A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Pár perc alatt elkészíthető egyszerű kávés díszek

2014. szeptember 18.

kavediszek_a_lakasban.jpg

Ki ne szeretné a kávé frissítő, kissé talán kesernyés, mégis magával ragadó ízét? Oké! Ha az ízét nem is - hogy lehet az??? -, akkor az illatát biztos, hogy Te is szereted! ;) Gondoltad volna, hogy ötletes, gyorsan elkészíthető lakásdíszeket is bütykölhetsz a fekete aranyszemekből?

Többen jeleztétek, hogy szeretnétek olyan DIY-ötleteket is, amihez tényleg szinte semmi nem kell és kifejezetten kétbalkezes mókusok is el tudják készíteni. Na, ezek pont ilyenek és nem mellesleg kávésak! 

Három könnyű, kávés lakásdekorációt mutatok Neked, amikkel Te is sikert arathatsz még ma! Szánj rá néhány percet, barkácsolj velem!

Ha mindig is irigykedve figyelted mások házi készítésű ajándékait, de nem mertél belevágni, tarts mókussal, ő az alapokat is megmutatja! 

Kezdőknek is sikerélmény

Tényleg csak pár dolog kell hozzá, igazából csak a kávé a fix, az alap pedig a felsoroltakon kívül is millió dolog lehet. Tippek a cikk végén!

kaves_diszek.jpg

1. Kávémécses

Néhány üveg mécsestartó, vagy akár csak egy szép üvegpohár, egy-egy teamécses és persze kávé kell hozzá. Töltsd tele a tartót kávészemekkel és helyezd a közepébe a mécsest, vagy ragaszd az üvegre ragasztópisztoly vagy pillanatragasztó segítségével. A sötétben világítva varázslatos atmoszférát sugároz néhány ilyen kis szerkezet. Közelednek a hűvös, ködös őszi esték, dobd fel a hangulatot és élvezd az enyhe kávéillatot! Persze rásegíthetsz kávé illatú mécsessel is, nem tiltott! ;)

kaves_mecsestarto.jpg

#Tipp: a legtöbb szemes kávét árusító üzletben, kávézóban kunyizhatsz egy maroknyit a náluk már esetleg lejárt vagy kiömlött, stb. készletből. Próbáld csak meg bátran, én mindig sikerrel jártam! ;)

2. Kávétolltartó

Bizony elkezdődött az iskola, a kis mókusnebulók már szorgosan látogatják a sulit. Készítsetek együtt egy otthoni tartót, amiben gyermeked tollait, ceruzáit tárolhatjátok! Végy egy bébiételes üveget vagy egy nem használt kis vázát, és tekerd körbe szorosan vastagabb spárgával. Célszerű előtte valamilyen ragasztóval átkenni a felületet, hogy szilárdan tartson a madzag. Amikor elkészültél, ragasztópisztollyal tégy kávészemeket a spárga alkotta felületre, úgy ahogy Neked szimpatikus, engedd szabadjára a fantáziádat. Ha nincs ragasztópisztolyod, sima technokolt vagy más hasonló típusú ragasztótanyagot használhatsz. A sötét kávészem és a natúr spárga nagyon jól mutat egymás mellett, abszolút természetes harmóniát sugároz az egész.

kaves_tolltarto.jpg

#Tipp: Tudtad, hogy a kávézaccot - sok egyéb mellett - tökéletesen hasznosíthatod hűtőszagtalanításra is? ---> 

3. Kávékoszorú

Egy szalmakoszorút (vagy amilyet épp találsz, de akár egy formára gyűrt újságpapír is tökéletes) köss körbe spárgával, hasonlóan, mint az előbb, majd ragassz rá valamilyen minta szerint kávészemeket. Fali- és asztali díszként is használhatod, kedved szerint. Ha tovább akarod fokozni a  természetes hangulatot, fenyőtobozt használhatsz.

kaves_koszoru.jpg

Netet böngészve hihetetlen mennyiségű ötletet fogsz találni kávés díszekre, ha esetleg magadtól nem jönne az ihlet. Nálam nagy kedvenc pl. a régi CD-k bevonása kávészemekkel úgy, hogy kilátszik egy-két helyen a régi kedvenc együttesünk képe - és máris kész a tökéletes kávéscsésze-alátét. :) 

Karácsonyra készülve nemcsak hófehér szódabikarbóna-díszeket lehet készíteni, hanem pl. hungarocellgömbre ragasztott kávészemekből izgi karácsonyfadíszeket is, vagy gyertyák oldalát megolvasztva, abba fenyőtüskéket kávészemekkel váltva belenyomkodva is egy új dolgot kapunk.

Második szintű kávé DIY-okkal később érkezünk és ígérem, lesz közötte olyan is, amiről még soha nem hallottál! ;) Ha Neked is van ötleted, küldd el nekünk a hello@duhosmokus.hu címre, hogy bevehessem a repertoárba. Köszi! 

egyszeru_kaves_diszek.jpg

“Most kávé kellene. Pillés és enyhe kávé
és egy nyugalmas, fekete szivar.
hogy oly lázzal, mely ezer éjszakáé,
azt mondjam a kelő reggelnek: ávé,
az ébredés lázadt szavaival. “

Kosztolányi Dezső "Reggeli áldás" című verséből szinte árad a leírhatatlanul könnyű és finom kávéillat…  

Ugye Te is szereted ezt az izgalmasan csábító aromát?  

kávé újrahasznosítás olcsó otthon kipróbáltuk dekoráció DIY

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr816709347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása