A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Értelmet nyer a hétvégi kavicsgyűjtés + karácsonyi dekor kavicsokból

2014. december 02.

kavicsdekor.jpg

Nem csak a gyerekeket, de a felnőtteket is gyakran megbabonázzák a kavicsok, talán a formájuk, színük sokfélesége, vagy épp a letisztultságuk, természetközelségük miatt. Mi, mókusok is imádjuk őket. És haza is visszük őket. És Te?

Otthon azonban pár hét elteltével csak porfogó lesz belőlük és egy-egy nagytakarításból a kukában is végezhetik pályafutásukat. Hogy ne így legyen, mutatok néhány ötletet, hogyan lehet a szép emlékből ajándék, esetleg otthonunk hasznos, kellemes dísze. 

Ha tetszik, hogy mókus egy kavicsban is valami szépet lát és minden ilyet meg akar Neked is mutatni, kövesd!   

Mivel a különleges, színesebb kavicsok ritkák, most az egyszerűbb, hagyományos Duna-parti kavicsokkal dolgoztunk.

Kép

Kezdjük stílusosan az aktuális ünnepi témával és legyen a kavicsokból pl. hóember! Csak papír, képkeret és filc kell hozzá a kavicsokon kívül, no és pár perc. Hoppá, itt is van! 

hoemberes_kep_kavicsbol.jpg

De persze lehet fenyő is. Vagy lehetne rénszarvas!? Vagy mókus? Te meg tudod csinálni? Mutasd! ;)

kavicsbol_keszult_kep_fenyo.jpg

Mécsestartó

Itt a képek is elegendőek lesznek. Vagy van kérdés? Talán túl egyszerűnek találod ránézésre, de hidd el, nagyon jól mutat és - bár lefotózhatatlan - a mécsest meggyújtva igazán különleges hatása van. Próbáld csak ki!

mecsestarto_kavicsokbol.jpg

Képkeret

Nincs szükség másra mint egy keretre, ragasztóra és innentől már csak a köveket kell szépen, vagy lazán elrendezni. Volila! Kész is! :)

falikep_kavicsokbol.jpg

Tároló

Ha kivesszük a mécsest, használhatjuk a fürdőszobában sminkes ecsettartóként is, de persze mehetnek bele a kismókus ceruzái is vagy Apa szerszámai (ajándékba is jól meg lehet csinálni, írj a kavicsokra jókivánságokat).

kozmetikai_tarto_kavicsokbol.jpg

Kreatív Betlehem

Szintén az ünnephez kapcsolódva - egy kis játék: kiraktuk a szent családot némi rajzolgatással megspékelve. Nem belekötni! :P

betlehem_kavicsokbol.jpg

Te mire használod legszívesebben a sétáid során gyűjtött kavicsokat? Mutasd, Te mit alkotsz belőlük! Tényleg kíváncsi vagyok és a többi mókus is örülne! 

 És hol van a Te kedvenc lelőhelyed? Jól jönne nekem, hogy minél szebbeket szedhessek. Segíts! 

természet olcsó tárolás kipróbáltuk mécsestartó kavics gyerekjáték DIY

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr646937957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása