A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Azt hitted, tudod, mikor van halottak napja? Nem biztos! - mindenszentek és halottak napja kisokos

2017. október 30.

A karácsonyról és a húsvétról biztos te is mindent tudsz és ismered az eredetét is, ráadásul a hozzá kapcsolódó szokásokkal kapcsolatban is képben vagy. Ugye? De mi a helyzet a mindenszentekkel és a halottak napjával? Ha fogalmad sincs, de szeretnél képbe kerülni, egy gyorstalpaló segítségével holnap már ez is felvehető a társalgási témák listájára, nálad is!  

halottak_napja_mindenszentek.jpg

ünnep vallás temető szokások halottak napja

2 komment

143 jelmez- és sminkötlet halloweenre, ha te akarsz a buli sztárja lenni!

2017. október 27.

Halloween ünneplése elsősorban az angolszász területeken terjedt el, de egyre inkább tartjuk mi is. Mi mókusok, mindenképp! :) Ilyenkor ijesztő jelmezekben sétálnak a gyerekek háztól-házig és "Csokit vagy csínyt!" felkiáltással édességet gyűjtenek, a felnőttek pedig beöltözős bulikban mulatnak. Mi mindenféle vicces ételeket szoktunk ilyenkor készíteni (azokat facebookon mutatom majd) és be is pókhálózzuk a lakást. Igen, önként! És persze a jelmezek és a sminkek...

halloween_jelmezek_sminkek.jpg

ünnep halloween inspiráció smink jelmez varrás DIY

1 komment

Minden fontos tudnivaló a napelemes rendszerekről

2017. október 13.

Miért jó Magyarországon napelemes rendszert alkalmazni?

Az egyik legfontosabb éghajlati tényező a napelemes rendszerek esetében a napsütéses órák száma. Hazánkban ez az érték éves szinten 2000-2300 órára tehető, ami ideális feltételeket biztosít a napelemes rendszerek számára. Az egyes évszakok közötti hőmérséklet eltérések nem annyira szélsőségesek, hogy az kárt tegyen a rendszerben, így annak élettartama emiatt nem csökken, így a napelemes rendszerek kiépítése hazánkban ideálisnak mondható. 

napelemrendszer.jpg

ház spórolás energia szakember napelem környezetbarát előnyök-hátrányok

46 komment

Így szeress bele az őszbe! 11 dolog, amiért én imádom!

2017. október 06.

Sok mókusbarátomtól hallom, hogy mennyire sajnálja, hogy vége a nyárnak és szinte depresszióssá válik a napfény hiányától, vagy hogy már nem lehet csobbanni. Pedig az ősznek millió szépsége van, amikbe kapaszkodva simán kiszerethetünk a nyárból és élvezhetjük azt, ami van. ;)

oszi_turazas_falevel_gomba.jpg

Ugye nem kell mondanom, hogy a nyár után vágyakozó, szomorkás hangulatunk mindenre (!) rányomja a bélyegét. Ha a jókedvünket elveszítjük, feleződik a teljesítményünk és csökken az energiaszintünk is, ami ahhoz vezet, hogy feszültté és ingerlékennyé válunk, minden csak nyűgnek fog tűnni. Így nehéz megállni az impulzusvásárlást és a terveinkbe vetett lelkesedésünk is csökkenhet. Pl. hogy nekiálljunk spórolni... Ne hagyd!

ősz inspiráció gondolatébresztő otthon falevél hangulatos

Szólj hozzá!

9 jó tanács, hogy könnyebb legyen bevásárolni a heti menühöz

2017. október 04.

Ha annyiszor kapnék mogyorót, ahányszor elfelejtettem valamit megvenni a boltban a hétvégi ebédhez, már biztos, hogy termésben fürdenék, mint Dagobert bácsi a pénzben, a Kacsamesékből. Hasonló lenne a helyzet akkor is, ha akkor kapnék finomságot, amikor ötletem sincs, hogy mit kellene főznöm. Ha neked is ismerős a helyzet, akkor imádni fogod, hogy kitaláltam 9 szuper ötletet is, amit már én is aktívan alkalmazok! 

bevasarlasi_kisokos.jpg

vásárlás gyümölcs konyha egészség praktikus zöldség otthon étkezés kipróbáltuk élelmiszer

1 komment