A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Meglepően látványos húsvéti menü, amivel idén elvarázsolhatod a környezeted

2017. március 31.

Elvarázsolni a vendégeket egyszerű: főzz finomat, szolgálj fel alkoholt és mutass nekik valami különlegeset! Ha nem szokványos módon szolgálod fel az ételt vagy egy-egy különleges kiegészítőt választasz a díszítéshez, az már fél siker. És még meg sem kóstolták, amit készítettél! 

husveti_menu.jpg

Ha nem vagy elég kreatív, hát legyél az ötletek Sharlock Holmesja és kutasd fel a legjobbakat! Én is hoztam neked párat, hogy legyen honnan inspirációt szívnod magadba.

Szereted az "Ezt ki kell próbálnom!" típusú cikkeket? Ha valami jót látok, mutatom, úgyhogy kövess! ;)

Előétel, pékáru, főétel és desszert. Ezekből mind mutatok és biztos vagyok benne, hogy te is megtalálod köztük a kedvencedet és talán az egész menüt elkészíted!

Előétel - kencéből sárgarépa

A legjobb répa a répából lesz! :) Használjuk hát díszítésre úgy, hogy közben picit változtatunk rajta. Bármilyen sajtkrémet, túrókrémet vagy igazából majdnem akármilyen kencét formázz répa alakúra, majd szórd meg alaposan sárgarépa-reszelékkel, a végébe meg dugdoss petrezselyemzöldet! A legjobb szerintem az a krém, ami eleve sárga (használj sárga fűszereket, vagy készíts pl. sütőtökkrémet), de ha elég répát használsz a befedésére, akkor mindegy. 

sajtkrem_reszelt_sargarepaval.jpg

Pékáru - nyuszizsömle

A kép önmagáért beszél. Egyszerűen csak készíts egy hosszú tésztakígyót, majd -a lenti kép alapján- hajtogasd nyuszira a kifli-, zsömle- vagy kenyértésztát (mi pizzatésztából készítettük) és szórd meg sóval vagy cukorral a farkincáját! Süsd ki és kápráztasd el a locsolókat! Vagy ha ők ki vannak tiltva, akkor a családot.

nyuszizsomle_husvetra.jpgForrás: plated cravings

Leves - nyuszitálban

Ha ti levesesek vagytok, akkor, ha akarlak sem tudlak lebeszélni róla (Édesanyámat sem :)), úgyhogy akkor tálcán (nyuszi)tálban nyújtom neked a megoldást. Fogj egy nagyobb zsemlét vagy kisebb bucit (keresztapáknak akár egy 2 kilós kenyeret :P), vágd le a tetejét és az alját szárítsd ki, pirítsd meg (ebbe kerül majd a leves). A nyuszi feje egy külön, egész zsemle lesz (vagy egy kisebb pékáru-golyó - áááá, nem tudom, mi a neve), amit tojásfehérjével vagy egy kis vajjal könnyedén a nyuszi testéhez "ragaszthatsz". A fülét a levágott bucitésztából tudod kivágni és a zsömléhez illeszteni, szemet és orrot pedig az otthon épp kéznél levő dolgokból (egész feketebors, csokipasztilla, cukorka, minitojás, olívabogyó, stb.) tudsz rárakni.

Az ünnepi készülődés nem kell, hogy drága legyen!
Konyhai spórolási tippekért kattints ide!

husveti_nyuszi_levesestanyer.jpgForrás: the idearoom

Desszert - mályvacukor-bárány 

Ha már túl vagyunk a főételen is, nem maradhat el az édesség, és bár biztos vagyok benne, hogy nálatok is több, mint egyféle lesz, egy ilyen cuki báránymuffint szerintem muszáj pluszban elkészíteni! Igazából a muffin helyett lehet akármilyen más desszert az alap, a lényeg, hogy utána még ráhalmozunk pár száz kalóriát, mályvacukor formájában (marshmallow néven keresd angol boltokban, ha nem ismered, de most már sok helyen megkapod). A legtöbb helyen csak a nagyobb méretet lehet kapni, de az is jó, max. majd négyfelé vágod őket, de a minit is fel lehet kutatni (ha nem tudod, hol, írj és segítek), azzal lesz az igazi.

malyvacukor_barany_husvetra.jpgForrás: wine and glue

Ha ez nem volna elég, a neten, pinteresten és instán is rengeteg húsvéti harapnivalót (főleg előétel és desszert kategóriában) fogsz találni, de ha van rá igény (lájkooolj! :)), akkor én is hozom még a kedvenceimet. 

Viszont nagyon kíváncsi lennék, nálatok mi készül idén, szóval kérlek, küldd el a saját ötleteidet, hogy azt is megmutathassuk a többi mókusnak is! ;)

A nyuszi legyen velünk! 

Most jársz nálunk először? Ne menj el, amíg nem olvasod el legalább pár cikkünket, kérlek! ;) Ha tetszik, amit látsz, gyere és kövess minket facebookon!

 A cikk megírását a Provident támogatta. 

leves húsvét konyha inspiráció édesség nyuszi kreativitás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr3812383807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása