A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

14 olyan bútor, amiről nem is gondolnád, hogy sörösdobozból is készülhetne

2017. április 14.

Oké, elismerem, hogy vesszőparipám a környezetvédelem és az újrahasznosítás. Mondhatnám, hogy azért, mert így megvédjük a Földet a gyerekeinknek, vagy hogy forintban pontosan mennyit spórolhatnánk vele, de nem teszem. 

aluminiumdobozbol_butorok.jpg

Inkább mutatok 30 állati dögös bútort, ami alumíniumból készült.

Olyan alumíniumból, ami közel 100%-ban újrahasznosítható, Magyarországon mégis évente 450 000 000 aludoboz (tudod, a sörös, meg a kólás is ilyen) egyszerűen nem lesz újrahasznosítva, mert nem szelektív kukába dobjuk be. Hívta fel rá a figyelmem a Dobd be magad csapata.

Te is az újrahasznosítás barátja vagy? Nyomj egy lájkot, hogy mindenki tudjon róla! 

Az idei Dobd be magad kampányukban -akárcsak tavaly-, vissza kell váltani az aludobozokat a 200 automata egyikébe, és megválaszolni pár egyszerű kvízkérdést, hogy bulis és értékes dolgokat nyerhessünk. Én a piros hangszóróra vagyok rákattanva! :)

A játék mellett pedig, ha az aludobozokat mindig  jó helyre dobjuk, akkor tényleg ilyen bútorok is készíthetőek belőle:

Vannak a székek, amik az alumíniumnak köszönhetően könnyűek, mégis megtartja a kövér elefántot is.

Az alumínium kerti és köztéri bútorok pedig nemcsak strapabíróak, de még csak nem is rozsdásodnak az esőben.

Alumíniumból rendesen pakolható asztal is készíthető, a költözéshez pedig nem kell rakodómunkás. Ráadásul festhető, ha nem szereted az ipari hangulatot.

image07.png

Ráadásul többféleképpen is megéri jó helyre dobni:

  • Bedobhatjuk az aludoboz-automatákba. Ezeket nagyobb marketekben, élelmiszer-áruházakban találod és dobozonként ráadásul 2-3 forintot adnak értük. Azaz 3 aludoboz már egy zsömle.
  • Bedobhatjuk simán a szelektívbe is. Ez az utcán a szürke kuka, míg házaknál jellemzően a sárga műanyag kuka (fém és műanyag közös kukába kerül).

Ezek után most mondd azt -de teljes átéléssel-, hogy az aludoboznak nincs jobb helye, mint a sima kommunális kuka. Ugye, hogy de?!

Ha te is mellénk állsz a környezetvédelemben és újrahasznosításban, nyomj egy mókuslájkot és persze ne felejtsd el az aludobozokat! ;)

A cikk megírását a Dobd be magad támogatta.

design innováció környezetvédelem újrahasznosítás bútor lakberendezés alumíniumdoboz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr9912424555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása