A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

11 zseniális ötlet - rendszerezés, tárolás témában, ami már ma megkönnyítheti az életedet

2017. február 28.

Ha valaha is volt problémád a szortírozással, selejtezéssel, akkor meg fogsz érteni, hogy miért kutatom végtelen lelkesedéssel azokat a tippeket, amik rendszerezéssel, helykihasználással, tárolással kapcsolatosak.

rendszerezes_tarolas.jpg

Legyen az nekem való vagy abszolút számomra használhatatlan (pl. helyhiány miatt), minden érdekel a témában! De tényleg! :)

Mások a divatmagazinokat bújják -még ha épp nem is tudnak vásárolni-, én a lakber- és lifehackblogokat, újabb és újabb ötletekért. Sokat kipróbálok és jól tudod, a legtöbbet meg is valósítom és úgy mutatom meg neked, de most rám jött az újabb gyűjtögető roham és összeszedtem egy nagyobb csokrot, amiből inspirálódhatok. Persze, hogy te vagy az első, akivel megosztom! Hangolódjunk együtt! 

Te is imádsz egy ötletrengetegben eltévedni, majd a kedvenceiddel hazatérni? Tarts velem itt és facebookon is! 

Ezek most főleg a konyhában töltött életünket fogják megkönnyíteni (+ egy-két fürdőszobai és csajszis ötlet), de jövök majd a pasisabb, komolyabb témákkal is! A képek alatti linkek mögött megtalálod az ötletek forrását és az eredeti leírásokat, valamint további képeket. Ugyan a legtöbb angolul van, de ha neked az nem megy, és valamit nem értesz, sikíts és ha tudok, segítek! 

Húzzuk karikába a sálakat!

Köztudott, hogy totál sálmániás vagyok és bár több módszerem is van a tárolásukra, valahogy ez még nem jutott eszembe, pedig szuper ötlet és túl sok plusz hely sem kell hozzá! Kelsi akasztórudat használ, de szerintem sima fogasok is tökéletesen alkalmasak a célra: csak egyszerűen húzz rá zuhanyfüggönykarikákat (barkácsáruházakban vagy lakberboltokban fillérekért kapsz az egyszerű műanyagtól a gyönyörű, matt bronzig mindenfélét) és abba fűzd a sáljaidat. Persze színek szerint felrakva még szebb lesz a látvány. Imádom! 

salak_tarolasa.jpgForrás, leírás, további képek: Trendsetters

"SOS egyél meg!" doboz a hűtőben

A kép és szöveg önmagáért beszél! Egy hihetetlen egyszerű megoldás arra, hogy ne maradjon a hűtőben maradék kaja és hogy tuti ne a szemetesben landoljon a lejárt joghurt. Kár lenne érte! Avass fel egy dobozt, rekeszt, bármit, amit kifejezetten arra a célra fogsz ezentúl használni, hogy a "mindjárt lejár" és "csak 2 napig jó" cuccokat ebbe tárolod és természetesen mindig, amikor a hűtőbe nyúlsz, mancsod először ide tévedjen! Minimális odafigyelést igényel, hogy néha-néha átnézed a hűtőd tartalmát és átpakolod ebbe az "először engem egyél meg" dobozba azokat, amiknek itt a helye. Ennyi! Szupi, ugye? 

sos_megenni_kajak.jpgForrás: Clossette

Olvasd el, hogyan maradhatnak mindig frissek az ételek a hűtődben! --->

Hogy kerül a ketchup a tojástartóba?

Egyszerű! Így a leglogikusabb és leghatékonyabb a tárolása. Hogy miért is? Ha nagy tubusos ketchup- vagy mustárfogyasztó vagy, akkor tudod jól, hogy akkor lesz az igazi már az első nyomás is, ha fejre állítva tároljuk őket. Viszont egyszerűen a legtöbb hűtőben nincs erre megfelelő tárolórekesz, így max. egyéb üvegeknek nekitámasztva próbálkozhatunk az egyensúlyozással. Az nem menő! Ezzel a módszerrel viszont soha többé nem lesz fröcskölés, csapkodás, mókushiszti... hiszen mindig azonnal jönni fog, aminek jönnie kell! Pipa.

tubusos_szoszok_tarolasa_tojastartoban.jpgForrás: pinterest

Befőttes üvegből félkezes fűszertartó 

A legtöbb magyar mókus ugyan pár fűszernél többet nem használ sajnos, de hátha te azon kevesek közé tartozol, mint én (több tucatnyi fűszert keverek-kavarok :)) és akkor értékelni fogod az ötletet. Csavarozd vagy (kisebb, könnyebb cuccok tárolásához) ragaszd fel egy-egy tetszőleges méretű és formájú befőttesüveg tetejét a polc alá és máris kész a szupererős, fél kézzel is használható tárolód! Ez a legjobb benne azon kívül, hogy ha akarod, olyan helyre rakod, ahol nincs szem előtt, nincs útban, mégis kézre esik. Persze tárolhatsz benne gombokat, fülpiszkálót, gyógyszert vagy kiskutyát is (ja, azt nem!), a lényeg, hogy próbáld ki és szeresd az ötletet! 
befottes_uvegbol_fuszertarto.jpgbefottes_uveg_tarolo.jpg

Bizsukat parafadugóba

Sziper-szuper ékszertartó dobozkáim vannak, de két perc alatt veszek el bennük! Mármint a fülbevalóim és kis láncaim. Már leginkább csak hajcsattartónak vagy aprópénztartónak használom őket emiatt és egy lapos parafatálcán landoltak az ékszereim, ahol könnyen átlátom őket és csak felkapom, visszadobom - viszont így nagyon nagy helyet foglalnak el az értékes "komódteteje" helyen. Ezért is tetszett meg ez a dugóötlet, hiszen semmi nem kell hozzá, csak egy üres képkeret, elfogyott borok emlékét őrző parafadugók (a műanyag szerintem ehhez a projekthez nem működik, de próba) és sok-sok táblaszög - mert úgyis egy csomó el fog tűnni! :P

nyaklancok_karkotok_fulbevalok_tarolasa.jpgForrás, leírás: Trendsetters

8. Forgótálcát mindenhová!

Képzeld el, hogy nem kell többé káromkodva turkálnod a tisztítószerek között vagy nem fogod lustaságból inkább a baracklekvárt a sütibe kenni, csak mert hirtelen nem találod a fahéjas körtedzsemet. Személyes nagy kedvenc és pont a napokban mondta egy barátnőm, hogy ő látott az IKEÁban 2000 Ft-ért ilyen forgótálcát, úgyhogy én bizony beszerzek egyet-kettőt (majd mutatok előtte-utána képet és elmesélem, mennyivel könnyebb velük az élet). :) 

forgotalcas_tanyer_hutobe_szekrenybe.jpg

Képek innen: Hometalk

Variálható edénytároló

A rengeteg különböző alakú, méretű tepsiktől, edényektől, serpenyőktől néha mókusbajt kapok! Gondolom, te is, ha még nem találtad meg a tárolásukra a tökéletes megoldást. :) Hát, én most megtaláltam! Elküldhetsz vissza a télbe nyugodtan, mert sajna ez nem az az ötlet, amihez csak be kell ugranod a sarki barkácsboltba. Vagyis de, ha elég ügyes vagy, ugyanis ezt leginkább saját kezűleg tudod elkészíteni, én nem nagyon láttam még ilyet készen. :( De nem egy nagy dolog, viszont annál hasznosabb, hiszen ezentúl az éppen aktuálisan használt edényeidnek megfelelően tudod variálni a helyeket, hogy ne dőljenek egymásra, ne karcolják össze egymást, stb. Nagyon durva, hogy az angoloknak külön szavuk van a lyukakkal ellátott táblára (pegboard). Ennyi! :)

varialhato_edenytarolo.jpg

Forrás: houzz

Fűszerek tárolása fiókban

Hirtelen ránézésre triviálisnak tűnik, mégis, egy egész maroknyi mogyorót tennék rá, hogy te sem így tárolod! Legalábbis kevesen. Vannak a sziperszuper mágneses fűszertárolók, no meg a kémcsöves és papírtölcséres ötletek, amik nagyon szépek és látványosak, de nagy konyha és szabad falfelület kell hozzájuk! Pedig mennyivel egyszerűbb egy lapos fiókban tárolni őket, ahol kis helyet foglalnak, könnyen hozzáférhetőek és átláthatóak. A trükk titka, hogy ugyanolyan formájú és méretű üvegeket szerezz be és mindig, amikor veszel egy új fűszert, töltsd át a felcímkézett tárolóba. Ha ügyes vagy a beszerzésben, akkor úgy alakítod ki, hogy legyenek nagyobb és kisebb üvegek is, hiszen vannak fűszerek, amik nem igényelnek, csak egészen kis helyet (de mégis, akkor már minden legyen együtt). 

fuszerek_tarolasa_fiokban.jpg

Forrás: Cavender Diary

Szemeteszsák és uzsis zacsi rendezetten

Lehet, hogy azt fogod mondani, nem vagyok normális, ha nekem ez is problémát okoz, de jelenleg nem merném megmutatni neked azt a kupit, ami a konyhai "mindenféle" fiókomban eluralkodik újból és újból, mert a hülye tekercsben kapható különböző zacsikat csak pakolgatom egyik helyről a másikra. Persze ez is a "majdhaleszhelyem" ötletfiókban landolt egyelőre, mert nem tudok hol helyet szorítani neki, de nálad talán megoldható és biztos vagyok benne, hogy sokkal könnyebbé teszi a zacskók életét! Nekem tetszik! 

szemeteszsak_tarolasa.jpg
Forrás: pinterest 

Kihúzhatós üvegtartó - egyedi méretre

Nekem is van egy a konyhámban és már elképzelni sem tudom nélküle az életemet. Lehet kapni szabványméretet konyhaszekrények mellé (olyan az enyém is), de a tuti szerintem az lenne, ha egy ügyes kezű asztalos mindenhová egyedi méretben készítene nekem, ahová csak szükségem van rá (WC-be, fürdőbe, előszobába, de még a nappaliba is jó lenne egy a sok kis hobbicuccnak). Kihúzom és kéznél van minden olaj, ecet, szósz, szörp, stb., ami csak üveges és nem dőlnek egymásra, nem folyik ki a rossz tárolás miatt, kizárt, hogy ne találjam meg azt, amelyiket épp keresem (akár típusok szerint csoportosíthatom soronként, ó de jó!). Szerintem ez egy álom! Jó és olcsó asztalos kerestetik! :) 

kihuzhato_uvegtarolo.jpg

 Forrás: pinterest

"Csináld magad" fali tároló mindenféléknek

Bár én nem tudok varrni, de a XXI. század egyik nagy csodájának -a textilragasztónak- köszönhetően simán elkészítem én is. Nekem nagyon tetszik, hogy különböző mintájú, színes darabokból rakta össze a tervező, de akinek ez sok, könnyedén megcsinálhatja minimalista stílusban is. Ami a legmenőbb benne, hogy teljesen a saját igényeimre szabott lesz! Én összeszedem, minek nincs helye és annak megfelelő méretű, alakú fakkokat fogok kivágni és felragasztani (hozom, mutatom majd)! A tied milyen lesz?

textil_fali_tarolo.jpg

Forrás: pinterest

No, hirtelen ennyi! 

Az ötletek nagy részét el fogom készíteni, úgyhogy jövök majd a részletes leírással és saját fotókkal! Ha valamelyik különösen tetszik , de szívesen megnéznéd, hogy nekem hogy sikerül -mielőtt te is nekifutnál-, sikíts és azt kezdem el először! 

Közben pedig lájkold facebook-oldalunkat is és nézz körül nálunk, ha még most vagy itt először! Üdv a mókusklubban! ;)

A cikk megírását a Provident támogatta.

konyha tárolás otthon fürdőszoba fiók rendszerezés helykihasználás DIY

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr1212275805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.02.28. 18:15:48

A sálak így jóval több helyet foglalnak el. Viszont egy nagyobb karikára egyszerre többet is felfűzhetsz :)

A fűszereket befőttes üvegben tárolni nem tűnik célszerűnek, én inkább a fiókos megoldásra szavaznék kis konyhában.

mokuspanna 2017.02.28. 21:17:57

@Étteremkritikus: Hú, tééényleg, régebben a nagy karikás változatba is belefutottam! Bár ott nekem kicsit kevésbé átláthatónak tűnt, de az is jó ötlet! :)
A befőttes üveges fűszertárolásnak egyetlen előnye van -és csakis ebben a formában, hogy alulról feltekerve a szekrény aljára, egy kihasználatlan térbe-, hogy nagyon jól kézre esik és így, végül is nem használ plusz helyet.

Szántó Gábor · http://choirs.oftheworld.club 2017.03.01. 09:01:17

Hmm.. Ketchup/mustárnak miért kell hűtőben laknia? Egyiknek a manualjában sem láttam, hogy hűtve tárolandó.

Plusz azért sok ketchup/mustárt már eleve kupakra állított flakonra terveznek, címkéznek.

livibaba 2017.03.01. 09:01:52

A hűtő és a fal közé nem jó tenni semmit, mert a gépnek levegő kell, különben felmelegszik és többet fogyaszt. Hűtőgépszerelő férjem tanácsa..

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2017.03.01. 09:03:42

Nekem még soha az életben nem volt ennyi fűszerem otthon. A befőttesüveges tároláshoz jó alternatíva a mágnestáblás, csavaros tetejű megoldás is, ami az IKEÁ-ban kapható.

zizi77 2017.03.01. 09:13:13

@livibaba: Arról már nem is beszélve, hogy pont a melegedés miatt van olyan, ami hamarabb romlik meg!

zizi77 2017.03.01. 09:16:18

@fovarosi.blog.hu: mától ikea familyre pont akciós is Budaörsön.

Szántó Gábor · http://choirs.oftheworld.club 2017.03.01. 09:18:36

A fűszerek tárolására dedikált fiókot én is pazarlásnak érzem. Erre nekem a bevett (legény :D ) módszerem, egy műanyag tároló, amik egymásra helyezhetők. Ezekben mindig saját csomagolásában tartom, gémkapoccsal, vagy parafadugóval lezárva. (Fogadjunk, hogy parafadugó ilyen felhasználása sem jutott még eszedbe! :))
scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/17021373_10209084633933376_5579012955991991575_n.jpg?oh=d2daa90dff80dd3f9a5f7de33ca2ac07&oe=592ADDB5
Ok, a Kotányit kicsit szar fejjel lefelé olvasgatni, de belejön az ember. :)

asdf 2017.03.01. 09:21:52

@Szántó Gábor: nem kell messzire menni, mar egy mezei Globus mustar is hutoben tarolando, mert nincs benne tartositoszer.

Szántó Gábor · http://choirs.oftheworld.club 2017.03.01. 09:28:32

@asdf: Bassz, igazad van, megnéztem a dobozát, felbontás után hűtőben tartandó. A Heinz ketchupon vett mintám úgy néz ki, nem volt reprezentatív. :D

Ennek ellenére én sosem tartottam hűtőben, + eléggé kimaxolom a szav. időket, és még sosem lett bajom.

scavengario 2017.03.01. 09:35:45

@fovarosi.blog.hu: Nekünk majdnem kétszer ennyi fajta fűszerünk van és használjuk is őket.
A mágneses-befőttes üveges dolog ötletes, csak bébiételes üveggel helyettesítve, mert nem nagyon van olyan fűszer, amiből olyan sok kellene.

2017.03.01. 10:58:35

Hm, izé ... ez a konyhaszekrénybe felfúrt üveges tárolás nekem nem-gyere-be annyira. Arról nem is beszélve, hogy ha már spórolásról van szó, akkor drága is. Mert hogy igazán jól nézzen ki, ahhoz a sima befőttes/bébiételes üvegek rondák. Persze, nem is arra lettek tervezve, hgy szépek legyenek. A lakásdekor boltokban kapható befőttes üvegek, amelyek arra lettek tervezve, hogy mutatósak legyenek, meg drágák.
Akkor már inkább egy polc (lehet kreatívkodni meg a konyhához igazítani, milyen legyen) felfúrása a konyhaszekrény alá. Azon sokkal több a hely, és olcsóbb megoldás. A bébiételes vagy sima befőttes üvegek itt már használhatóak, mivel nincsenek szem előtt, de azért még mindig kézre esnek.

mildi 2017.03.01. 11:06:52

a fűszerek annyira nem szeretik, ha fény éri őket

Nanenáné 2017.03.01. 11:10:35

A csavarozott fűszeres üvegekhez:
Te biztosan fejből tudod, hogy a 3. sor 5 helyén mi van?
Az asszony is?
Ha leveszel négyféle fűszert a főzéshez, akkor fél kézzel biztosan teszed vissza oda, ahol volt? No ne már!

2017.03.01. 11:19:33

@Nanenáné: Mondjuk, felcímkézed őket. Kapni nagyon ízléses öntapadós címkéket. Nem ez a legfőbb gond. Inkább az, hogy ez a megoldás drága. Ok, egy lakásmagazinban jól mutat, elismerem, ha nem nekem kell megvennem a pár ezres dekor-befőttes üvegeket.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.03.01. 11:20:55

@Nanenáné: Nekem is ez ugrott be. Ami a fiókos megoldást illeti, az teljesen jó lenne, ha a teák nem foglalnák el az a helyet. Marad a műanyag doboz a spejzban, aztán túrok. Nyilván a só / bors / paprika / fokhagyma meg marad a polcon, mert az nálunk még a gyerekek reggeli kakaójába is megy. :-)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.03.01. 11:22:59

@Pink Petsch: Az árán lehet segíteni, mert a kaviárpótlós üvegek épp fűszer méretűek. (Nekem is nagyrészt azok vannak.) De a második sortól kezdve már tényleg nem lehet egyszerű a feliratok olvasása.

gatti979 2017.03.01. 11:37:18

Rajongók ezekért a praktikus dolgokért! Köszi

GMS 2017.03.01. 11:42:03

A fűszereket vékony, hosszú, anno olívabogyós üvegekben tartom, felcímkézve. Jobban megtartja az aromáját a zárt üvegben, mivel vékony, így elfér kis helyen és akár címke nélkül is tudom, mi van benne. A címkék régi kék csíkos, nyalogatós füzetcímkék, szóval egyszerűen lemoshatók. A sósak egy polcon egy szekrényben, random, a tűzhely mellett, az édesek egy másik polcon egy kosárban, távolabb, mivel ezeket ritkábban használom. Ennél nagyobb rend nem kell, mindent gyorsan megtalálok. És kb 30-40 féle fűszerről beszélünk, szóval nem kevés.:)
Nekem fontos, hogy ne csak rend legyen, de tisztaság is, és ne kelljen állandóan takarítanom, így amit lehet, azt szekrénybe teszek. A polcok nem opció. Nem szeretem a poros, koszos üvegeket. A teák dobozokban vannak, de egymásra pakolva, pont úgy, hogy passzosan ráférjenek egymásra és ne nagyon csúszkáljanak. Így nagyon kis helyre befér egy csomó fajta.
Hűtő, sütő mellé én sem tennék semmit, ott kell a szellőzés, a levegő.
Forgótálcánál tipikusan a tálcán zsúfoltság, a sarkok meg kihasználatlanok. Az egyetlen használható ötlet talán a fiókos, fűszeres vagy pakolós.
Ékszereknek nagyon jó tartót lehet csinálni régi fa, emeletes varródobozból, ahol nem porosodik, nem fakul, nem oxidálódik olyan gyorsan. Érdemes a szilikongolyós zacsikat eltenni és behajigálni közéjük, főleg, ha ezüstből vannak.

frv 2017.03.01. 11:42:53

A fülbevaló-akasztó azért nem vagyok benne biztos, hogy nem görbül el, ha parafába tuszkolom.. főleg, ha az ember siet.
Láttam hasonló, képkeretes megoldást, arra valami csipkeszerű anyag volt feszítve. Na abba simán lehet akasztani, görbülésmentesen.
De lehet kapni ezeket az ékszertartónak kikiáltott kezeket, arra húzol egy neked dizájnos kesztyűt, és abba is lehet dugdosni az akasztós dolgokat, a gyűrűket meg ráhúzod.

zizi77 2017.03.01. 11:53:00

A kinyitott bébiételes üvegek már nem zárnak jól, ha vissza akarjuk csavarni. Főleg úgy nem, ha a tetőn akarjuk függeszteni az üveget. Olajbogyós üveg jó, a kaviáros is. Lehet őket kombinálni is, ha több sorba akarja rakni őket az ember.

nyünyüge 2017.03.01. 14:03:41

@livibaba: ráadásul a fűszereknek sem jó a meleg.

2017.03.01. 16:40:56

@GMS: " A polcok nem opció. Nem szeretem a poros, koszos üvegeket."
Khm, mondják, hogy a takarítás csodákra képes. A polcot egy mozdulat letörölni (persze, hanem fél éves dzsuvát kell felkaparni róla). A fűszertartó vagy bármi-tartó üvegeket kimosni, is kb 1 perc, amikor kifogy belőlük az anyag, és újratöltöd. Így, ha nem zsíros, koszos kézzel nyúlsz hozzájuk, olyan nagyon nem lesz mitől bemocskolódniuk.

2017.03.01. 16:44:01

@Csokis: Nem szeretem a kaviárt ;) De persze, lehet megoldás. Viszont ahogy te is rámutattál, ha egyforma méretű és alakú üvegeket használ valaki, akkor vagy nem sorba pakolja (hanem kissé cikk-cakkban), vagy tornamutatványokat végez míg leolvassa a 2. sor címkéjét.

Lebarmozott vidéki 2017.03.02. 06:56:36

@livibaba:
'A hűtő és a fal közé nem jó tenni semmit, mert a gépnek levegő kell'
Hogyne.
MÖGÖTTE.
Csakhogy az oldalánál k.ra nem kell hűlnie.
Ha ott akár csak kézmeleg, nyugodtan dobd ki.

Lebarmozott vidéki 2017.03.02. 06:59:49

@Pink Petsch:
'A polcot egy mozdulat letörölni '
Az.
Csakhogy van rajta 86 poros-pókhálós üvegecske, amiket előbb le kell pakolni, aztán meg vissza, persze szintén letörölgetve, Úgyhogy lesz az egy óra is.

livibaba 2017.03.02. 07:44:07

@Lebarmozott vidéki: Persze, a hátuljánál legfontosabb a szellőzés, de nem árt, ha az egész gépet levegő fogja körül.Nincs rossz hűtőnk, de ha lesz, meg tudod javítani?

halaloszto 2017.03.02. 08:20:44

a képen látható cuccok nagyrészét nem okosan tárolni kell, hanem kidobni.

Lebarmozott vidéki 2017.03.02. 09:25:35

@livibaba:
'nem árt, ha az egész gépet levegő fogja körül'
Nyilván nem árt, de az OLDALÁNÁL teljesen MINDEGY.
Vagy úgy gondolod, hogy a beépített eszközök gyártói kevesebbet tudnak a hűtőkről, mint a férjecskéd?

livibaba 2017.03.02. 10:13:34

@Lebarmozott vidéki: 1. Nincs férjecském, férjem van, aki 40 évig volt hűtőgépszerelő. A tisztességes fajtából. Aki arra törekedett, hogy a gép működjön, még akkor is, ha neki ez kevesebb bevételt jelentett...ellentétben a gyártókkal, akiknek az érdekük az, hogy minél többet vásárolj. 2. Én normális hangvételben írtam, elvárom ezt viszont is. Hűtőszerelő vagy-e, ennyit szerettem volna kérdezni az utolsó mondatommal. Üdvözletem küldöm

Lebarmozott vidéki 2017.03.02. 11:22:51

@livibaba:
1. Teljesen mindegy, hogy milyen rokonod mennyire tisztességes, ez nem befolyásolja a tényeket.
2. Én pedig normális hangnemben megírtam, hogy az állításod hülyeség, akárkitől is hallottad. Az illető amúgy tanult-e fizikát felsőfokon, ha már azt vizsgáljuk, kicsodának a kicsodája erősebb és mennyivel?

GMS 2017.03.03. 14:13:19

@Lebarmozott vidéki: nem várom meg. el sem jutok odáig.:)) Plusz én ismerem a saját konyhámat, meg a szellőzési viszonyait, nem te és a férjed (bár ki tudja:))). Plusz a tágas, jól szellőző konyhák szerintem itthon nem jellemzőek, szóval nem árt nem tovább telezsúfolni őket. Plusz a fűszerek sem szeretik a túl meleg tárolási helyet.

GMS 2017.03.03. 14:21:41

@Pink Petsch: hát te még nem jártál az én konyhámban. Ahol a barátaim szerint lehet a padlóról is enni akár.:)) De megnyugtatlak, nem szoktunk. Ezzel nem azt akartam mondani, hogy nálam kosz van, ahogy azt te feltételezed (egyébként az megvan, hogy a feltételezéseknél mindenki magából indul ki?:))), hanem azt, hogy feleslegesen sem könyvet, sem apró üvegcséket, sem egyéb bisz-baszt nem vagyok hajlandó törölgetni. Mert minek? Szekrénybe a szarságokkal és az maradjon kint, aminek feltétlen muszáj. Így is van elég, amit törölgethetek.
Személyes tapasztalatom szerint, akik a cuki kis szarokkal és egyéb apró-cseprő bisz-baszokkal zsúfolják tele a lakásukat, azok nem igazán szeretnek törölgetni. Na és annál kevés gusztustalanabb van, amikor ezeken vastagon áll a por. És akkor lehet akármilyen übercuki lakásod.
süti beállítások módosítása