A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Otthoni arctisztítás lépésről lépésre - ha nincs pénzed kozmetikusra

2017. június 27.

A változó évszakok és az időjárási viszontagságok nemcsak a szervezetünket, de bőrünket is megviselik. Biztosan te is áhítoztál már, hogy eljuss végre egy kozmetikushoz, aki szépen kitisztítja az arcodat, de közben eszedbe jutott, hogy hó vége van és nincs már rá egy mókusfityinged sem. 

otthoni_arctisztitas_lepesei.jpg

Cseppet se búsulj! Most te is elsajátíthatod az otthoni arctisztítás egyszerű lépéseit! Mutatom, én hogyan csinálom.

A gyógyszerekre is ráírják, hogy figyelj a mellékhatásokra és a reklámokban is benne van, hogy "kérdezze meg...", így én is elmondom, hogy a leírt folyamat szerintem teljesen biztonságos és még soha nem maradt semmilyen nyom rajtam az eljárás miatt, de sokan ódzkodnak a házi nyomkodástól és lehet, hogy a kozmetikusod is megtiltaná. Hallgass rá, ha aggódsz, vagy csak egyszerűen hagyd ki azt a részt, úgyis sokat tettél a bőröd egészségéért! 

Az arctisztítás lépései

1. Tisztítás

Elsőnek alaposan meg kell tisztítani az arcodat. Erre a célra használd a kedvenc arctejedet, majd tonikodat. Ha csak egyfélét használsz, ne ess kétségbe, az is elég lesz, a lényeg, hogy teljesen tisztítsd meg a bőrödet! Kutatások kimutatták, hogy rengetegen már ezt a részt is kihagyják a mindennapi rutinból, pedig ez alap kell hogy legyen, ahogy egy mókusnak a mogyorótörés.

2. Puhítás

Tegyél fel egy edénybe vizet forrni. Majd amikor elérte a forráspontot és már nagyon zubog, akkor leveheted a tűzhelyről. Tedd az asztalra, de vigyázz! Használj hőfogó alátétet és ügyelj, hogy meg ne égesd magad!

Hajolj a gőzölgő víz felé és egy nagyméretű törölközőt teríts a fejedre úgy, hogy a kinti levegő ne jusson be. (Én szoktam csalni, mert nehezen bírom a meleget.) Ráadásul gyerekkori megfázásaimra emlékeztet, amikor nagyanyám mindig az edény felé parancsolt.)

Ha szereted a saját tapasztalaton alapuló jó tanácsokat, trükköket, házi megoldásokat, gyere mókushoz, sok van neki! ;)

15-20 perc eltelte után máris kész a puhítás és ezt a lépést is kipipálhatod.

gozoles_jotekony_hatasa.jpg

Ha nem akarsz a gőzölgő víz felett ücsörögni, akkor kiválthatod egy hosszan tartó, meleg vizes zuhannyal, mert a zuhanytálcáról visszacsapódó gőz is segít felpuhítani az arcbőröd, még ha az nem is az igazi, ráadásul sokkal több vizet elpacsálsz vele! De te tudod! :P

3. Radírozás

Fontos, hogy arcodról eltávolítsd az elhalt hámsejteket! Ezt a lépést semmiképp ne hagyd ki, akkor se, ha nincs időd! Akkor inkább halaszd el az egész folyamatot és kezdd újra, amikor elég időt tudsz magadra szánni!

Egy radírozó szivacs (vagy annak hiányában, vattapamacs) segítségével, körkörös mozdulatokkal dörzsöld át finoman az arcodat a szemkörnyék kihagyásával! 

Ha egyéb otthoni szépségápolási trükkökre is vevő vagy,
kattints további tuti tippekért, hogy egész nyáron tündökölhess! 

4. Pattanások, mitesszerek eltávolítása

A nyomkodást nagyon nagy odafigyeléssel és előkészületekkel kel elkezdened!

Célszerű természetes fénynél, vagy lámpával jól megvilágított helyen végezned a műveletet.

Amire szükséged lesz az otthoni arctisztításhoz

- steril tű a makacs mitesszerekhez
- arctonik vagy alkohol
- vattapamacs
- tükör
- nagyító (hacsak a tükröd nem nagyítós :))
- zsebkendő vagy tiszta, vékony, de erős anyag

A nyomkodást úgy kezdd el, hogy mindkét ujjadra tekerj egy-egy darabot a frissen bontott, tiszta zsebkendőből, hogy ne sértsd fel a bőrödet és elkerüld a gyulladás legkisebb esélyét is!

Két oldalról támaszd meg a kiszemelt áldozatot és először óvatosan nyomd meg. Ha nagyobb az ingerküszöböd, akkor lehet kicsit erősebben is. Pont, ahogy a kozmetikus is szokta csinálni!

otthoni_pattanasnyomkodas.jpg

Amennyiben nem jött semmi a nyomás hatására, próbálj meg új fogást találni rajta és nyomd meg más oldalról is.

Ha nagyon makacskodik, óvatosan a pórus nyílásánál tűvel meg lehet szúrni, majd újra nyomni. (Ezt csakis saját felelősségedre tedd, nem azért mert rád akarom tolni, hanem mert nem vagyok szakember, ezek "csak" a saját jó tapasztalataim, ezért merem neked is ajánlani. Ennyi!)

Amint sikerült kiküzdened, egy-egy csúfságot, azonnal töröld le a tonikos vattával! 

5.) Fertőtlenítés

Ha végeztél a nyomkodással, akkor jöhet a fertőtlenítés. Én kifejezetten imádom, de van, aki nem szereti, mert persze, hogy kicsit csíphet. De mindjárt vége! 

Óvatosan töröld át az egész arcodat a tonikos pamaccsal és ezután tedd fel a tápláló összehúzó pakolást. Nagyjából 10-15 perc után már ki is fejti hatását és már moshatod is le. (Én van, hogy a pakolást kihagyom, mert az arcom nem nagyon szereti, de a hatás ugyanúgy érezhető és látható, szóval ez el is maradhat.)

6.) Hidratáló masszázs

Na ennél a pontnál fordul meg a fejemben, hogy lehet, mégiscsak megérné egy hozzáértő kozmetikus kéz.

A mindennap használt arckrémedet szintén körkörös mozdulatokkal masszírozd bele a bőrödbe.

arcmasszirozas_hazilag.jpg

Ha újra meglátogat a pattanás

Előfordulhat, hogy másnapra, kijön egy-egy újabb pattanás, ami azért fordulhat elő, mert nem jól nyomtad ki.

Ne aggódj, nem kell a rituálét elölről kezdened! Csak mosd meg a kezeidet és a papírzsepivel betekerd ujjaiddal nyomd meg újra.

Tehát: mindenképpen körültekintően végezd el az otthoni arctisztítást! Ha nincs rá időd, mert rohanásban vagy, esetleg nincs hozzá kedved, akkor semmiképp ne kezdd el! Mindig szánj magadra időt és meglátod, megéri! Mókust lájkolni is, úgyhogy gyere! 

A cikk megírását a Provident támogatta.

egészség szépségápolás otthon házi arctisztítás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr2512609997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása