A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Készíts autógumiból kerti játékokat, amit minden kisgyerek imádni fog!

2016. június 20.

Kétségtelenül itt a nyár és végre a nyári szünet is elkezdődött, így tuti, hogy a kismókusok lesznek a legboldogabbak a következő hónapokban. A sok tanulás helyett végre jöhet a sok-sok játék! Ha még nincs komplett játszótér az udvarotokon, nézzük, mi mindent készíthetsz a kicsiknek te magad! 

kerti_jatekok_hasznalt_autogumikbol.jpg
Nekem ugyan nincs kertem, de nagy ámulattal nézem, mi mindenre jó egy kis gyep, az áhított fűszerkerten kívül.

Ha épp nem táborban okosodik a gyerek és neked is dolgod van a ház körül, a kert és udvar az a hely, ahol bármelyik kismókus elfoglalja magát és te is biztonságban tudhatod a legkisebbeket is. Főleg, ha apuci szuper kerti játékokat készít a kicsiknek. Vagy anyuci, jól van na! ;)

Autógumi-állatok

A legtöbben elefántot álmodnak meg a használt gumikból, de vannak igazán kreatív ötletek is. Az én kedvencem a kerti óriás kukac, ami egyszerre több kismókusnak is szuper ugrálós-mászkálós játék lehet. De ha épp dinóőrület vagy sárkánymánia van, hát akkor legyen az! 

autogumibol_kerti_kukac_sarkany.jpg

De persze jöhetnek a csigák és egyéb állatok is. A fekete csiguszok valószínűleg inkább nekem tetszenek, mert a kicsiknek talán nem elég színesek, de hadd legyen valami jó nekem is! :P :D 

csigak_autogumibol.jpg

Kivételesen ezt a tippet nem tudtuk letesztelni - autógumi és kert hiányában -, de a legtöbb saját készítésű ötletet mi is kipróbáljuk, így hiteles véleménnyel és tapasztalattal mutatjuk be általában. (De te ezt már úgyis tudod, ha régi mókusunk vagy! ;))

Ha kíváncsi vagy mókus régebbi és további kreatív ötleteire is, lájkold facebook-on és kövesd!

autogumi_allatok.png

zebra_autogumibol.jpg

autogumibol_teknos.jpg

Minion megsértődne, ha az állat kategóriába sorolnám, úgyhogy őt csak úgy külön megmutatom. 

minion_autogumibol.jpg

Ülőke a legkisebbeknek

Nálunk régi kedvenc ez az egyszerű kis ülőke (ami igazából a picuriknak rugózó játék :)), amit a legkisebbeknek kapaszkodóval érdemes elkészíteni, nagyobbacskák már anélkül is élvezik. És különben sem eshetnek róla túl nagyot.

ulohinta_autogumibol.jpg

A gumin kívül szükség lesz egy rövid falécre (+ 2 kicsi darabra), ill. a kapaszkodót is meg kell valahogy oldani kreatívan. Egy kerti fészerben tuti, hogy találsz valami hasznosat hozzá, de ha nem, akkor pl. lakásfelszerelés-boltban kapható kiegészítőkből is elkészíthető, de simán egy használt konyhai sodrófából is megoldható, ha ügyes a szülő. Márpedig persze, hogy az! ;)

ulohinta_hazilag_hasznalt_autogumibol.jpg

Ha lakberendezés terén is kreatívnak érzed magad, olvasd el a Provident raklapbútorokról szóló cikkét is! Ide kattints! --->

A jó öreg libikóka

A rögzítést még nem pontosan értem, de nálam ügyesebb, gyakorlottabb barkácsapukák rögtön rá fognak jönni, ebben biztos vagyok! Vagy nem is kell rögzíteni, csak úgy nagyobb a játékban a kihívás! Semmi gond, puha fűre rakjuk és a hangos hahota garantált! (Nagyobb autókerékből és hosszabb lécekkel felnőtteknek is jó móka! ;))

libikoka_autogumibol.jpg

Másszunk! 

Ami adja magát, ha meglátunk egy halom autógumit, hogy simán egymásra pakolva is jókat lehet mókázni rajta, de ha kicsit még át is gondoljuk és összerakjuk fixen, biztonságosan, egész komoly játszóteret lehet varázsolni az udvarra.

autogumi_maszoka.jpg

Kerti társas

Sajnos ezt az egy képet találtam, pedig nagyon jó ötlet és amellett, hogy mutatós, végtelen lehetőségeket nyújt, hiszen egy egyszerű kör alakúra vágott falapra bármit festhetünk. Vagy akár csak legyen egy kerti rajzolós asztalka. Imádom! :)

kerti_tarsas_autogumibol.jpg

Autógumiból hinta

Nem mondom, hogy én nekifutnék, mert komoly szerelékek szükségesek hozzá, hogy biztonságos legyen, de az ötlet nagyon tetszik és szívesen elhintapalintáznék rajtuk.

hinta_autogumibol_hazi.jpg

(A képre kattintva sok-sok fotót láthatsz saját készítésű autógumi-hintákból és van, ahol az elkészítést is bemutatják lépésről lépésre, úgyhogy ha elég bátor vagy, nosza! ;))

hinta_hasznalt_autogumibol.jpg

Magatoknak pedig csináljatok fűvel bélelt/beültetett pihenőhelyet, hogy onnan gyönyörködhessetek gyermekeitek játékában! ;) (Lehet, hogy virágtartónak tervezték eredetileg, de én ahogy megláttam, azonnal olyan beleülhetnékem támadt. Hát ez van!) 

kerti_pad_autogumibol.jpg

Mókus bízik benne, hogy tetszett az ötlet és megérdemel egy lájkot! ;) Facebookon a cikkeken kívül is rengeteg motiváló ötlettel jövünk, várunk szeretettel! Kattints és nézz körül!

A cikk a Provident támogatásával készült.

nyár kert kreativitás saját készítésű gyerekjáték autógumi DIY

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr418824540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása