A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Nem akarsz halálos fenyegetést? Itt egy most felkapott téma legfontosabb tanulsága.

2015. június 02.

star_wars_szelfi.jpg

Ez a fotó váltotta ki azt a fenyegetésáradatot, ami aztán egy másikat... pedig senki nem akart semmi rosszat. Ez viszont nem elég ahhoz, hogy egy közösségi oldalra felkerült fotó vagy bejegyzés ne okozzon gondot.

Olvastam először a sztoriról egy angol oldalon, de nem gondoltam volna, hogy ekkorára fog duzzadni.

Nem ismered még mókust? Gyere facebookra és ott megmutatja magát, és ezentúl az új cikkekről is szól neked! Adj neki egy esélyt!  

Mi történt? 

A 444 vette át külföldi oldalakról ezt a hírt. A neten fut is most rendesen. Nem is baj.

Ha nem akarod elolvasni akkor itt a rövid mókuslényeg:

Nő félti a gyermekeit. A férfit - aki csak a fiának készített egy szelfit - pedofilnak hiszi, mert ő úgy látta, hogy a pasi az ő gyerekeit fotózza. Erre ő lefotózza a férfit és warninggal feldobja facebookra. Nép osztja rendesen a posztot, csávót utoléri a téma és ömlik rá a netes szenny. A pasi tisztázza a nevét, kiderül, hogy a nő mindent félreértett és igazából nem is ő a hasfelmetsző mégsem. Fordul a nép és most a nőnek vannak szar napjai, hogy ostobaságból így lejáratott egy embert. 

Persze a nő azóta nagyon megbánta és sajnálja, de eddigre már a saját gyerekei is szenvedtek az incidens miatt.

Ha még csak itt a blogon olvasol minket, de kíváncsi vagy minden tippünkre, gyere és iratkozz fel a mail-ben futó cikksorozatunkra is, ahol olyan spórolós témákkal jövünk, amikkel itt nem találkozol! ;) Kíváncsi vagy? Kattints ide! --->

Megérte hát? 

444 arra hegyezi ki a cikket, hogy TE, mint "nép" ne osztogass facebookon csak úgy megható, szörnyülködő és gyűlölködő posztokat, mert baromira nem tudhatod, hogy mi történt. Ezek pedig nagyon súlyos vádak ahhoz, hogy csak úgy félvállról vedd!

Én még kiegészíteném a legfontosabbal:

Ne önbíráskodj!

Ennyi. Ha a nő az önbíráskodás helyett a gyanújával a hatósághoz fordult volna, akkor nem csinálja ki az ürgét, aztán meg magát és a gyerekeit is. Ha jogos a gyanú, akkor a hatóság úgyis cselekedett volna.

Nem véletlen, hogy nem a sértettek bíráskodnak, hanem a független bírók.

Véleményünk mindenről van és azt ki is beszélhetjük, azzal nincs is gond. Ehhez tartjuk magunkat mi is, tarts velünk te is! ;)  

 fotó: Heraldsun

vélemény facebook gondolatébresztő közösségi önbíráskodás villámposzt

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr187498576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása