A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

143 jelmez- és sminkötlet halloweenre, ha te akarsz a buli sztárja lenni!

2017. október 27.

Halloween ünneplése elsősorban az angolszász területeken terjedt el, de egyre inkább tartjuk mi is. Mi mókusok, mindenképp! :) Ilyenkor ijesztő jelmezekben sétálnak a gyerekek háztól-házig és "Csokit vagy csínyt!" felkiáltással édességet gyűjtenek, a felnőttek pedig beöltözős bulikban mulatnak. Mi mindenféle vicces ételeket szoktunk ilyenkor készíteni (azokat facebookon mutatom majd) és be is pókhálózzuk a lakást. Igen, önként! És persze a jelmezek és a sminkek...

halloween_jelmezek_sminkek.jpg

Tudom, hogy van akikből ellenérzéseket vált ki, mert féltik a magyar szokásokat, pedig halloween október 31. estére esik, így a naptárban utána következő mindenszentek és a hallottak napja zavartalanul telhet, függetlenül az előtte lévő könnyedebb és vidámabb hangvételtől. Fogadjuk ezt el szép lassan, de legalábbis ne bántsuk azokat, akik szívesen tartják ezt az ünnepet is! Peace! :)

Ha te is velünk tartasz és szívesen be is öltöznél, akkor itt a remek lehetőség! Nézd meg inspirációs képgyűjteményünket és legyen tiéd a legfélelmetesebb jelmez egy igazi ámulatba ejtő sminkkel.

Ezen az estén a mókuspasik arcára is kerülhet pirosító vér bátran, és felrúgva a hagyományokat, kezdjünk most a pasikkal! Igazi macsófestések is következnek!

halloween_ferfi_smink.jpg

Jelmezek és sminkmaszkok férfiaknak

Halloweenkor tradicionálisan vérfagyasztó karaktereket szokás alakítani. Egy zombi, vámpír vagy csontváz igazi klasszikusnak számít, de ha te inkább humorral fordulsz az ünnep felé, akkor tudom ajánlani a szürke 50 árnyalatát is (de el tudom képzelni profibban megcsinálva, mint a képen). Ha pedig egy nagyon látványos, de egyszerű "nyitott arcú" szörnyet akarsz varázsolni kedvesedből, fogj egy cipzárt és ragaszd a feje közepére egy kétoldalú vagy testragasztóval és fesd meg a képnek vagy saját fantáziádnak megfelelően! Menő, mi? 

cipzaros_fej_halloweenre.jpg

Ha szerinted a smink csak csajoknak való, akkor itt az ideje, hogy felülbíráld ezt a nézetedet legalább erre az estére! Nézd csak! (Képgaléria, úgyhogy kattints! ;)) 

Ha szereted az inspirációs képgyűjteményeket, pinterest mellett a mókusblog legyen a második, amit figyelsz! 

Smink hölgyeknek

Egy profi módon elkészített smink már önmagában is egyértelműen elárulhatja, hogy minek öltöztél, de nem feltétlen kell ennek megnevezhetőnek lennie és nem is kell nagy dologra gondolni. Egy "egyszerű" zöldes alapozó is drámai hatáscsodákra képes!

zold_arcfestes_halloween.jpg

Nagy kedvencem ez a pókháló-szemes smink, amihez elég egy szemceruza és még nagy kreativitást sem igényel, a 3 éves keresztlányom is ki fog tudni ilyenre festeni (meg is kérem majd). :) A rúzst én feketére váltanám, de ízlés dolga. Én erre szavazok idén!

pokhalos_szem_halloweenre.jpg

A horrorhangulatot idéző sminken kívül, néhány dögösebb darab is helyet kapott a képek között. Ne aggódj, ha a te kézügyességet nem a legjobb, lesznek egyszerűbb megoldások is! Ha te már tudod, hogy fogsz tükörbe nézni 31-én, küldd el a próbasminket, kíváncsiak vagyunk! :)

Itt pedig szintén szükség lesz az egeredre, mert kattintanod kell, hogy az összes, sok-sok képet láthasd, ami a galériában szerepel! Katt-katt! ;)

Női kosztümvariációk

Tudod mi az a cosplay? Csak mert bőséges a kínálat ilyen ötletekből is, ha kosztümöt keresel és igazán izgalmas egyszer kipróbálni! A cosplay az, amikor egy konkrét létező vagy kitalált karakter gúnyáját és viselkedését öltöd magadra. Még Hófehérkét is át lehet dolgozni úgy, hogy a hátán is felálljon a szőr annak, aki este meglát téged! Ha van kedvenc játékfigurád, annak öltözz és csak egy kis vér kell hozzá, hogy megálld a helyed halloween este is! 
halloween_noi_kosztum.jpg

A többi képhez kattints és válaszd ki kedvencedet! :)

Kismamák kreatív megoldásai Halloweenre

A nagy pocak sem akadály, sőt a képeket látva kész aranybánya. Fantasztikusabbnál-fantasztikusabb ötleteket lehet találni, hogyan segíthet hozzá a pici, hogy ti legyetek az est sztárbeöltözői. Hajrá! 

haloween_jelmez_kismamaknak.jpg

kismama_halloween_jelmez.jpg

Stb.

Páros összeöltözés

Ha mókuskedveseddel közösen szeretnétek alakítani egy nagyot, akkor öltözzetek össze! A Google útvonaltervező jelmez például biztosan nem fog szembe jönni veled az utcán, azt garantálom. Ha követitek a Trónok Harca sorozatot, akkor is fogsz találni kedvetekre valót. Kukk!

google_maps_halloween_jelmez.jpg

halloween_jelmez_paroknak.jpg

halloween_kosztum_smink_paroknak.jpg

ijeszto_par_halloween.jpg

És még... (igen, kattintásgyakorlás!)

Jelmez kicsiknek

A karon ülő lurkóktól, egészen az iskolásokig vannak itt nagyon klassz jelmezek. A piciknél csak óvatosan a félelmetes ruhákkal, ha nem olyan bátor a csemete, akkor inkább válassz számára egy kedvelt animációs filmből egy szereplőt. De te ezt nálam is jobban tudod! ;) 

felho_barany_jelmez_halloween_gyerek.jpg

Csoportos jelmez családoknak

Ha beöltözős buliba vagytok hivatalosak az egész családdal, vagy ti rendeztek egy ilyet, akkor semmi nem lehet cukibb, mint egy, a család minden tagját érintő csoportjelmez. Imádom őket! Nálam ez a kettő a kedvenc, de a többi képet is nézd meg (kattints), hátha neked ott a szerelem! 

halloween_csaladi_jelmez.jpg

oz_halloween_csalad_jelmez.jpg

És a többi...

Néhány megoldás hamar elkészíthető, másokkal többet kell dolgozni, szóval ne felejts el időben nekiállni a szabás-varrásnak, nehogy kifuss az időből. Persze a bérlés is egy könnyen elérhető opció már nálunk is, de azért egy saját készítésű, egyedi kosztüm mindent visz! 

Tetszett a gyűjteményünk? Gyere facebookra is, mondd el a véleményed és nagy mókuspusszal jutalmazom a megosztásokat! ;) Köszi!  

ünnep halloween inspiráció smink jelmez varrás DIY

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr6613068356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klára478 2017.11.07. 13:00:45

Hát ez nem vicces. A Halloween a sátánisták egyik boszorkány szombatja.
Amerikában idén zsilett-pengéket és kábítószert tettek a gyerekeknek szánt cukorkákba. Inkább ne foglalkozzunk ezzel az "ünneppel"!!!
süti beállítások módosítása