A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így varázsold tágasabbá otthonodat egyszerű trükkökkel +fotók

2014. szeptember 02.

a_tagas_otthon_titkai.jpgEgyedül, netán pároddal élsz egy aprócska garzonban? A gyerekekkel osztoztok a mindennap használt helyiségeken? Szűknek érzed panellakásod? Úgy érzed nyomnak a falak, beszorítanak a négyzetméterek? Nincs lehetőséged a költözésre? Ne szomorkodj, van megoldás!

Olyan apró fortélyokkal szeretnélek megismertetni, amelyek segítségével tágasabbnak, szellősebbnek érezheted szeretett kis mókusodúdat.

Rengeteg könnyen használható trükk van ám még mókus tarsolyában, úgyhogy érdemes vele tartanod! ;)  

Optikai trükkök kis lakásban élő mókusok számára

A legelső jól ismert és egyben legfontosabb tanács nem lehet más, mint hogy ügyelj arra, lakásod oldalfalai világos színűek legyenek. Nem ajánlatos sem a sötét tónusú, sem a túlzottan élénk színek választása, mert mindkettő jellemzője, hogy szinte összenyomorítják a tereket. 

vilagos_falak_tagasabb_hatas.jpg

Ha nem a sima fehér mellett döntesz, figyelj rá, hogy a mennyezet világosabb legyen, ez is jobb összhatást biztosít. Ha az alacsony belmagassággal küzdesz, függőleges csíkokkal javíthatsz a helyzeten, a vízszintes csíkok az oldalméretet növelik meg optikailag.

csikos_falak_belmagassag.jpg

Sokkal szelídebb atmoszférájú, tágasabb hatású lehet adott szobád, ha a sötétebb, erőteljesebb tárgyakat valahová az ajtótól távolabb próbálod elhelyezni, míg a helyiségbe belépő ember számára hagysz egy kis üres teret vagy világosabb berendezési tárgyakat teszel oda.

Régi, jól bevált trükk az a megoldás, ha egyetlen csillár, lámpa helyett, több, kisebb fényforrást alkalmazol szétszórva a térben. Itt szabadjára engedheted szárnyaló fantáziádat. Használhatod az egyre népszerűbb, változatos színű és formájú spotlámpákat a polcoknál, asztali- és állólámpákat a többi bútor környékén, a lényeg, hogy stílusos legyen, és a helyiség minden részét érje fény. Ha különböző erősségű lámpákat használsz, még hangulatosabbá, izgalmasabbá varázsolhatod az adott teret.

fenyforrasok_kis_lakasban.jpg

Kis lakásokban gyakori, hogy a kanapé és a két fotel szinte az egész nappalit elfoglalja. Biztos, hogy szükséged van azokra a fotelekre? Próbáld ki, ha csak az egyiket kicseréled egy egyszerűbb kis puffra, már nagyobbnak érzed a helységet. Ez  a bútordarab pedig lehet akár olyan, ami egyben tárolóként is funkcionál, egyre népszerűbbek az ilyen darabok.

butorok_tarolokent.jpg

Tudtad, hogy van egy online, ingyenes költségcsökkentő tréningünk is? Várunk ott is! --->

Ha szereted a képeket, itt is fontos, hogy ne kis képeket használj, inkább egy nagyot. Valósággal ajtót nyit a világra egy szép, jól megválasztott nagyobb fotó vagy műalkotás.

nagy_kep_a_falon_a_kicsik_helyett.jpg

Ugyanez a helyzet  szőnyeggel. Egy nagyobb világos, fiatalos színű darabot válassz. Semmiképp se a több kisebb méretű mellett tedd le a voksod, mert ez szinte feldarabolja a szobát.

Ha van lehetőséged fényes, átlátszó vagy áttetsző felületek, üveg, műanyag vagy fém tárgyak alkalmazására, mindenképpen tedd meg! Tulajdonságaiknál fogva fényvisszaverők, ezzel is növelik a teret. Üveg dohányzó- vagy étkezőasztal, kisebb műanyag asztal bútor mind-mind jó döntés lehet. Az alábbi képen fenti három trükköt egyben láthatod: üvegasztal, nagy kép a falon és világos nagy szőnyeg a padlón. 

fem_uvegtargyak_ternovelo.jpg

Kerüld a sötét vagy túlságosan élénk, nagy mintás függönyöket. Egyszerű, az oldalfalak színével összhangban lévő textíliát válassz! 

vilagos_fuggony_tag_lakas.jpg

Alapvető szabály egy kisebb térben, hogy lehetőség szerint pakolj el minél több használati tárgyat szem elől, rejtsd el őket. A szakboltokban rengetegféle belső tároló kapható, ezeket a bútorokba helyezve megszabadulsz attól a rémálomtól, hogy a folyóiratoktól kezdve a kávéscsészékig minden szabadon áll és csökkenti a lakás nagyságát. Főként azokat a dolgokat rejtsd el, amiket nem használsz mindennap.

Aprócska, szűk nappalid, szobád, előszobád van? Tégy bele egy vagy akár több tükröt! Meglátod, mennyire feldobja a hangulatot, sokkal világosabb lesz, és főként jócskán kiterjedtebbnek érzed a helyet! 

tagasabb_lakas_tukrokkel.jpg

A nagy, egybefüggő szekrénysorok sajnos nem kis lakásokba valók, kitöltik és bezsúfolják teret. Tudom, egyből azt kérdezed, hová tegyed akkor a dolgaidat, jogos kérdés. Ma már ezerfajta kisebb, alacsonyabb bútort találhatsz, keress hozzád illő darabokat. Ha mindenképpen nagy szekrényben gondolkozol, akkor gardróbszekrény tükör- vagy üvegtolóajtóval lehet a megoldás.

agy_butor_szekreny.jpg

Láthatod tehát, hogy bőven van lehetőséged, nem kell beletörődnöd abba, hogy szorít a hely, kicsinek érzed a lakásod! Keress, kutass, variálj, szerkessz!

Ha kíváncsi vagy más trükkökre, spórolós megoldásokra, iratkozz fel cikksorozatunkra is, ahol azonnali pénztárcanövelő tippeket küldünk! Nem fogod megbánni!

Ha van más ötleted is a témában, írd meg nekünk kommentben, mert a mókusok is szívesen tanulnak és így lesz egyre több tapasztalatunk. Együtt! ;)  

Fotók: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

lakás függöny bútor lakberendezés dekoráció hangulatos helykihasználás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr126658679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása