A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

INGYEN hozzáférés 13 millió HotSpot-hoz, korlátlanul. Hogy hogyan?

2014. július 24.

fon-cover.png

Legutóbb pont Bécsben voltam, ahol mókusfrászt kaptam, hogy a hotelem (ami ráadásul még csak nem is az olcsóbb fajta volt) 2 euróért akarta nekem eladni a fél óra internetet! Most komolyan, milyen net ez? Szarvasgombás?

Így ott akkor el is határoztam, hogy eljött az ideje, hogy én is ingyen hozzáférést szerezzek a világ legnagyobb közösségi HotSpot hálózatához. Hogy hogyan? Mutatom!

Mi az hogy közösségi HotSpot?

Egy spanyol mókus kitalálta, hogy létrehoz egy olyan hálózatot (fon), amibe úgy lehet belépni, hogy te otthon megosztod az interneted, cserébe legyél bárhol a világban, te is rácsatlakozhatsz a többiekére. Tehát lényegében csak egymás között osztjuk meg. Már több, mint 13 000 000 helyen biztosítanak nekem netet a helyi mókusok.

Hogyan tudom megosztani?

Ó, teljesen bolondbiztos. Neten megrendeled a router-üket, megérkezik, bedugod és beregisztrálod. Lent meg fogom mutatni lépésről lépésre, hogy mit kell csinálni. Egyszerű és biztonságos, ettől nem kell tartani.

Tehát akkor befektetéssel jár?

Igen. Meg kell venni ezt a routert (de nagyon szép ám :)) és cserébe te is használhatod a többiekét. Azt viszont már örökre és ingyen.

fon-kutyu.jpg

Akkor egyszer költök csak rá és utána semmi költségem nincs?

Pontosan. Amíg te is megosztod a netedet másokkal, addig te is használhatod másokét. Ráadásul napról napra egyre többen osztják tovább az internetüket.

Te sem hallottál még erről? Akkor nyomj egy lájkot, mert mókusnak még sok-sok okosság van a tarsolyában!  

És akkor most minden jött-ment az én netemet fogja használni?

A hálózat célja egyrészt ez, ám nem tud mindenki rácsatlakozni, csak az aki fon-os, azaz otthon ő is osztja. Ez azért elég nagy szűrő.

És akkor mindenki az én hálózatomon fog lógni?

Nem. A fon egy olyan kis kütyü, hogy két egymástól teljesen elválasztott wifi-hálózatot üzemeltet. Az egyik a Te privátod. Ennek te választod meg a nevét, kódját, ezt csak Te használod, illetve akiknek még megadod a jelszavadat. A másikat meg az arra járó fon-osok, ennek a neve FON_FREE_INTERNET lesz. Azaz senki sem fog rálátni a gépedre, nem osztod meg velük a fájljaidat. Lényegében egy külön wifit tartasz fent fon nekik.

Le fogja terhelni a sávszélességem?

Nem, mert te adhatod meg, hogy maximum milyen sebességet kínálsz a fon-osoknak.

Hol vannak ezek a HotSpot-ok?

Itt egy térkép, amin látszódik, hogy hol vannak már csatlakozási pontok.

fon-budapest.png

Így néz ki például Budapest. Van egy két pötty, de ezt még egy orvos is simán bárányhimlőnek diagnosztizálná.

fon-london.png

Londonban már más a helyzet! Elég gyakran járok arra, nem véletlen a fon-osodásom. :D

fon-europa.png

Európát nézve látszik, hogy a fővárosokon kívül az Egyesült Királyság, a BENELUX államok és a franciák a leglefedettebbek.

Mellesleg Dél-Korea, Japán és Brazília is elég szépen le van fedve. Fölöttünk pedig a lengyelek járnak az élen, ám a Horvát tengerparton sem kell aggódnunk a drága net miatt.

Akkor le kell cserélnem a routerem?

Ha akarod, akkor kihúzod a régit, bedugod a helyére ezt és mostantól ez lesz a routered. Ha nem akarod, akkor csak a fon-t leteszed a lakásban és bedugod a konektorba. Belállítod, hogy wifin rácsatlakozzon a hálózatodra (vagy bedugod kábelen) és a többit már maga intézi is.

Ingyen gigákra volna szükséged? Azokat itt találod.

Mennyibe kerül?

A routert 11 500 forintért veszed meg, ami szállítással együtt van és semmi másért nem kell fizetned (árban ennyibe kerülnek a hasonló teljesítményű wifik). Utazáskor mások wifijét ingyen használhatod. Mellesleg itthon is.

Hogyan tudok fon-t venni?

Neten itt tudsz rendelni. Kitöltögeted a mezőket (ha elakadsz, írj nyugodtan és segítünk: hello@duhosmokus.hu). Az első oldalon megadható promóciós kód is. Én kaptam, amikor az enyémet rendeltem, úgyhogy a leggyorsabb mókusnak felajánlom a 10%-os kuponomat! ;)

  • az első oldalon kiválasztod a terméket
  • a másodikon megadod a címedet
  • a harmadikon leokézod a megrendelésedet
  • a negyediken kifizeted (kártyával vagy paypal-lal)

Az utolsón meg küldhetsz egy e-mail címre egy 10%-os kupont. Én magamnak küldtem, így tudom odaadni Neked. ;)

Már másnap kaptam egy értesítőt a UPS-től, hogy csomag indult felém és hogy mikorra várható.

fon-kibontas.jpg

Meg is érkezett, gyorsan ki is bontottam. Az első meglepetés, hogy nagyon pici és szép. Mintha egy kavics lenne.

Hogyan installáljam?

  • Bontsuk ki, szedjük le róla a fóliát és dugjuk be a konnektorba, illetve adjunk neki hálózatot. Ehhez adnak is hozzá szexi vékony kábelt is.
  • Gépről vagy akár telefonról csatlakozzunk a myplace hálózatra.
  • Írjuk be a http://register.fon.com-ot.
  • Az utolsó képen (fent) látszik a regisztrációs kód (mármint ezen nem, kihúztam :P), azon a matricán lévő számokat kell itt megadnod.

fon-router-reg.png

  • A "next" után a fiókunkat tudjuk létrehozni. Tegyünk így. :)
  • Utána be kell jelölni a térképen, hogy hol fog lakni a router. Jelöld be!
  • Aztán egy nagyon menő funkciót tudunk bekapcsolni:

fon-facebook.png

Itt ugyanis azt a funkciót tudjuk bekapcsolni, hogy a facebook barátainknak elérhető legyen-e a netünk.

Mit jelent ez?

Eddig ha jött hozzád az ismerősöd, akkor ő elkérte a wifi jelszavadat. Ezzel viszont a hálózatodra is beengedted. Ha van fon routered, akkor többé nem kell senkinek sem megadnod és netet is úgy adsz nekik, hogy nem kell beengedned őket a hálózatodra.

  1. Az ismerősöd rácsatlakozik a FON_FREE_INTERNET hálózatra.
  2. Behívhat bármilyen weboldalt, egy belépési oldalra fog jutni. Azonban mivel nem fon-os, így nem tud belépni, tehát nem kap internetet.
  3. Azonban rá tud nyomni a facebookos belépésre. Rá is nyom.
  4. Ilyenkor a fon leellenőrzi, hogy az illető a facebookon a barátunk-e. Ha igen, akkor már netezhet is!

Nincs többé macera, pofonegyszerű! Úgyhogy érdemes aktiválni a facebookos belépést.

  • Az "Activate"-ra kattintva a facebookon találod magad, ahol belépés után a fon engedélyt kér arra, hogy a barátaidra ráláthasson. Ez az alkalmazás nem fog semmit sem posztolni a nevedben, tényleg csak erre kíváncsi, így adjuk meg neki!

fon-kesz.png

Készen is vagyunk!

Ugye, hogy nem volt bonyolult? Magán a hálózaton a 192.168.10.1-en tudunk mindenfélét finomhangolni. A fon honlapján pedig belépve tudjuk a free részt hangolni (pl.: mekkora sávszélességet adunk). Ott egyébként látjuk, hogy mikor, kinek adtunk netet és ugyanígy látjuk, hogy mi mikor lógtunk másnál.

Mobilra érdemes letölteni az alkalmazást, mert elég jó.

  • Automatikusan bejelentkezik ha lát free netet.
  • Mutatja, hogy hol van a közelben internet, el is navigál oda, ha kéred.
  • Ha csatlakoztunk, akkor egy gombbal tudjuk tesztelni a netet, így mutatja, hogy csak levelezésre jó vagy akár fel is skypeolhatjuk az otthoniakat.

Az én netem már nyitott feléd! Te is adsz a tiedből? Nosza, narancssárgásítsuk be errefelé is a térképet. Telepíts Te is fon-t!

Nincs rá pénzed? Iratkozz fel erre a cikksorozatra (bármikor le tudsz róla iratkozni) és összespórolom Neked ennek az összegnek a többszörösét is! Komolyan... ;)

Tehát, ha külföldön vagyunk, akkor eszünkbe se jusson, hogy internetért fizessünk. Pláne ne a saját telefonunkat használjuk roaming díjakkal, hanem telepítsünk egy fon-t és élvezzük ki korlátlanul annak minden előnyét! Mert mókusként így jó a világban utazgatni!

ingyen internet fon megosztás WiFi fonera HotSpot

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr706538271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása