A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Spórolj tavaszi nagytakarítással!

2013. április 20.

Mármint ne a tavaszi nagytakarítást spórold meg (bár jó lenne, ha valami kistündér megcsinálná, ugye? :))! Viszont megszabadulhatunk a portól, a kupitól és minden felesleges cucctól.

cover.jpg

De hol itt a spórolás és hogy is jutott ez eszembe?

Véletlenül futottam bele egy weboldalon, hogy Londonban vannak olyan takarítócégek, akik vállalnak kifejezetten Tavaszi Nagytakarítást. Persze nevezhetnék simán nagytakarításnak is, de szerintem nagyon jó ötlet, hogy kifejezetten erre hirdetnek és így kitűnnek a tömegből. :)

Persze takarítócégnek kifizettet pénzen csak az tud spórolni, aki igénybe vesz ilyen szolgáltatást.

Ha pedig nem, akkor spóroljunk azon, amivel takarítunk. Íme három olcsó és zöld megoldás:

ablakpucolás: ecet + újságpapír

Komolyan, ha még soha nem próbáltad, hidd el, a legtökéletesebb és csíkot sem hagy, gyors és hatékony és szinte költségmentes. Csak önts egy-két evőkanál ecetet egy flakonnyi vízhez, spricceld az üvegre, majd töröld át újságpapírral. Ezután még egyszer töröld át egy száraz újsággal és még a légy is el fog csúszni az ablakodon, olyan gyönyörű lesz! ;) Az ecet szaga pedig elillan, ne aggódj! 

ecet_ujsag.jpgablakpucoláshoz használj ecetet és újságpapírt

felmosás: mosószóda + víz

Lehet úgy is, ahogy a kissrác a képen, de hogy ne a gyereket fárasszuk le, inkább gyorsan fussunk át a lakáson egy kis víz és mosószóda keverékével: egy liter meleg vízhez keverj pár evőkanál mosószódát. Most már szinte minden áruházban kapható és tényleg filléres dolog (+tipp: mondanom sem kell, ugye, hogy - ahogy a nevében is benne van - mosni is olcsóbb vele, mint a jelenlegi mosószereddel ;)).

felmosas.jpgügyes próbálkozás :)

hűtőszekrény-takarítás: só + citrom

Egyszerre két problémát is megoldasz. A sóval karcolás nélkül tudod kitakarítani a hűtődet, a citrommal pedig a szagtalanítást és fertőtlenítést is letudtad. Voilá! :)

so_citrom.jpga só és citrom csodákra képes

Bónuszként még egy tipp a nagytakarításhoz:

Így tisztítsd és fertőtlenítsd a wc-tartályt pár forintból >>>

fotók: greenpomeloeverydaymegreensax

hűtő otthon takarítás házi tisztítás fertőtlenítés lecserélem könnyen megvalósítható

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr195205979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása