint. Vagy, hogy mennyit költesz cipőpucolóra. Mivel tisztítod a lakást, vagy hogy tartasz -e otthon szódabikarbónát. Hogyan beszélsz a szeretteiddel, vagy honnan szerzed a könyveidet.

Az is a Te döntésed, hogy ezeket a megtakarításaidat mire költöd. Hogy adósságot törlesztesz belőle vagy megtakarításként felhalmozod.

1 biztos: a meggazdagodás mindenkinek adott.

Neked is. Hiszen a blogon található tippekből Te is tudsz párat alkalmazni. Azok pénzt hagynak a zsebedben, amit ha nem költesz el újból, akkor megtakarításként elkezdhet halmozódni.

Ez lehet csak aprópénz, - gondolod Te - de később látni fogod, hogy ez szemléletváltás. Ha pedig ezen a lépésen túl vagy, akkor meggazdagodni már "gyerekjáték"! :P ;)


Tehát: nem utálni kell a gazdagokat, hanem azzá válni. Első lépésként hozd egyensúlyba a költségvetésed és kezdj el megtakarítást halmozni.

ajánló pénz gondolatébresztő szegénység gazdagság szemléletváltás

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr445342211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása