A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Készítsünk magyal-díszt vagy magyal-girlandot textilből, akár otthonra, akár ajándékba!

2016. december 22.

Ha az idő téliesre fordul, kinn már egy szem makk se látszik, csak a mókuslehelet és közelednek az ünnepek... na, akkor a mókus szíve melegségre vágyik.

magyal_disz_textilbol.jpg

Tegyük hát odúnkat szívmelengető díszekkel teli, és ha még marad időnk, ajándékba is készíthetünk egy-két szépet és kedveset. Ilyen ez a textillevél-girland is, amire jó ránézni és elkészíteni sem egy ördöngösség.

Én és a legjobb barátnőm is rajongásig szeretjük a karácsonyi díszeket. Az idén nekiállt girlandot varrni a kis ügyes. Mutatja, hogyan!

Szuper jó ebben a díszben, hogy akár kézzel is el tudod készíteni, nem kell feltétlen varrógép és nagy varrós tudás sem hozzá, mégis hihetetlen mutatós lesz és nemcsak girlandként, de önállóan, díszként, ajándék tetejére is megállja a helyét! :)

Bejönnek az egyszerűen elkészíthető díszek, ajándékötletek? Lájkolj facebookon is, hogy még sok hasonlót mutathassak! 

Miből lesz a magyal-girland?

Összeválogattam egy csomó zöld anyagot (én a pamutvászonra esküszöm, mert azt könnyű varrni, nem nyúlik, nem nyaklik, csak van. Ott, ahová teszem). A karácsonyi mintásak sok boltban drágábbak, de trükközhetünk mindenféle egyébbel, vagy egyszínű "karácsonyzöld" árnyalattal, mutatósabb is lesz, ha többféléből dolgozunk.

Kell még:

- olló
- gombostű
- sablon (ha egyformákat szeretnél :))
- tű és cérna
- varrógép (türelmesebbek kézzel is varrhatják, én azonnali türelmetlen mókus vagyok...)
- zöld szaténszalag (vagy, ami neked tetszik)
- bogyó vagy csengettyűk vagy pompom (vagy vattával kitömött piros anyagdarabok, stb.)

Én egy nagyon hosszú (10 méteres) girlandot készítettem, ehhez többféle anyagot vásároltam. Egy 110 cm széles 30 cm-es anyagcsíkból 19 levelet (duplán) sikerült szabnom.

Kattints ide, hogy megtudd, hogyan készíts
DIY karácsonyi díszeket régi izzókból!

Így készül a magyal-levél 3 lépésben

1. A kiszabott leveleket fordítsd színeivel egymással szembe (tehát színt színre) és varrd körbe! Mindenképp hagyj egy kis lukat a kifordításhoz!

* Én tettem bele flizt is (amit tömőanyag néven méteráru-boltokban megkapsz, ez plusz tartást ad neki). Ha te is raksz (rakj! :)), akkor színt színre, majd a flíz a sorrend.

textil_magyal_level_varrasa.jpg

2. Utána kisollóval "irdald be" (vagdosd be) a varrásráhagyást az íves területeken a varrásra merőlegesen és vágd le a csücsköknél lévő anyagokat, hogy majd ne tömörödjenek a kifordításnál.

textil_beirdalasa.jpg
3. Ezután már csak fordítsd ki, nyomkodd ki a csücsköket és a széleket (pl. egy evőpálcikával), majd már a színéről varrd körbe a levelet (így a luk is eltűnik, amit a kifordításhoz hagytunk), majd varrj középen "eret" a levélnek és kész!

textil_magyal_varrasa_geppel.jpg

Ja, a bogyót, csengettyűt, akármit ne felejtsd el még ráragasztani vagy rávarrni! 

textil_magyallevel_girland.jpg

Girland vagy dekoráció

Innentől rajtad áll, mit kezdesz a gyönyörű magyal-levelekkel. Ha egy szalaghoz varrod vagy ragasztod őket, pikk-pakk egy gyönyörű girland lesz belőle, ha önmagában lógatod le vagy rögzíted egy-egy ajándékra, akkor pedig díszként fog tovább élni az odúdban. Vagy az ajándékozottéban majd! :)

magyal_girland_textilbol.jpg

Tehát: ha van egy kis anyagdarabod otthon és a tű+cérna párostól sem rettegsz, utolsó pillanatban is látványos ajándékot készíthetsz! 

A cikk megírását a Provident támogatta.

karácsony textil saját készítésű girland DIY

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr5612065117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása