A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

A legolcsóbb szájvíz [szóda-szerda]

2013. április 10.

Reggeli szájszag, rossz szájíz, kellemetlen lehelet - létezik bizony. A fogmosás alapvető szájápolási rutin, azonban van, ami pluszban hatásos. 

szajszag_ellen.jpgNem kell drága, színes csodaszájvizeket venni, hiszen fillérekből könnyedén megoldható a probléma.

A rossz szájszagnak sokszor életmódbeli oka lehet (pl. dohányzás, alkoholfogyasztás, helytelen táplálkozás), azonban a "normális" szájszagot, a kellemetlen szájízt könnyedén elűzhetjük.

Semmi egyébre nincs szükséged, csak egy kis szódabikarbónára, icipici sóra és vízre. Ennyi.

Ha Te is a természetes és olcsó megoldások híve vagy, kövess és fedezzük fel őket együtt! ;) 

Hogyan?

  • Oldj fel egy kávéskanál szódabikarbónát egy pohár vízben, keverj hozzá egy csipetnyi sót és kész.
  • Öblögess vele párszor, majd köpd ki (ne nyeld le).

szodabikarbona_izzadas_ellen_1.jpgA szódabikarbónás szájvíz nagyon jó szájszárazság ellen és lúgosításra is. Nagyon jó tulajdonsága, hogy nemcsak elnyomja a büdös leheletet, de semlegesíti is a szájban levő baktériumok miatt kialakult szagokat.

Természetesen millió más dologgal rásegíthetünk a dologra, például igyunk zöld teát, rágcsáljunk néha szegfűszeget, és a citrom is felfrissíti a leheletet. Alapvető fontosságú a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása is.

Miért fontos, hogy sok vizet igyunk és hogyan érjük el? >>>

Szájszagunk sok mindentől lehet és sokszor nem is vesszük észre, amíg egy igazán jó barát vagy családtag ránk nem szól. Ne várjuk meg...

Tehát: Öblögess naponta, hiszen csak két mozdulat és fillérekbe kerül. 

Fontos! Amennyiben komolyabb egészségügyi probléma van a háttérben, mindenképpen utána kell járni és kezelni, azonban a tünetet ebben az esetben is mindenképp enyhíthetjük ezzel a kis csodaszerrel. :)

kép innen + saját

spórolás citrom otthon házi szódabikarbóna kipróbáltuk egészséges saját készítésű fertőtlenítés szóda-szerda könnyen megvalósítható

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr935215251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása