A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Készíts gyereknapra vidám, cuki harapnivalókat, hogy jól induljon a reggel!

2018. május 25.

Nem ettől leszel a legjobb szülő a világon, de biztos kapsz érte egy plusz ölelést, ha kismókusod ágyba kapja a reggelijét gyereknapon, persze igazán különleges módon tálalva. Ahogy ő azt megérdemli! ;)

vidam_etelek.jpg

A válogatós gyerekek anyukái különösen jól tudják, hogy mennyire fontos az ételek megjelenése, mert ha nem elég mutatós a finomság, a kicsik azt bizony nem fogják megkóstolni se. Egy aranyos tálalásnak és egy hozzá költött mesének azonban egy fényesre nyalt, üres tányér lesz a jutalma.

Ehető Walt Disney

Ha hármat tippelhetnék, hogy mire vágyik egy átlagos kislány, akkor biztos azt mondanám, hogy hercegnő vagy énekes szeretne lenni, és persze mielőbb szeretne egy unikornist. Azt mondjuk én is! :)

Ha másképp nem is, de most elhoztam kreatív tálalás formájában. A kisfiúknak pedig itt egy vérbeli Szörny RT. tag.

Azonban jól vigyázz, mert egy ilyen mókás reggeli után tuti, hogy ezeregyedszer is meg fogjátok nézni azt a bizonyos kedvenc rajzfilmet, amitől te már lehet, hogy a hajadat téped.

vidam_etelek_gyerekeknek.jpg

Kalandos reggeli ötletek

Evés közben is lehet észrevétlenül tanulni. Amíg a kismókusod falatozik, mesélhetsz neki a holdraszállásról, a hőlégballonokról vagy a dinoszauruszokról.

Ha igazán ügyes vagy, akkor a gyereknapi programot is megformázhatod reggelire.

egeszseges_jopofa_gyerek_etelek.jpg

Nevető tányérok

Ezekre a cuki tányérarcokra nem lehet nem visszamosolyogni. Szerintem bármelyik reggelt vidámmá képesek varázsolni. Te mit gondolsz? Tudod mit? Teszteld le a gyerkőcön! 

vidam_gyerek_tanyerok.jpg

Kreatív zöldség-gyümölcs figurák

Minden szülő annak örülne a legjobban, ha egészségesen táplálkozna a csemetéje, de mit lehet tenni, ha nem akarja megenni a gyümölcsöt? Hát, aranyos kihívássá kell alakítani. Vajon kinek fogy el hamarabb az áfonyamackója?

gyumolcs_figurak.jpg

Zárójelben jegyzem meg, hogy nem is értem miért nincs egyetlen mókusos tányér sem. Ugye te megcsinálod nekem és lefotózod? Mókushála és köszi.

Tojás költemények

Ha van otthon tojássütő sablonod, akkor neked nem okozhat gondot a szívecske és a csillag alakú tükörtojás sem. Némi ketchupos rajzolgatás rá és már kész is van a vidám harapnivaló.

vidam_gyerek_etelek.jpg

Virslis finomságok

Amikor azt mondta anyukád, hogy ne játssz az étellel, akkor nem arra gondolt, hogy ne origamiz virsli figurákat. Vagy pont ezt nem szabadna? Most felmentést adok, sőt megkérlek, hogy ezek közül készíts el legalább egy vicces tányért.

vicces_tanyerok.jpg

Gofri- és palacsintacsodák

Hétvégén lehet egy kicsit rosszalkodni és amerikai palacsintával kezdeni a napot! ;).  Ezek az állatkák olyan aranyosak, hogy nekem nem lenne szívem tejszínhabbal vagy juharsziruppal nyakon önteni őket. Te hogy vagy vele? És ő?

gyerek_menu_egeszseges.jpg

Uzsonnára egy kígyózó szendvics?

Ha nálatok is szendvics szokott lenni az uzsonna, akkor szánj rá néhány perccel többet és készítse belőle egeret, teknőst vagy épp mackót vagy kisegeret! Nem is olyan nehéz mint gondolod, nézd csak!

vidam_gyerek_tanyerok2.jpg

Ha délután kirándulni mentek a parkba vagy az állatkertbe, akkor pedig így csomagold be a finom falatokat:

beautiful-butterfly-snack-clip-for-kids.jpg

Plusz egy jó tanács: ilyenkor a legkönnyebb a gyereket bevonni a konyhai előkészítésekbe, úgyhogy ne hagyd ki belőle, készítsétek el a fenti jófejségeket együtt!

Nagyon klassz, programokkal és persze egy kis pihenéssel gazdagított gyereknapot kívánok nektek! Ja és a gyereklelkű felnőtteknek is, mint amilyen én is vagyok. És talán te is?! ;)

gyerek vicces vidám tudatos vásárlás diy étkezés dekoráció

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr3613996226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása