A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Facebookozz okosan! +Tudd meg, mennyi időt fb-oztál eddig!

2014. július 29.

facebookozz_okosan.jpg

Naponta több mint 300 millió ! fotót töltünk fel facebook-ra. Több fb-felhasználó születik percenként, mint újszülött. Átlag 17 percet tölt el fb-on minden mókus naponta (nem is tűnik soknak, de ez az átlag!) Te mennyit töltöttél el fb-on eddig összesen? A cikkben megmutatom, hol tudod megnézni pontosan! ;)

Jó eséllyel Te is facebook-ozol, így ismerős lesz a téma. Tudom, Neked is ezzel megy el naponta több órád, teljesen feleslegesen! Hihetetlen mennyiségű, hirtelen eltűnő időt tudunk eltölteni fb-n, de vajon ennek hány százaléka ad nekünk tényleg valamit?

Max. a fele, de inkább kevesebb. Nyilván azonnal tagadod - még talán itt is hagysz -, hisz nem szeretjük beismerni, hogy elcsesszük az időnket. :D

Hogyan lehet könnyedén optimalizálnod a facebookon töltött idődet?

Mielőtt elkezdenék okosakat mondani, gyorsan, a legfontosabb:

Szelektálj! Szelektálj! Szelektálj!

Épp tegnap iratkoztam le 11 hírlevélről, mert már nem olvastam őket, elavultak, erőltetetté váltak, vagy csak szimplán meguntam.

Így van ez fb-n is. Szép sorban vesszük fel az ismerősöket, lépünk be csoportokba és lájkoljuk az oldalakat halomba. Sokszor egy poszt alapján. Szokj le róla, rossz szokás! Mindig nézz körül az oldalon, mielőtt bizalmat szavazol neki, ne egy bejegyzés alapján dönts, ne add könnyen magad! ;-)

De ha már megismertél egy oldalt és bizalmat szavaztál neki, akkor mutasd is ki, hisz megérdemlik. Kommentelj, kérdezz, lájkolj és oszd meg az ismerőseiddel is, ne légy irigy! :P 

Ha nálunk már szívesen barangolsz, akkor gyere a cikksorozatunkon is várunk szeretettel, hogy a blogon nem is olvasható tippeket is megosszuk Veled. Pl. azonnal kapsz 75 pénzszerző tippet! --->

Menj és most azonnal tegyél rendet a zűrzavarban!

1. Lépj ki minden olyan csoportból, ahol magadtól egyszer se néztél körül az elmúlt egy hónapban.

2. Dislike-olj (diszlájkolj vagy nemtetszikelj :-)) minden olyan oldalt, aminek az utolsó 5 posztjából egyre sem kattintottál.

3. Állítsd be az értesítéseket, hogy ne kelljen a főoldalt végignézned, amik viszont érdekelnek, azok eljussanak mindenképp hozzád.

4. Rendezd az oldalakat és állíts be érdeklődési köröket, hogy még inkább tematikusan tudj nézelődni.

5. Ismerőseidet is rakd csoportokba és annak megfelelően kérj értesítést, hogy eddig mennyit adtak számodra az adott ismerősök posztjai.

facebook_baratok.jpg

A legtöbben rengeteg időt töltenek a fb-on teljesen céltalanul, tulképp. csak barangolva a betűk és képek/videók világában.

Nincs is ezzel baj, de nem szabadna túlzásba vinni. A fb-böngészésre jelölj ki x időt a napodból (1 óránál ez semmiképp ne legyen több, még ha időmilliomos vagy, akkor se). Ezt a pl. 20 percet töltsd azzal lelkiismeret-furdalás nélkül, de ne lépd túl és próbáld meg folyamatosan csökkenteni.

A 20 percbe azért mókus belefér, ugye? ;)

Ennyit töltöttél eddig a fb-on

Ezzel a szuper (?) alkalmazással, megnézheted, hogy mennyi időt töltöttél el eddig valaha a facebook-on. Az, hogy mi alapján számolja ki, hagy maga után kérdéseket, de elviekben a feed-edben megjelenő posztok időbélyegein fut keresztül. Nehéz rá támaszkodni, úgyhogy ne vedd készmakknak, de a poén kedvéért ránézhetsz (ha nincsenek problémáid a hozzáférések engedélyezésével persze). Katt a képre és a cikken belül a "Next", majd a "Start" gombra. Utána pedig várj! 

fb_n_eltoltott_ido.jpg(iOS és Opera alatt nem megy)

Miért ne a fb-on cseszd el az időd?

1. Még ha nem is látszik, túl egyhangú. Sokkal színesebb a világ ennél és más fórumokon más a stílus, más témák vannak, más emberek stb.

2. Rengeteg más program van, amivel ugyanannyi idő alatt legalább dupla annyi élményt lehet gyűjteni. Fb tényleg megzabálja az idődet.

3. Ez is egy szuper lehetőség arra, hogy teszteld magad és kilépj a kis komfortzónádból. (Írok majd a "Csinálj valami teljesen újat 30 napig" kísérletemről is, mert nagyon izgalmas. :))

Tehát: szelektálj és csökkentsd a felesleges fb-bóklászást! Persze ha tetszik, amit írunk, akkor mókust mindenképp kövesd! ;)    

fotó

Neked mennyi jött ki???

facebook gondolatébresztő idő megmondás időmegtakarítás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr865485481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása