A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Ne hagyd, hogy a véredet szívják, avagy így űzd ki a szúnyogokat a lakásból!

2013. június 03.

Itt a nyár, s vele a szúnyogok. Bár engem mókusbundám megvéd a gaz vérszívóktól, de Te biztosan nem vagy annyira szőrös, mint én. ;)

 szunyog.jpg

Ezért összegyűjtöttem számodra néhány tippet a minivámpírok ellen.

Nézzük, mit tehetünk ellenük a lakásban.

1. A legegyszerűbb: tartsuk kint őket!

Szúnyoghálóval már néhány ezer forintból csípésmentes övezetté tehetjük a lakásunkat. Nem kell az összes ablakra-ajtóra szerelni, csak arra, amelyet gyakran nyitogatsz, amellyel szellőztetsz.

Ha nem akarod behálózni az ablakaidat, jó megoldás lehet, ha illatos, aromás növényeket teszel az ablakpárkányra. Például a menta, a citromfű, a bazsalikom nemcsak ételeidet fűszerezi, de szúnyogriasztóként is működik. A muskátli szintén, bár azt ételbe inkább ne tedd, nem finom, de legalább szép :)

2. Ha a szúnyogok már a lakásban vannak, akkor nincs mit tenni, irtani, üldözni kell őket.

A kőkorszaki módszert (légycsapó) nem ajánlom. Egyrészt a légycsapó lyukai esélyt adnak nekik a túlélésre (neked meg az idegrohamra, hihi), másrészt ha eltalálsz egy jóllakott vérszívót, utána orbitális plecsni marad a véredből a falon.

Rengetegféle rovarirtó szert lehet kapni, némelyik egészen speciális már, de az árak is ennek megfelelőek. Inkább nézzünk körül a kamrában.

szunyogok_ellen_szegfuszeggel.jpgA kis vérszívók gyűlölik az erős illatokat, ezért minden jó ellenük, aminek erős, aromás illata van. Fél citrom, szegfűszeggel megtűzdelve pl. igen hatásos.

Ahogy a legyek is utálják >>>

Ha ezt még kevés pálinkával is meglocsolod, az már az “über” kategória (nagypapa ihatatlan kerítésszaggatója tökéletes erre a célra :)). Kis tálkányi vízbe csepegtethetünk aromás illóolajokat (menta, rozmaring, eukaliptusz), és ha ezeket a lakás több pontján elhelyezed, a szúnyogok a mennyezet legtávolabbi sarkába húzódnak majd. Az első adandó alkalommal pedig spurizni fognak kifelé a lakásból. Ha szerencséd van, még a többi kis vérszívónak is elmondják, hogy a Te otthonod nem nekik való hely :)

Utálják a fokhagymát is, így, ha Te szereted, ne félj használni ellenük. Állítólag az is segít, ha sokat eszel (és még egészséges is!), a bőrödön megérzik az illatát és már nem is lesz annyira kedvük hozzád! :D

Melyiket próbálod ki először? Ha Te máshogy óvod magad tőlük, mondd el! 

fotó: georgesoules és kariaz

nyár citrom otthon szúnyog védekezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr775341053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása