A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Diákhiteled van? Így spórolj vele!

2017. augusztus 03.

diakhitel.jpg

Én már a diákhiteles generáció vagyok és mivel felnőttem (nem!), így már évek óta szépen törlesztem is. Viszont csak most vettem észre, hogy ezen is lehet valamennyit spórolni. Akkor meg miért ne?

Már több cikkben írtam róla, hogy ha valamit megveszünk, akkor általában a legolcsóbban kártyával tudjuk kifizetni, ugyanis a kártyás tranzakció díját a fogadó fél fizeti, míg például átutalásnál a küldő, azaz mi. Ráadásul nem is gombokat. A készpénzt pedig fel kell venni és csekken a postán befizetni. Ez meg nem a legkényelmesebb dolog...

A diákhitelünket viszont tudjuk bankkártyával is törleszteni

A Diákhitel honlapján kell beregisztrálnunk a Diákhitel Direktbe (nem tudom ki találta ki ezt a nevet...), meg kell adni pár adatot, szerződésszámot és már bent is vagyunk.

Jó hír, hogy itt minden fontosra és kevésbé fontos dologra is rálátunk:

  • tartozásunk,
  • egyenlegünk,
  • adataink.

Utóbbit meg is tudjuk változtatni: van itt mindenféle nyomtatvány is hozzá.

Mókust már több, mint 60 000 követik facebookon! Te vajon miért nem? Lájkolj és akkor boldog leszek! ;) Puszi.  

És ezen a felületen tudunk bankkártyával fizetni.

  • ki tudjuk választani, hogy Diákhitel-törlesztést akarunk fizetni, vagy
  • Diákhitel-előtörlesztést, illetve
  • magunk adjuk meg, hogy mekkora összeget.

diakhitel-bankkartya.png

Lehet kártyával is előtörleszteni a Diákhitelt?

A Diákhitelnél minden költség vagy macera nélkül tudunk akármennyit előtörleszteni, mindezt kártyával is. Ez azt jelenti, hogy ha minden hónapban pl. 2000 forinttal ezt a lehetőséget választjuk, akkor maga a tőketartozásunk csökken azonnal 2000 forinttal. Tiszta sor.

Mi a kártyás befizetés előnye?

Átutalással szemben nálam például 200 forint megtakarítás. Ami egy évben 2400, 10 év alatt pedig már 24 000 forint. Igen, nem ebből fogok eljutni a Bahamákra, de ha valaki megkérdezi tőlem, hogy mit csinálnék 24 000 forinttal, akkor biztos nem azt fogom rávágni, hogy odaadnám csak úgy a banknak (Elektromos fogkefét vágnám rá! Valaki?! Hahó!).

Mi a hátránya?

Egyértelműen dolog van vele, mert míg egy automata átutalásnál vagy beszedésnél nem kell vele foglalkozni, addig itt minden hónapban dolog van. Valamit valamiért. Illetve, ami még nagyon aranyos, hogy minden Diákhitel Direkt belépéskor e-mailt(!) kapok egy kóddal, amit be kell írnom. Bankok ezt SMS-sel vagy tokennel oldják meg. Jó, nem halál, csak megmosolyogtatott.

Tehát a sok kicsi sokra megy elv a Diákhitel-törlesztésen is fülön csíphető. Ha számít neked az a pár száz forint, akkor mindenképp érdemes. Ha nem, akkor csak lájkold mókust :) --> 

kép via kökiterminál

hitel spórolás bankkártya diákhitel

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr418746264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása