A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Ezekből a gyógyszerekből és készítményekből mindig legyen otthon!

2017. július 28.

Egy igazi paramókus vagyok, aki csak azért nem készül fel a cunamira vagy vulkánkitörésre is, mert hazánkban ez lehetetlen, és mert nem árulnak hozzá külön segélycsomagot. Már óvodában fejből tudtam a mentők, tűzoltók, rendőrök telefonszámát, de ez a szüleim érdeme. Szóval, gondoltam összeírok egy listát azokról a gyógyszerekről és készítményekről, amik egy házi patika velejét adják, hogy te is felkészülhess a kisebb-nagyobb balesetekre.

gyogyszerek_vitaminok_otthon.jpg

betegség egészség gyógyszer vitamin otthon megelőzés influenza megfázás

Szólj hozzá!

Fugatisztítás vegyszermentesen - Melyik házi módszer a leghatásosabb?

2017. július 20.

Ha már nem is emlékszel, hogy milyen színű a folyosódon a fuga, vagy neked sem szóltak annak idején, hogy a fehér fuga szép, de nem praktikus... akkor neked is pont erre a módszerre van szükséged, hogy újra ragyogjon a lakás. Lehet, hogy már megvan a saját kedvenc szered, de ha egy picit is fontos neked, hogy ne bolti vegyszereket használj, akkor szerintem térj át! ;) 

fuga_tisztitasa_ecettel_szodabikarbonaval.JPG

olcsó háztartás takarítás környezetbarát vegyszermentes fugatisztítás

12 komment

13+1 ok, amiért neked is szükséged van vízlágyításra

2017. július 20.

Te is utálod, hogy pöttyösek az üvegpoharaid, állandóan foltos a csaptelep és a mosott ruháid sem igazán puhák? Ezekkel az apró, de idegesítő problémákkal azért kell megküzdenünk, mert Magyarország nagy részén kemény vagy közepesen kemény a víz. A jó hír viszont, hogy a kemény víz ellen könnyű felvennünk a harcot, és a győzelem is garantált!

vizlagyitas_elonyei.jpg

konyha spórolás otthon mosógép fürdőszoba vízlágyítás vízlágyító berendezés

12 komment

Az indukciós főzőlap előnyei és hátrányai - hogy mindennel tisztában légy!

2017. július 15.

Egy ideje ki akarom cserélni a tűzhelyemet, mert a sütő ezer éves, a kerámialapom pedig csupa karc és különben is öregebb, mint a keresztlányom (11). Így elkezdtem nézelődni, majd rájöttem, hogy semmit nem tudok az indukciós főzőlapokról, azon kívül, hogy divatba jöttek és menőn néznek ki. Így hát, utánajártam. Mondom, mit tudtam meg, hogy te is ennek megfelelően dönthess!

indukcios_fozolap.jpg

vélemény konyha praktikus főzés indukciós főzőlap előnyök-hátrányok

11 komment