A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

3 hiba, amit te ne kövess el a facebook adok-veszek csoportokban

2017. február 10.

Soha nem voltam ellene a használt ruha vásárlásnak és sokat spórolhatunk, ha ügyesen kutatunk, ráadásul egész kis bibliája van már a hatékony turkálásnak is, szóval alapjában véve jó dolog, de az online térben való turizásban van még mit fejlődnünk!  

hasznalt_ruhak.jpg


Ritkán nyílik ki a mogyoró a zsebemben, de ezen a héten valahogy tömegesen futottam bele az idiótábbnál idiótább emberekbe facebookon (pedig imádom az egész fb-világot, tudod...) és mindig van egy pont az i-re. Te is ismered, ugye?

facebook spórolás olcsó gondolatébresztő megmondás használt turkáló

2 komment

Fűtés klímával - 31 kérdés + válasz (tapasztalatból)

2017. január 31.

A klímával való fűtés egyáltalán nem új technológia, de az elterjedése sajnos még közel sem történt meg. Ha arra gondolok, hogy pár hónapja még én sem tudtam erről semmit és anyag sem volt nagyon elérhető a neten, nem is csodálom. 

futes_kerdesek_valaszok.jpg

Úgyhogy, amikor fűtéskorszerűsítéskor emellett tettem le a voksom, igyekeztem mindent dokumentálni, hogy másoknak már egy helyen legyenek az anyagok, ne kelljen keresgélniük.

spórolás klíma kipróbáltuk összehasonlítás fűtés fűtéskorszerűsítés saját tapasztalat kérdezz-felelek

62 komment

Maradék főtt krumpliból laktató zöldséges-húsos egytálétel [maradékból valami új]

2017. január 24.

Az úgy volt, hogy egy éhes szerda estén kinyitottam a hűtőt, és nem igazán találtam benne semmi készet, márpedig nagy főzéshez nem volt kedvem.

krumplis_zoldseges_husos_egytaletel.jpg

Találtam viszont egy kis (hivatalosan kidobásra váró) főtt krumplit és épp volt maradék párolt zöldségem is, így mókusbuksó elkezdett kattogni, hogy mit is lehet ebből kisütni.

olcsó krumpli recept zöldség maradék

Szólj hozzá!

Klímával való fűtés: gyors tapasztalat, fűtésköltség, plusz egy hatalmas pofon

2017. január 22.

Kis ismétlés: az úgy volt, hogy nyáron elbontattam egy cserépkályhát és egy konvektort. Így az óra ketyegett, hogy a hideg beálltáig valami legyen helyettük. Gázkandallót akartam, de az elszállni látszó költségek lebeszéltek róla, úgyhogy kikötöttem a klímával való fűtés mellett. Nézzük, jól tettem-e?!

futsunk_klimaval.jpg

teszt spórolás klíma tapasztalat kipróbáltuk fűtés rezsi fűtéskorszerűsítés hőszivattyú

178 komment

A legfinomabb csokis-narancsos keksz nem titkos receptje

2016. december 23.

Ha karácsony, akkor nem kérdés, hogy a fények és ajándékok mellett még egy dolog van, ami kötelezően hozzátartozik az ünnepekhez: az illatok.

csokis_narancsos_keksz_karacsonyra.jpg

Ha pedig illatok, akkor a gyertyák, mécsesek mellett a sütemények illata az, ami szép lassan beleng minden otthont. Jöhet egy isteni csokis-narancsos keksz?

konyha csokoládé recept narancs keksz sütemény egyszerű kipróbáltuk

Szólj hozzá!