A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így teremts tengeri hangulatot a fürdőszobádban!

2018. január 31.

A tengerparton sütkérezni és olvasni egy jó könyvet, nagyon pihentető. Ha te is imádod a tengerpartot és csak nehezen tudod elengedni, akkor varázsolj egy kicsit a fürdőszobában, hogy mindig kéznél legyen otthon is egy instant nyaralás! Tetszik az ötlet? Mutatom, hogyan csináld! 

befunky_collage.jpg

Ha nagyon unod már a rossz időt vagy szeretnéd feleleveníteni a kellemes emlékeket, akkor ess neki a fürdőszobának és varázsold át egy csodás helyiséggé!

Milyen mélyre merülnél a tengerbe?

Mi jut először eszedbe a tengerről? A kifogástalan tengeri atmoszférához első lépésként döntsd el, hogy „melyik” tengert szereted. Ha öt szóval kellene jellemezned álmaid tengerét, mi lenne az? Gondolj tárgyakra, állatokra, egyszerűen egy színre vagy hangulatra, egy érzésre. Pl. kagylók, pálmafák, és a nyugalom stb.

Ha fürdőszobafelújítás előtt állsz, akkor próbáld a csempe színének és stílusának kiválasztásával megteremteni a tengeri világ alapjait.

Ha most nem akarod felrobbantani a fürdőt, akkor éljenek az apró csecsebecsék, amik segítenek a varázslat megteremtésében. A kiegészítők - bár első hallásra bagatell dolognak tűnnek -, mégis igaz a mondás, hogy az ördög (de mondjuk inkább azt, hogy a tengeri hatás) a részletekben rejlik.

Homokos tengerpart

Ha a homokos tengerpart sok napsütéssel a kedvenced, akkor válassz bézs vagy homok színű csempék közül. A romantikus tengerparti séták emlékére én biztos spotlámpákat tennék hangulatvilágításnak a mennyezetre a helyedben, de a foszforeszkálós csillagokat a kád fölé sem vetném el egyből, nagyon szépen mutatnak, amikor hátrahajtod a fejed a kádban ázva. Engem mindig lenyűgöztek a világítótornyok. Te hogy vagy ezzel?

Vitorlát bontani a nagy sós vízen

Ha esetleg a hajókázás a hullámok hátán az, amiért a szíved dobog, akkor a világoskék csempét kérd a boltban. És egy külön jó hír, hogy létezik hullámos csempe, ami még inkább hasonlatossá teszi a falat a tenger habjaihoz. A vitorláshajónak számtalan ikonikus eleme van, használd őket bátran dekorációként:  pl. a kormánykereket vagy a mentőövet. 

Tenger alatti világ

Ha inkább a tenger alatti világ vonz, sok korallzátonnyal és búvárkodással, semmi gond,megoldjuk! Szükséged lesz egy sötétebb kék árnyalatra, amit a fürdőszobák töpörödött mérete miatt azonban érdemes fehér színnel kombinálni, hogy optikailag se zsugorodjon tovább a szoba.

A legendás Atlantisz

Ha túllépnél a valóság határain, akkor várnak a hableányok, a Nautilus, a Moby Dick, vagy a Kráken. Csak az a kérdés maradt hátra, hogy a saját kádad szélén melyiket látnád szívesen? Akár egy csábos szirénre, akár egy félelmetes tengeri szörnyet ábrázoló falmatricára esik a választásod, mindegyik elvarázsolja a fürdőszobádat.

 Apró trükkök a még tökéletesebb eredményért

  • Használj tengeri sót tartalmazó fürdőgolyót, vagy készíts egyet magadnak! Én már kipróbáltam néhány házi fürdőbomba--receptet, és nagyon egyszerűek voltak, de sajnos az igazi még nincs meg, mert bár imádtam, a kádat megfogta kék színűre és nagyon nehezen lehetett csak lesikálni. Ha van egy szuper recepted, küldd el, kérlek. Köszi! Ha nincs kádad, akkor egy tengeri sós testradírral kényeztesd a bőrödet.
  •  A lazításhoz készíts oda egy kellemes illatú illóolajat vagy füstölőt!
  •  Hallgass zenét a pancsolás közben! Legyen az egy relaxációs kazettáról származó, ronggyá hallgatott fél órás tengerzúgás, vagy a Somewhere over the rainbow ukulelés feldolgozásban, a lényeg, hogy a tengerig sodorjon magával.
  • Ne feledkezz meg a fényekről! Egy jól eltalált hangulatvilágítás megkoronázhatja a fáradságos munkád eredményét. Fürdőzz egy jót a fényárban, vagy zuhanyozz a lágy esőnek tűnő cseppek alatt, egy visszafogott mécses fényében.

Ha innentől a párod búvárpipával jár tisztálkodni, ne lepődj meg, csak túl jól sikerült a fürdőszobád! :)

A cikk megírását a Provident támogatta.

inspiráció lakás felújítás otthon kreativitás fürdőszoba dekoráció

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr7513621658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása