A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így készíts csokis-mézes arcpakolást házilag, amibe bele is kanalazhatsz! + recept

2015. június 19.

zabpelyhes_arcpakolas.jpgA csokiimádók fejében meg sem fordul, hogy a csokoládé nyújtotta örömöket az ízlelőbimbóink helyett a bőrünk élvezze ki, pedig néha nem árt önzetlennek lenni, mert arcunk meghálálja a kedvességet! De hogy te se maradj éltető erő nélkül, ebbe bátran bele is nyalhatsz! Na, így már jobban hangzik? 

Mérhetetlenül boldog vagyok, hogy megismerhettem Kicsiszív cuki szerkesztőjét, mert nagyon jó ötletei vannak és olyan témákban is ír, amihez, mi mókusok eddig nem nagyon nyúltunk (lásd "bilire szoktatós" és "Minnie-copf kismókusoknak" cikkeit). Futás a fb-oldalára és ismerd meg te is, csak aztán ne felejts el visszajönni! 

Most azt mutatja meg, hogyan tudsz csokoládéból arcpakolást készíteni magadnak. Egyből kaptunk mézes és cukros változatot is, hogy ne lehessen mókuskifogás, ha az egyik nem szimpi! :P

Nem ismered még mókust? Házi praktikák, receptek, DIY, napi mókusmóka, hasznos tippek, női lélek, gondolatébresztő témák... mindezekkel jön napról napra, úgyhogy érdemes követned! ;)

Kívül-belül csak a csoki

Ugyan az üzletekben is kapni millióféle-fajta csokoládés, kakaós bőrradírt, azonban az eredetük és az összetételük igencsak képlékeny a házi készítésű radírral ellentétben és szuper érzés, hogy pontosan tudod, mit kensz magadra. Ráadásul, amíg készítjük a pakolást, addig is szaglászhatjuk az édes illatot... de el a kezekkel, most a bőrünké a főszerep!

 Hozzávalók

  • 1/8 csésze tiszta méz
  • 3-5 kocka olvasztott étcsokoládé
  • 2 teáskanál őrölt zabpehely ( akár mi magunk is apríthatjuk, turmixgép vagy botmixer segítségével)
  • 1 evőkanál görög joghurt

mezes_csokis_arcpakolas.jpg

Így készül

A hozzávalókat egy tálba öntve addig keverjük, dolgozzuk, amíg egy krémes állagú kenőcsöt nem kapunk belőle. Ezután már nem is marad más, csak az élvezetek halmozása! Körkörös mozdulatokkal masszírozzuk be arcunkat a krémmel, amelyet 15 perc hatóidő után alaposan le kell mosni, különben édesebbek maradunk a kelleténél. Még mielőtt megkérdeznéd magadtól elmondom, hogy mindenki megkóstolja a maga csokis arcpakolását, így nem ciki, ha te is belenyalsz! ;)

*** Ha már mindened csupa csoki és nem szeretnél tovább ragadni, irány a zuhanyzó! Ha pedig szívesen kényeztetnéd magad egy masszírozó vagy esőztető funkcióval, mindenképp próbáld ki Zuppit, a víztakarékos, 5 funkciós zuhanyfejünket - most 10 napig ingyen használhatod! Kattints ide! --->

csoki_arcpakolashoz.jpgJöjjön a cukros bőrradír

  • ½ csésze barna cukor
  • 3-5 kocka olvasztott étcsokoládé
  • ¼ csésze olívaolaj

Ezt kell tenned

A hozzávalókat összekeverve egy szemcsésebb állagú radírt fogunk kapni, amelyet akár arcunka, akár a keményebb bőrfelülettel megáldott testhajlatainkra is kenhetünk, például könyék, térd, sarok. Masszírozva eltávolítja az elhalt hámsejteket, így nem csak édesek, hanem puhák is leszünk egyben. Hitted volna, hogy a csoki mi mindenre képes? Belsőleg fogyasztva is rengeteg pozitív hatása van - nem, nem arra gondolok, hogy a fellegekben jársz, ha elnyammogtál pár kockát :P - és a bőrünkre kenve is tud egyet, s mást.

Kicsiszívnek egyáltalán nem kicsi a szíve, sőt... nem elég, hogy két arcpakolást kaptunk tőle, de egy nagyon érdekes tanulmányt is hozott nekünk. Ha tetszik, hogy ilyen alapos és szívesen elkészíted a csokis arcpakolást is a receptje alapján, mindenképp kövesd őt facebook oldalán is és szerintem egy lájkot is megérdemel! ;)

Okos csoki

Képzeld, hogy a Cambridge-i Egyetem kutatója, Ivan Petyaev feltalált egy új típusú csokoládét a brit székhelyű laboratóriumban. Mitől jobb ez, mint bármelyik másik? A kutatás alapja az volt, hogy az étcsokoládéban rejlő jótékony hatásokat felerősítse, kiélezze, hogy még több hasznát tudja venni az emberiség mókustársadalom. Így alkotta meg az új csodacsokit. 

csokolade_arcpakolas_1.jpg

7,5 gramm az új édességből több antioxidánst tartalmaz, mint 300 gramm átlagos étcsokoládé és 300 gramm alaszkai lazac együtt véve. Pedig tudjuk, hogy a lazac gazdag antioxidáns tartalommal bír.

A klinikai vizsgálatok során, 50-60 év körüli emberek fogyasztottak mindennap az újdonsült csokoládéból. A fogyasztás után figyelték a résztvevők szervezetében zajló változásokat. Mindenki örömére a csokoládé hatására megnőtt a szervek vérellátása, valamint csökkent a szervezetben kialakuló gyulladások száma is. Természetesen ez nem az első kocka elfogyasztása után történt meg, bár a pontos időtartamról nincs adatunk. Azonban a kutató nagy hangsúlyt fektetett arra is, hogy az általa készült csokoládé cukortartalma kellőképpen alacsony legyen, így cukorbeteg emberek is tudják fogyasztani.

A bőrünket górcső alá véve azt is megállapították, hogy az étcsokoládé egyébként is fiatalítja a bőrt, de az új készítmény fokozottan jót tesz kültakarónknak. Néhány páciens arcára huzamosabb ideig, rendszeresen helyeztek fel csokis arcpakolást, és megállapították, hogy akár 10 -15 évet is letagadhatnak a korukból a bőrük alapján.

Tehát csokira fel, mindenki számára ajánlott kenni és enni is! :)

Mókus ugyan a mogyorót és diót jobban szereti, de ezért még ne írd le! Sőt, inkább gyere és tarts vele a ropogtatásban!  

csokoládé recept méz házi kipróbáltuk egészséges kozmetika zabpehely arcpakolás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr547557460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása