A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Ha szívesen keresnél pénzt kutyasétáltatással, erről mindenképp tudnod kell!

2016. augusztus 02.

Mellékállásként ajánlottuk már, hogy ha szereted és ismered a kutyákat, menj, és sétáltass kutyát, legyél kutyaszitter, mert imádni fogod minden pillanatát és még makkra való is üti a markod! Jól hangzik, mi? :) Vagy te kutyagazdi vagy és soha nem adnád idegen kezébe a kis kedvenced pórázát? Huppsz! A jó öreg bizalom, ugye? Nézzük, hátha erre is van megoldás! kutyasetaltatas.jpgFacebookon futottam bele az egyik mókusbarátnőm oldalán, hogy kutyasétáltatást/-felvigyázást, stb. vállal, de ezt nem egy sima posztban közölte a nagy világgal, hanem azt láttam, hogy egy szolgáltatás (online pótgazdi közösség) weboldalára vezet a link, amire hivatkozik. Na, itt kezdett érdekes lenni a dolog! Az oldal abban segít, hogy összehozza a két tábort és valamennyire ellenőrzött és rendezett körülmények között koordinálja a dolgot, hogy mindenki biztonságban érezze magát. És ez tetszik nekem! 

Gondolkoztam, hogy jól kibeszéljük a témát és szétboncolgatjuk, hogy ki mit gondol a kutyaszitterségről akár ezen az oldalon van, akár a másikon (és persze legszívesebben a négylábú barátainkat is megkérdezném :)), de ez egy külön cikk témája lesz, úgyhogy most kezdjük azzal az oldallal, aki szívesen vállalna ilyen munkát, mert van ideje és hatalmas szíve, amiből örömmel adna olyan állatkáknak, akiknek a gazdijuk túl elfoglalt.

Mókus minden állat és ember barátja, ezért össze is hozza őket, ahol csak tudja. 

Ha szívesen olvasol hasonló témákról, kövess... hozok még! ;)

Olvasd el egy szakértő véleményét a kutyasétáltatásról és egyéb kutyás témában írt cikkeinkkel is találkozol az oldalon. Kattints, majd gyere vissza! --->

Megkértem Annát, hogy írja le nekünk, hogy is működik a szolgáltatás, ő hogyan talált rá, és hogy mit várhatunk tőle (mármint az alkalmazástól... na meg pl. Annától és a többi kutyaszittertől :)). Íme:

"Elfoglalt gazdi vagy ráérő kutyabolond vagy? Akkor itt a neked való honlap: DogSurf!

A DogSurf oldallal a Facebook-on találkoztam. Hol, máshol? :) A közelünkben a Mom Park mellett a Gesztenyés kertben szokott lenni kutyás piknik és ott a DogSurf alapítói is képviseltették magukat, ezen az eseményen keresztül láttam meg őket.

Mit tud az oldal?

Az oldal lényege az egyik fél szemszögéből, hogy Te, mint szabadidővel és segítőkészséggel rendelkező kutyaszerető, regisztrálhatsz az oldalra szitternek, így hasznosan és vidáman töltheted el szabad óráidat és szert tehetsz egy kis mellékesre is.

A másik fél szemszögéből, Te mint kutyatulajdonos, aki vagy sokat dolgozol, így nincs időd elégszer elvinni a kutyusodat sétálni, vagy elutazol és ez idő alatt nem tudnád kire hagyni, az oldalon kereshetsz a szitterek között egy számodra szimpatikus egyedet.

dogsurf_regisztralas_kutyaszitternek.jpg

Mivel kereshetek pénzt és mennyibe kerül nekem?

A gazdik a következő szolgáltatásokat vehetik igénybe: kutyasétáltatás, etetés, szittelés a gazdinál, szittelés a szitternél (tehát a saját otthonodba is viheted, hogy örüljön a család :)). A szolgáltatás igénybe vételéhez fizetned kell egy egyszeri 1000 ft-ot, de választhatsz előfizetést is 1, 3 vagy 6 hónapra, a szitteléshez pedig biztosítást is kapsz, valamint kedvezményeket is igénybevehetsz a partnereknél.

Ha felmerülne bennetek a kérdés, hogy ha én cicás vagyok, és nem kutyás, akkor is igénybe vehetem-e a szolgáltatást, a válasz sajnos: még nem. No, de ami késik, az nem múlik... szóval cicások, türelem! 

Én a kutyaszitter oldalról vagyok érintett. Ha Te is kellő elhivatottságot érzel magadban, hogy mások kutyusaira vigyázz pótgazdiként, mondom, mit kell tenned a regisztrációhoz.

Hogyan jelentkezhetek?

  1. Menj fel a www.dogsurf.hu oldalra.
  2. Kattints a "regisztrálok" gombra.
  3. Ezek után a következő kérdésekre kell válaszolnod (nagy vonalakban): a szokásos név, e-mail cím, jelszó, ezek után nyelvtudás, összefoglaló, hogy miért jelentkezel, miért te vagy a legjobb választás, milyen tapasztalatod van a négylábú ebekkel, lakásban vagy kertes házban laksz, van-e saját kutyád, más háziállatod, él-e veled gyermek, idősebb családtag? (Ha mindent gondosan kitöltöttél, nagyon figyelj, hogy hova kattintasz, mert nekem elsőre sajnos elveszett az összes válaszom és kezdhettem elölről.

dogsurf_szolgaltatas.jpg

Mit kell tudnom a kutyákról?

Mindezek után következik a kvíz, amikor is bizonyítanod kell, hogy értesz a kutyusokhoz, (de ne izgulj, közben nyugodtan ráguglizhatsz a kérdésekre, ha elbizonytalanodsz - ha valamiben nem voltál biztos, most már azt is tudod).Olyan kérdések vannak, mint: mit ehet/nem ehet a kutya, hol szabad póráz nélkül elengedni, kit értesítenél, ha egészségügyi gondja lenne a kutyusnak míg nálad van, stb.

Mikor kezdhetek?

Ha beküldted a jelentkezésedet, akkor várnod kell egy kis időt, amíg ellenőrzik a válaszaidat és jóváhagyják a profilodat. A gyakori kérdések szerint ez max. 1 hét, nekem 2 volt, de reméljük, felgyorsulnak. Miután megkapod a várva várt e-mailt, hogy beléphetsz a szitterek népes táborába, akkor kell megadnod, hogy melyik szolgáltatást mennyiért vállalod. 

Azt is kiválaszthatod majd, hogy milyen testméretű kutyusokat sétáltatsz, fogadsz a lakásodban, illetve profilképet tölthetsz fel és beállíthatod a naptáradban, hogy mikor érsz rá.

Mennyit kereshetek vele?

Az oldalon feltüntetett árakból, kb. ezer forinttal kevesebb kerül a szitterhez a bejelentés költségei miatt. Plusz minden hónapban be kell fizetned 1500 ft aktiválási díjat a bérszámfejtésedre, ami szükséges ahhoz, hogy ha felkérésed érkezik, azt el tudd fogadni. (A kérdésekre kattintva a Dogsurf oldalán megtalálod a válaszokat.)

dogsurf_penzugyek.jpg

Összességében szerintem nagyon jó kezdeményezés és mind a két - illetve a kutyussal együtt három - fél jól jár a szolgáltatással.

Az én profilomat az alábbi linken (vagy a fotó mögött ;) ) találjátok: Anna, a csupaszív kutyabarát --->

anna_kutyaszitter_dogsurf.jpg

Na, szóval (én már Mókuspanna vagyok ;)) összefoglalva szerintünk hatalmas lehetőség és biztos érdemes kipróbálni, akármelyik oldalon is állsz vagy ülsz. Nekem könnyen nagy a szám, mert nem tervezek kutyát sétáltatni, de csak bátorítani tudlak, hogy ne légy nyuszi és vágj bele bátran! Ha pedig kutyatulajdonos vagy, mondd el, mi a véleményed és hogyan tudnánk meggyőzni, hogy bízz az emberekben, akik legalább annyira szeretik a kutyákat, mint te!? 

Az oldal is azt javasolja - és én is azzal kezdeném -, hogy az első pár alkalommal vigyétek sétálni együtt a kis kedvencet (akárcsak egy bébiszitter esetében, őt sem azonnal hagyjuk magára gyermekünkkel) és ha láthatóan szeretik egymást... hadd legyen boldog mindenki! ;)

Anna nem valami jó még önmenedzselésben, így csak szerényen odabiggyesztette az elérhetőségét, de mókusgaranciát vállalok rá, hogy hihetetlen cuki a csaj és nagyon jól bánik a kutyákkal (tudom, láttam sokszor)! Szóval ha szívesen kipróbálnád a szolgáltatást, bízd magad (és a kutyusud) Annára! 

Ha pedig kipróbálnád a szittelést, regisztrálj és kéééérlek, mindenképp jelezz vissza, ha megvan az első kutyusod, akire te vigyáztál! Nagyon kíváncsiak vagyunk a tapasztalatokra mindkét oldalról.

Nem ismerted még mókust? Nézz körül az oldalon és ha tetszett, amit találsz, kövess facebook-on is! ;)

ajánló kutya szolgáltatás állatbarát másodállás mellékjövedelem kutyasétáltatás kutyaszitter

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr918875874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cirrmurr 2016.08.04. 00:00:19

Ez most egy ilyen lófaxra se jó, Tanácsnak álcázott Pr cikk-reklám tokkal vonóval.. Köszönjük Emese.

mokuspanna 2016.08.04. 00:37:20

@cirrmurr: Ha az lenne, kiírtuk volna, minden fizetett cikkünknél kiírjuk. Ez nem az. Egyszerűen csak hasznosnak tartjuk, hiszen sokak kereshetnek a segítségével egy kis mellékest. Vagy szerezhetnek biztonságosan pótgazdit a kutyusuk mellé. :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.08.04. 07:10:38

@cirrmurr: Most minek kell trollkodni? Ez igenis jó. Elit kervárosban élek, ahol a sok kőgazdag, de elfoglalt emberek kertjében ott unatkozik a drága fajkutya. Szóval arrafelé igencsak elkelne ez a szolgáltatás.
süti beállítások módosítása