A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Autógumi újrahasznosítása virágtartóként - tucatnyi kreatív ötlet fotókkal

2016. július 13.

Ugyan a tavaszi nagy ültetéseket már magunk mögött hagytuk, kisebb kertrendezésre bármikor sor kerülhet, ugye?viragtarto_autogumikbol.jpgHa neked is vannak vad színekben pompázó virágaid, amiknek még nincs meg a tökéletes lakhelye, vagy csak szívesen költöznének új helyre, mutatok pár nem szokványos megoldást.

Múlt héten kerti játékokat terveztünk használt autógumikból és miközben a jobbnál jobb ötletek között válogattam, egyéb szuper ötletek is szembejöttek. Ahogy a raklapbútorok is először furcsák voltak, most pedig már hatalmas divatja van, így terjednek el az autógumikból készült kreatív cuccok és egyéb alternatív megoldások is.

Érdekel, hogyan hasznosíthatod otthonodban a narancshéjat?
Olvasd el ezt a cikket!

Ha te már a szerelmese vagy, akkor csak fusd át a képeket, inspirálódj és készíts egyet... ha pedig még csak most ismerkedsz az újrahasznosítás ezen formájával, fogadd nyitottan és barátkozzatok! ;)

szinesre_festett_autogumi_viragtartok_1.jpg

Természetesen nem feltétlen kell mintásra festeni az autógumit, egy egyszerű egyszínű festéssel is nagyon mutatós lesz.

zold_noveny_szines_autogumi_viragtartoban_1.jpg

Nálam az abszolút kedvenc, ami mindent visz, azok a teáscsésze-kreálmányok a maguk bájával, kedvességével. Amikor megpuhítjuk a kemény gumit, ugye? :) Szerintem cukik! 

Akkor is szuper mókusmegoldás, ha szeretnénk több színt vinni a kertbe vagy az erkélyre, de épp nem virágzó növényeink vannak. Egy egyszerű kis zöld bokor is csodásan fog festeni egy színes autógumi-tárolóban.

Ha tetszik, hogy ez nekünk tetszik, mindenképp gyere facebookra is és legyél te is a mókuscsapat tagja! ;)

zold_virag_szines_autogumiban.jpg

zold_novenyek_szinesre_festett_autogumi_viragtartokban.jpg

Így pedig kerti tavat készíthetsz autógumi segítségével! Nézd csak!
Kattints! --->

Nekem, mókusszemély szerint, kevésbé jönnek be a lógatott verziók (pedig van, aki még madarat is faragott belőle, jaj :)), de hát ízlések és...

autogumibol_logatott_viragtarto.jpg

Vagy építhetünk kutat. Kreatív festéssel egészen különleges hatást érhetünk el. 

viragtarto_kut_autoguibol.jpg

És íme, még pár kép, amikből már elég inspirációt nyerhetünk, ha van elfekvőben egy-két autógumink (vagy szerzünk a bontóból, mert beleszerettünk ;)). 

keszitsunk_viragtartot_autogumibol.jpg

nagyon_szines_viragtarto_autogumibol_keszitve.jpg

viragtarto_autogumibol_kivagva.jpg

viragtarto_muskatliknak_autogumibol.jpg

Ha az autógumi-virágtartókba nem szerettél bele, de nem a gumival, mint anyaggal van gondod, akkor lehet, hogy ez a mókás ötlet gumicsizmákkal jobban fog tetszeni! Vidám, színes, egyedi. Mi kell még?

gumicsizmaba_ultetett_viragok.jpg

Na? Sikerült megszerettetnem veled az autógumi-újrahasznosítást? Ha igen, mindenképp jelezd egy lájkkal vagy kommenttel, és persze a nem tetszésedet is kifejezheted, hogy minél több mókusunk ízlését megismerhessük!  

Nem vagy még a mókuscsapat tagja? Gyere facebook-ra és ismerkedj meg velünk jobban, igazán színes kis banda verődött össze! ;)

A natív cikk megírását a Provident támogatta.

spórolás virág kert házilag dekoráció hangulatos autógumi virágültetés DIY

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr208884814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mokuspanna 2016.07.14. 14:47:08

@Meister: Van kifejezetten gumira való festék (akár barkácsáruházban vagy festékboltban, autós boltban esetleg kapsz - pl. itt találtam hirtelen: www.kohazy.hu/?id=termekek&product=pvc-muanyag-ablak-padlo-gumi-festek&art_id=501&hj=1&nyelv=hun vagy itt: www.festekarena.hu/dunaplaszt_pvc_muanyag_ablak_padlo_es_gumi_festek_2501), de olajfestékkel is festheted, a lényeg, hogy olyan legyen, ami tartós és bírja az időjárást (nem árt, ha az ellen is véd, hogy a nap ne szívja ki a színeket, hogy ugyanolyan ragyogó maradjon)! És a spray a legjobb megoldás! Mi gyerekeknek hobbifestékkel festettük le, ami pár hónap múlva elkezdett töredezetten leperegni, úgyhogy mindenképp olyat szerezz be, ami hosszabb távra bírja, ha virágtartót készítesz belőle! És nagyon örülnénk, ha megmutatnád majd a kész művet! ;) Jó munkát!
süti beállítások módosítása