A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

PET palackból esőztető öntöző házilag + kép + leírás +tapasztalat

2014. június 25.

ontozo_hazilag.jpg

Ez tényleg a világ legolcsóbb öntözője! Locsolója. Szórófejes locsolója. Esőztető öntözője. Ahogy Neked tetszik. :) A lényeg, hogy Te is elkészítheted, anélkül, hogy vásárolnod kellene hozzá.

Mókuspanna talált a neten PET palackok alternatív hasznosításáról jó kis képeket, amiket velem is megosztott. Mivel szegénynek nincs kertje és így nem tudja tesztelni, mi szívesen átvettük tőle a kísérletet, azért is, mert az egyik öntözőnk pont tegnap ment tönkre.

Ha szereted a kerti tippeket és/vagy a saját készítésű ötleteket, kövesd mókust, sok van még neki. :) 

Az elképzelés rémesen egyszerű, a slagra dugjuk rá a kiürült vizes/üdítős PET palackot, szúrjunk rá lyukakat és már mehet is a dolog. No de...

Sajnos a mi slagjaink, csatlakozóink elsőre nem voltak kompatibilisek a PET nyakával, némi hegesztésre volt szükség.

Próbáltuk a mindent megoldó Duct Tape-pel, de sajnos ebben az esetben erősen melléfolyt a víz az illesztésnél, pedig a mókusfiúk biztos tudják, hogy amelyik probléma nem orvosolható DuctTape-pel vagy WD40-nel, az már nem is megoldható. :)

szorofejes_ontozo.jpg

Szórófejes, 5-funkciós, kényeztet és spórol Neked. Mi az? Megtudhatod, ha feliratkozol a cikksorozatunkra! Csak egy e-mail cím és már repülnek is a mókuslevelek. Tarts velünk! --->

Ekkor került elő a melegragasztó, másnéven ragasztópisztoly. Ez a tesztelés után már jó megoldásnak tűnt, legalábbis most már több óra menetidő után bátran állíthatjuk, hogy ez a megoldás működőképes. Azóta a természet megoldja.:)

Mire lesz szükség?

  • 1 PET palack ( min. 1.5L-es)
  • slag
  • ragasztópisztoly
  • alkoholos filctoll
  • valamilyen tű vagy lukasztásra alkalmas szerszám
  • tapétavágó a slaghoz (amennyiben darabolni kell)

hazi_ontozo_kellekei.jpg

Mire figyeljek?

A PET palackon a lyukakat úgy kell felrajzolni, hogy nagyjából minden elvárt irányba egységes vízsugár legyen a végeredmény.

lukak_a_PET_palackon_ontozohoz.jpg

Kíváncsi vagy, hogyan tudsz a WC-lehúzáson spórolni egy hasonlóan egyszerű trükkel? Szintén nem kell hozzá semmit vásárolnod, sőt, lehet, hogy még egy PET palack is elég ahhoz is. :) Megmutatom, csak tarts velem a 150 napos rezsicsökkentő tréningen! Itt tudsz feliratkozni! --->

Induljon a teszt!

Az első tesztnél 4 sornyit készítettünk, a képen látszik, hogy milyen erősen spriccel így a víz.

esozteto_ontozo_hazilag.jpg

A vége nálunk 6 sorban 13 lyuk lett. Ezzel nagy területet lehet belocsolni, természetesen kisebb vízsugárral, de így a teljesítmény kb. megegyezik egy hagyományos / billenős locsolóéval. (kép a teszt végén)

 

A lyukakat valamilyen tűvel készítsük, hogy ne legyenek túl nagyok a szelepek.

Így csináld!

Attól függően, hogy merre szeretnénk, hogy menjen a vízsugár, úgy kell beleszurkálni a palackba a tűvel. Ez nagyon fontos, ezen áll vagy bukik a megfelelő működés. ;)

hazi_esozteto_ontozo.jpg

Előbb támaszték kellett a palacknak - erre csak fel tudtuk használni az eddig sikertelen DT szalagot, aztán a slag végét beleragasztottuk az üveg szájába. A ragasztónak meg kell száradnia, ezért a palackot és a slagot arra alkalmas helyen rögzíteni kell, nálunk ezt a kerti asztal - napernyő rúd – tuja bokor trió oldotta meg. :)

 

pet_palack_ragasztasa_ontozohoz.jpg

 

Ha a melegragasztó megszáradt, a lyukak készek, már csak a teszt van hátra, íme a végleges működés:

esozteto_ontozo_pet_palackbol.jpg

 

A palackot nem kell semminek támasztani, nem kell rögzíteni, nem fog elmozdulni, teszi a dolgát, ahogy kell! Csodás, ugye?

 

Ezen felbuzdulva már egy párakapu kifejlesztésén agyalunk. Ha sikerül, azt is megosztjuk a mókusokkal. Ha nem, akkor is! ;)

 

Tehát: mielőtt pénzt költenél rá, próbáld ki a mókusrecepteket, itt a blogon és a cikksorozatban is. Lájkolj és iratkozz fel! Most! Itt. mókuspuszi 

Elkészítette, tesztelte, írta és fotózta: Edna

teszt kipróbáltuk kertes ház öntöző DIY PET-palack

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr736415785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása