A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így vedd fel a harcot a köhögéssel 2 finomság segítségével [tesztelve]

2014. december 04.

kohoges_ellen_retkes_mez.jpg

A télire való gyűjtögetés bizony kemény meló. Nincs mese, menni kell, ha esik, ha fúj, ha süt. Szinte elkerülhetetlen, hogy elkapjunk ilyenkor valamit. Az orrfolyás után a legjobban a köhögést utálom, ma erre hoztam egy természetes gyógyírt, amit neked is muszáj kipróbálnod, ha érzed, hogy baj lesz. Hidd el, több mókuson teszteltük, így szuperbiztos a recept, ráadásul elronthatatlan! 

Kedves szomszédasszonyomtól kaptam még tavaly a receptet és sajnos idén már elő is vettem. A legszuperebb benne, hogy természetes és olcsó. Teljesen felesleges egyből a gyógyszertárba rohanni (amúgy sem mókusnak való hely az - kivéve, ha szódabikarbónát vadászunk :)). 

Ha Te is a házi praktikák híve vagy és hamarabb nyúlsz a spájzba egy kis segítségért, mint a gyógyszeres ládához, itt a helyed!   

Ha már a torokról van szó, akkor valami fincsit hívjunk segítségül, ami nemcsak meggyógyít, hanem jól is esik. Külön-külön imádom mindkettőt, de így együtt azért nem kerül fel a szülinapi menümre. :P Viszont ki lehet bírni és igazán hatékony kis duó.

Hozzávalók

feketeretek_mez.jpg

Méz van otthon, ugye? :) A reteknek most épp 49,- Ft darabja a Tescóban (199,- Ft/kg). Minél nagyobb a retek, annál jobb, mert több méz fér majd bele, úgyhogy válassz egy öklömnyi méretűt!

Megelőzésre is szuperül működik a recept, de tudom, sokan arra csak legyintenek... így menjünk rá a problémára, amikor már tuti kell a segítség. Hát íme!

Így készül

Az elkészítése sem ördöngösség, pár perc alatt megvan (+egy kis türelem).

A retekről levágjuk a tetejét és félrerakjuk. Ezután vájunk egy jó nagy lyukat a belsejébe. Késsel, dinnyekanállal, mókusfoggal, kinek mi tetszik. Ha ezzel megvagyunk, beleállítjuk valamibe (pl. pohár), hogy ne guruljon el. A kikapart retket szórd a reggeli vajas kenyér tetejére vagy dobd a salátádba, ne hagyd veszni! :)

feketeretek_kohoges_ellen.jpg

Jöhet a finom méz. Csorgassuk bele a retekbe, de ne színültig! Kell egy kis hely a tetején, mert a retek levet fog ereszteni.

mez_es_feketeretek.jpg

Ha ezzel is készen vagyunk, visszatesszük rá a kalapját és egy éjszakát állni hagyjuk. Reggel jól zárható üvegbe töltjük és már fogyaszthatjuk is.

kohoges_ellen_mez_feketeretekben.jpg

Van, akik csak pár órát hagyják állni és máris bekanalazzák, persze úgyis azonnal jó érzés lesz a toroknak és mindenképp jótékony, de egy éjszaka után még hatásosabb lesz! 

Megelőzésre napi 1 kiskanál, köhögésre 2-3 evőkanállal is mehet naponta.

Egészségünkre!

Te sem hallottál még erről az egyszerű receptről? Hidd el, ha mókus azt mondja, hogy működik, akkor az úgy van! Próbáld ki és jelezd, hogy igazam van!  

betegség gyógyszer olcsó recept méz kipróbáltuk retek köhögés házi megoldás

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr866956777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása