A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

15+1 nem hagyományos karácsonyi ajtódísz, amiket te is elkészíthetsz még idén!

2016. december 13.

Hogy állsz a karácsonyi dekorációkkal? Tudom, mi sem hagyjuk, hogy elfelejtsd és mostanában mi is ezekkel bombázunk, de hát ez az időszak bizony ilyen! :)

karacsonyi_ajtodiszek.png

Most épp karácsonyi ajtódísz-lázban égünk, így ebben a témában hoztunk egy-két szuper ötletet, inspiráció gyanánt.

Ha neked már az odúd ajtaján virít az idei ajtódíszed, mindenképp mutasd meg kérlek (küldd el facebook-on, privát üziben vagy rakd fel a cikk posztjához) és jelezd valahogy, neked melyik tetszik ezek közül. A köd miatt a füstjelek lehet, hogy nem jutnak el idáig, ezért a lájknak és hozzászólásnak örülnék a legjobban!

Ha már régi mókusunk vagy, szerintem nagyjából be tudod lőni a mi stílusunkat (és végtelenül örülünk, hogy neked is bejön), de gondoltam egy bátrat és most egy kicsit mást mutatok, mégpedig egy számunkra kedves csapat szemén keresztül. Mivel ők igazán otthon vannak a koszorú- és ajtódíszkészítésben, rájuk bátran hallgathatunk!

Az AdventBox gyűjtötte össze nekünk a saját, személyes kedvenceit, amikhez ugyan néhol oda-odaszúrtam a saját véleményemet, de igazán akkor lenne teljes, ha te is jeleznéd, melyikről mit gondolsz. Ezért be is számoztuk az ajtódíszeket, szóval, ha szívesen elmondanád a véleményedet, a számokra tudsz hivatkozni! Mehet?

Nem mondom, hogy mindegyik olcsó, vagy nem biztos, hogy találsz otthon hozzávalót, de semmiképp nem az a lényeg, hogy egy az egyben ezeket készítsd el... csak inspirálódj!

Lássuk az idei év legszebb és legkreatívabb ajtódíszeit!

1. Karácsonyi ajtódísz mézeskalácsból

Vonjuk össze a karácsonyi mézeskalácssütést és az ajtódíszünk elkészítését. Biztos marad annyi sütemény, hogy elkészítsd belőle ezt is! (Én mondjuk sajnálnám a legfinomabbakat, de ami picit odaégett vagy letört az egyik sarka, vagy mégsem sikerült annyira az ízesítés... no, azok tökéletesek erre az ajtódíszre! :))

ajtodisz_mezeskalacsbol.jpg

2. Üdv Cukorországban!

Mintha csak gyermekünk kedvenc mesekönyvének hősei elevenednének meg ezen a karácsonyi ajtódíszen. A mézeskalács-sütés során gondoljunk ajtódíszünkre is, ne felejtsük el a Mézi családot is megformázni! Rendkívül vidám és mosolygós hangulatot fog árasztani ez a cukorbomba az ajtónkon!

szines_cukorkas_ajtodisz.jpg

3. Karácsonyi ajtódísz sütőformákból

Ha mézeskalács végül nem maradt az ajtódíszünkhöz, akkor használjuk fel a sütőformákat hozzá! Persze csak miután elkészült az ünnepi adag! :)

karacsonyi_ajtodisz_sutoformakbol.jpg

4. Karácsonyi ajtódísz pillecukorkából

Nincs másra szükséged, mint néhány csomag pillecukorra, fogpiszkálóra, amellyel a pillecukrokat a hungarocell-koszorúalapba szúrod és egy szép szalagra, amivel kiakaszthatod majd az ajtódra. A hópihe-érzés a lényeg, szóval ha még hallani se hallottál a pillecukorról, akkor se ijedj meg... légy kreatív és készítsd el pl. levegőn száradó, hófehér gyurmából!

ajtodisz_pillecukorbol.jpg

5. Karácsonyi ajtódísz cukorbotokból (candy cane) a „Jeges varázslat” jegyében

Idén továbbra is népszerű „Jeges varázslat” témában csak sikered lehet gyermekeidnél ezzel az angolok által kedvelt édességből készült koszorúnak. Most már sok helyen kapható, de ha nem akarsz rá költeni (mert úgysem eszi meg később senki), akkor elkészítheted feltekert papírcsíkokból is, amiket jegesre festhetsz! ;)

cukorbot_ajtodisz.jpg

6. Pom-pom hóemberekből készült karácsonyi ajtódísz

Igazán aranyos ez a hóemberek körtáncához hasonló ajtódísz, ami valóban könnyedén és játékos módon elkészíthető. Pompomot mindenki tud készíteni, önmagán is jó szórakozás. Elég egy fehér fonalat beszereznünk, és ha otthon vannak megmaradt színes fonalaink, akkor azok megfelelőek lesznek a hóember sáljainak elkészítéséhez is, de ezeket természetesen más anyaggal is helyettesíthetjük. (Ha nem tudod, hogy kell pompomot készíteni, jelezd és jön egy olyan cikk is! ;))

fonal_pompom_hoember_ajtodisz.jpg

7. Karácsonyi ajtódísz fehér tollakból

Ez egy rendkívül letisztult és modern karácsonyi koszorú, amelyhez egy szalma- vagy hungarocell-koszorúalapot, fehér színű tollakat vagy karácsonyi boát szükséges beszerezned. (Nekem a fekete-fehér masni kevésbé illeszkedik hozzá, de lehet, hogy csak a fekete háttér miatt. Te milyen szalagot raknál rá?)

szoros_fonal_ajtodisz.jpg

8. Karácsonyi ajtódísz karácsonyi gömbökből

Követve kicsit a hagyományosabb karácsonyi díszítést, de mégis modern elrendezéssel, elkészítheted karácsonyi gömbjeidből is saját ajtódíszedet. (Nálunk pl. évekig kék volt a karifa, de most fehér, így azokat simán tudom használni ajtódísznek. Nálad mi a helyzet?)

ajtodisz_karacsonyi_gombokbol.jpg

9. Szalagok sokasága

Ha nincs sok időnk az alapanyagok beszerzéséra, akkor remek választás lehet ez az ajtódísz is. Biztosan mindenkinek van otthon megmaradt karácsonyi vagy egyéb díszítőszalagja, ezeket most hasznosan felhasználhatjuk.

karacsonyi_ajtodisz_szalagokbol.jpg

10. Tobozok, tobozok és szárított gyümölcs

Klasszikus toboz és szárított narancs alapú ajtódísz, amely nemcsak a karácsonyi időszakra tökéletes, hanem a téli hónapok során is gyönyörű dísze lehet bejáratunknak. A szárított narancs mellett, fahéj és egyéb bogyós termések is felhasználhatóak elkészítéséhez. (No, meg dió, mogyoró és makk! Ugye? :))

ajtodisz_tobozokbol_termesekbol.jpg

11. Zsákvászonszalag kreatívan felhasználva

Szintén egy mutatós ajtódíszünk lehet egy hosszabb zsákvászonszalag, egy fém koszorúalap, néhány toboz, bogyós termék, fenyőág felhasználásával. Ebben a videóban kaphattok segítséget, hogy hogyan is lehet egyszerűen a szalagot a koszorúra feltekerni. (Nagyon jót tesz neki a natúr jutából készült masni a kis színessel. Én simán lájkolom.)

zsakvaszonbol_ajtodisz.jpg

12. Ajtódísz ágakból, bogyókból

Eltérhetünk a hagyományos kerek formától is, sőt, most divat is, úgyhogy bátran kísérletezz te is a szögletes formákkal. Igazi téli, ünnepváró hangulatot áraszt ez a bogyókból és ágakból készült ajtódísz. Természetes bogyókból is készülhet, de úgy elég hamar megadja magát sajnos, ha bentre készül, de a hobbiboltokban kaphatsz jó minőségű dekorációs bogyókat (nem is túl drágán), amikkel majdnem ugyanolyan szép lesz és évekig dísze lehet az odúdnak!

ajtodisz_agakbol_bogyokbol.jpg

13. Hóember szalagos

Ha már belejöttünk a zsákvászon feltekerésébe, akkor játsszunk még bátrabban a formákkal és pl. készítsünk hóembert (vagy mókust)! A vendégeink is mosolyogva fogják megdicsérni munkánkat, ha egy ilyen cukisággal fogadjuk őket a bejárati ajtón.

zsakvaszonbol_hoember_ajtodisz.jpg

14. Képkeret az ajtónkon

Szokatlan forma, izgalmas ötlet egy képkeret felhasználása, díszítő elemként az ajtónkra. (Még én is gondolkozom, hogy igazán tetszik -e, pedig az ötlet nagyon jó, de még így is inkább a falra lógatnám. Hmm...)

karacsonyi_ajtodisz_kepkeretbol.png

15. Rudolf, a kedvencünk

Végére hagytam a gyűjtemény kedvencét: a Rudolfot ábrázoló ajtódíszt, egyszerűen imádjuk! (Ez azért már nem kezdő kézműves mókusoknak való, de egy kis papírmasé-technika gyakorlásával neked is menni fog... max. elsőre nem Rudolf lesz belőle! :P :D)

papirmase_ajtodisz_rudolf.png

Néhány könnyedén beszerezhető alapanyag felhasználásával és ezekből az ötletekből szemezgetve mi is egyedi és kreatív ajtódíszeket készíthetünk. A kellékek összegyűjtése során nézzünk szét otthon, hogy mi az, amit fel tudunk használni, szedjük őket össze és már kezdhetjük is! Jó szórakozást hozzá!

+1 AdventBox ajtódísz

Ezt már nem rakták be a csajok, pedig hát ez az övék és ez az, ami a tied is lehet! Készen is megveheted az AdventBox oldalán vagy kérheted dobozban a hozzávalókat (akár ragasztópisztolyt is) és elkészítheted te magad (akár kismókusoddal). Hogy miből készül és hogyan, azt elolvashatod náluk, csak kattints a képre! 

adventbox_ajtodisz.jpg

2 apró tipp ajtódíszünk elkészítéséhez

Fogasból koszorúalap

Nem szükséges vásárolnunk előre elkészített drót koszorúalapot, ehhez remekül megfelel egy erősebb kartonlap vagy egy drótvállva (de akár vastagabb drót) is, amely könnyedén hajlítható és alakítható:

koszorualap_drotfogasbol.png

Ha lógatni akarjuk az ajtódíszünket

Jellemzően, ha már készen vagyunk az ajtódíszünkkel és az ajtóban toporgunk, hogy feltehessük, akkor szoktunk abba a problémába ütközni, hogy rendben, kész a koszorú… de most hogyan is akasszuk ki!? Ehhez remek ötletet találtam, ha bejárati ajtónkon alapból nincs semmilyen akasztó, amire felfüggeszthetnénk díszünket. Ebben az esetben helyezzünk az ajtónk belső felére egy öntapadós hátoldalú akasztót és egy hosszú szalag segítségével látványosan függeszthetjük ki az ajtódíszünket. Mutatom:

ajtodisz_rogzitese_ajton_kivulre.jpg

Ha tetszett az ajtódísz-gyűjtemény és tetszik a stílus, vagy sikerült inspirálniuk, mindenképp lájkold az AdventBox facebook-oldalát is, örülni fognak neked! ;)

adventbox_facebook.jpg

karácsony inspiráció természetes dekoráció koszorú vendégcikk DIY ajtodisz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr5112045207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása