A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Fessünk tojást nyakkendővel és lepjük meg a locsolókat egy extravagáns tojással!

2015. április 03.

tojasfestes_nyakkendovel.jpg

Vagy selyemkendővel. Vagy selyemboxerrel. Hmm... Illetve ezeknek cafatjaival. Hmmmm... :) Kreatív ötlet és nagyon mutatós, még ha nem is biztos, hogy minden mókusháztartásban van alapanyag. De van erre is megoldás és hidd el, ez igazán különleges lesz! 

Hihetetlen módon lelkesültem fel, amikor először láttam a videót, hogy "Ó, egy tök új tojásfestési technika, ez kell nekem!", és már indultam is a sálas dobozom felé, hogy megnézzem, kik azok a régi barátok, akik szívesen feláldozzák magukat... 

Ha mindig vágysz az újdonságokra és szívesen kipróbálsz néha extra dolgokat is, lájkold és kövesd mókust, mert ő aztán előássa ezeket! :)  

Így készül

Fontos! Nyers tojással - vagy kifújt, üres tojáshéjjal - dolgozzunk! Én utóbbit javasolnám.

1. Darabold fel a selyemanyagot kb. 7x7 cm-es darabkákra!
2. Mindegyik anyagdarab közepébe csomizz egy-egy (kifújt) tojást és kösd meg a tetején!
3. Kicsit nagyobb méretűre vágott sima könnyű anyagba bugyoláld be a selyemtojást és szintén kösd össze! 
4. Tedd a kis bugyoláltakat egy edénybe, öntsd fel vízzel és tegyél bele ecetet!
5. Főzd őket 10-20 percig, majd ha kihűltek, csomagold ki és láss csodát! ;)

nyakkendo_tojasfestes_folyamat.jpg

Jó lehet egy lukas régi blúz vagy boxer is, a férfi nyakkendő pedig maga a tökéletesség (főleg, ha férfi is van alatta ;))! Jobb turkálókban nagy választékban találsz, úgyhogy ha még van időd, onnan mindenképp szerezhetsz alapanyagot. Ciki vagy nem, én azt sem tudtam, hogy a férfi nyakkendők igazi vagy nem igazi selyemből vannak. Nem, nem hordok. És Mókuspeti sem. Most lebuktunk. Sebaj.

Itt videón is megnézheted, biztos, ami biztos.

Jó hír

Eszméletlen jól néz ki a végeredmény, ha sikerült mindent jól csinálnod és irtó vagány tojásaid lesznek. Vagyis a locsolóknak. Szerintem tetszeni fog nekik! Ilyet még tuti nem láttak! De tényleg! 

Ha rákeresel, hogy "easter egg diy silk" pl., akkor rengeteg fotót fogsz találni, de szerintem inkább fuss neki és próbáld ki! :P

nyakkendo_tojasfestes.jpg

Pikk-pakk kész vagy vele, mert nagyon egyszerű a történet és gyorsan elkészülsz, sőt, még maszatolás, festékelés, takarítás sincs nagyon, ráadásul ezt még díszíteni sem kell!

nyakkendo_tojasok.jpg

Rossz hír

No de nem ennyire szép ám az élet, mert kiderült, hogy IGAZI selyem kell hozzá, vagy minimum a jobbféle műselyem. (Volt, ahol azt írták, hogy nekik nem igazi selyemmel is ment (régi sálból), de van aki azt mondja, hogy csak az a jó.) Másik rossz hír, hogy nem ehető. Nem. Mondom. Kifújtból csináld! 

vidam_szines_tojasok.jpg

Utálom, hogy nem volt időm beszerezni hozzá anyagot és így nem tudtam kipróbálni kivételesen, de ezt muszáj volt megmutatnom Neked!!! Ez ugye érthető? ;)

extravagans_husveti_tojas.jpg

Mondd, hogy tetszik, amit csinálok és velem vagy facebookon is! Neeeem? Hé! Akkor gyere, ismerj meg és maradj velem! ;)  

Fotók: ourbestbites, 2, 3, 4

húsvét tojás érdekesség tojásfestés DIY könnyen megvalósítható

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr277335860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása