A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Oreos muffin, ahogy a mókusok szeretik. Nem, nem kicsit hizlal. Nagyon.

2015. június 03.

csokis_oreos_muffin_mokus_modra.jpgMi mókusok, híresek vagyunk a gyűjtögetésről, de néha álljunk meg pár percre és jutalmazzuk meg magunkat egy kis finomsággal, hogy aztán újult erővel folytathassuk a munkát! Anitamókusunk azt olvasta a kislánya egyik könyvében, hogy a mókusok szó szerint mindenevők, ezért elhozta nekünk ezt a nasit

Ugyan nem éppen fogyókúrás (és egészségesebb is lehet, ha lecserélünk egy-két dolgot benne), de annál finomabb és a lelkünknek mindenképpen jót fog tenni. Ami pedig még előnyére válik, hogy nem kell hozzá bevásárolni, mert csupa olyan hozzávalóból készül, ami minden mókusháztartásban megtalálható.

Két változatát is elkészítettem, utóbbit csak erős ízlelőbimbójú mókusoknak ajánlom, akik mindenképpen szeretnének felszedni pár kilót és az Oreo kekszet is nagyon-nagyon szeretik. Na de nem is szaporítom a szót, álljunk neki! Lássuk az alapreceptet, amit tulképp. bármivel feldobhatunk, de önmagában is gyors és fincsó.

baglyos_oreos_muffin.jpgAmire szükség lesz

- 25 dkg liszt
- 2,5 kk sütőpor
- 0,5 kk „mindent tudó” szódabikarbóna
- 1 tojás
- 13 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 0,8 dl olaj
- 2,5 dl kefir (lehet helyette használni tejfölt, joghurtot és tejet is, de akkor az állag miatt nem ugyanezek a mennyiségek kellenek, úgyhogy ha nem vagy gyakorlott háziasszony, akkor egyelőre maradj ennél, aztán majd próbálkozhatsz - az nagyon szuper a muffinban, hogy valamilyen tejtermék tuti mindig van otthon)
+ tetszés szerint csoki*, oreo keksz (én most ezt mindkettőt bevállaltam :D), kakaópor, fahéj, és ami csak eszedbe jut...
* csokiból épp Milkát használtam és 2 sornyit, de nyugodtan rakhatsz bele kevesebbet vagy többet is

Ha szereted az egyszerű, de valamitől mindig különleges recepteket, no és a pocakodat... tarts mókussal, ebben mindig partner lesz! ;)  

Így készül

Az összeállítás nagyon egyszerű és gyors. Minden hozzávalót beleteszünk egy keverőtálba, majd szépen összedolgozzuk. Akinek nincs ilyen szuperügyes készüléke, mint nekem, az se keseredjen el, akár a fakanál is megteszi, azzal is lehet keverni. keszul_az_oreos_muffin.jpgÉn egyébként dupla adagot készítettem, 24 db lett belőle. No szóval, ha jól kikevertük, már be is kapcsolhatjuk a sütőt 180 °C-ra. Elővesszük a kis muffinformánkat, teszünk bele valamilyen cuki muffinpapírt (persze akinek menő szilikonos van, annak nem kell), és mehet bele egy kis tészta, majd egy keksz, aztán lezárjuk még egy adag tésztával. Ha ez kész, mehetnek is a sütőbe úgy 20-25 percre.oreo_muffinban.pngEgy muffin így 44,- Ft-ra jön ki, de ebből 24,- Ft az a keksz, amit én használtam. Ha csak nutellát kanalazol a közepébe vagy egy kis darab túrórudit (nálunk nagy kedvenc az is ;)), akkor persze még olcsóbb.oreos_muffin.png

Most pedig dobpergés ééééés jöjjön a...

Dupla Oeros muffin 

A következő receptet a gyengébb idegrendszerű mókusok ne olvassák! :D

Ami kelleni fog:

Extrák:
- 32 db Oreo keksz
- Nutellacsokis_oreos_muffin.jpg

A tésztához:
- 1 db tojás
- 20 dkg cukor
- 12,5 dkg liszt
1/2 ek szódabikarbóna
- 10 dkg vaj vagy margarin (én kókuszzsírral készítettem)
- 2-3 ek natúr joghurt (de lehet kefir vagy sovány tejföl is)
- 2 ek holland kakaópor
- 1 cs vaníliás cukor és
- tej igény szerint

Elkészítése hasonlóan egyszerű: mindent bele egy keverőedénybe, majd addig hígítjuk tejjel, amíg el nem érjük a megfelelő állagot. Ekkor jöhet a papírral bélelt muffinforma. 1 kekszet rakjunk bele kezdésnek, majd kenjük meg egy adag nutellával. Jöhet a következő keksz, majd még egy kis nutella. A végén pedig csorgassuk rá a tésztát. Az elkészült kalóriabombákat 180 °C-os, előmelegített sütőbe toljuk, és 20 perc múlva már el is fogyaszthatjuk lelkünk nagy megelégedésére.

Mérleget dugjuk el és tartsunk egy hét szigorú diétát, utána előszedhetjük. :D

Jobb, ha még elkészítés előtt lájkolsz, mert aztán várhatok rád, amíg összeszeded magad a fotelből! :P ;)  

 

Cikket írta, a finomságot készítette és fotózta, majd családjával ránk gondolva elfogyasztotta: Anitamókus

érdekesség édesség recept házi szódabikarbóna saját készítésű oreo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr947057605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása