A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így készíts fél perc alatt óriásbuborék-fújót + a tökéletes buborékfolyadék receptje

2014. szeptember 09.

 

orias_buborekfujo_hazilag.jpg

A melegben a kismókusok felhevült testecskével futkározhatnak a kertben, réten (fákon). Használjuk ki a kültéri játékok előnyeit, amíg még lehet...

Létezik olyan játék, ami megunhatatlan, filléres, újrahasznosított alapanyagból pillanatok alatt elkészíthető, ráadásul pont olyan élettani hatásokkal rendelkezik, ami a felmelegedett egyedeket kellemesen lehűti?

A válasz egy hatalmas MÓKUSIGEN!

Meglepetés!

Amikor a levegőt gyorsan beszívod az orrodon és lassan kifújod a szádon, a tested lehűléssel reagál. A legegyszerűbb gyakorlat erre a BUBORÉKFÚJÁS! És miért érnéd be picikkel?

Legyen a Te csemetéd a bubikirály és fújjatok hatalmasabbnál hatalmasabb csudividám, színes buborékokat!

Ezek nem copy-paste tippek, hanem kipróbált, tökéletesített ötletek, amik most már a Tieid is! Kérsz még?   

Így csináld! 

No nem azt akarom megtanítani, hogyan szívd be és fújd ki a levegőt (talán azt majd máskor ;)), de megmutatom, hogyan készíts fél ! perc alatt óriásbuborék-fújót!

Fogj egy műanyag PET-palackot, vágd el a negyedénél sniccerrel - mancsra vigyázz! - és... KÉSZ! Tálba öntött szuperfolyadékba mártod a fújó végét, ééééés...fújhatod!

buborekfujo_PET_palackbol.jpg

Elárulok Neked egy szuperbiztos bubilöttyreceptet, amiből szép, pattogós buborékokat lehet készíteni. Mert anélkül hiába a szuper palack-buborékfújó...

A tökéletes recept

5 dl langyos víz

2,5 dl mosogatószer - öko

3 evőkanál glicerin (gyógyszertárban beszerezhető)

1 teáskanál cukor

A langyos vízhez lassan öntsd hozzá a mosogatószert, tedd bele a glicerint és a cukrot. Óvatosan keverd össze, hiszen nem habfürdőt készítesz! Hagyd pihizni egy éjszakán át, aztán kezdődhet a bubibuli!

Hallottál már az Óriás Habkígyóról?

Túrj bele a rongyos zsákba és a bubifújó végére gumizz egy törölköződarabot, frottírzoknit vagy harisnyát, mártsd bele a szerkentyűt a folyadékba... a többit már tudod: fújd, fújd, fújd s máris megelevenedik a mesebeli lény.

habkigyo_hazi_buborekfolyadekbol.jpg

Szeretnél pár Szivárvány Habkígyót is varázsolni? Rajta! Oldj fel különböző színű víz-, vagy temperafestékből egy cseppnyit vízben, csepegtesd kedved szerint az anyagra. Márt, fúj, gyönyörködik, kacag! Megunhatatlan!

hazi_buborekfujo_habkigyo.jpg

Ugye Te is elkészíted? Szerintem nem csak a picik fogják élvezni! :D 

Kövesd mókust az újabb olcsó és vicces játékötletekért! Kifogyhatatlan tárházzal rendelkezik. :)  

Végtelen mókusörömmel fogadnánk, ha megosztanátok velünk a gyerkőcös fotóitokat, hogy érezzük a nyarat... ;)

nyár újrahasznosítás recept kipróbáltuk gyerekjáték buborékfújó DIY PET-palack kültéri játék

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr806683909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása