A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

A befőttesüveg találkozása a teamécsessel +fotók

2014. április 26.

befottesuveg_mecsestarto.jpg

Ha szereted a befőtteket, savanyúságokat, lekvárokat, és rendszeresen vásárolsz ilyesmit, az üres befőttesüvegek lassan átveszik a hatalmat a kamrában. Használd fel őket és helyezd át a nappaliba, teraszra vagy akár a kertbe. Pl. egy kis fénnyel egyetemben. 

De ha a fentieket nem is szoktad fogyasztani, gondolj csak a nutellásüvegekre: a „ha szereted…” kezdést ez esetben el is hagyhatjuk, hiszen nutellagyűlölő fajokat a biológusok mindeddig nem fedeztek fel. :D

mecsestarto_nutellasuvegbol.jpg

Szeretnél állandó praktikákkal spórolni? Nem is keveset? Hadd segítsek! Kattints!

De térjünk vissza az üvegekhez. Ilyesmit ugye senkinek sincs kedve kidobni, akkor sem, ha nincs egy-két nagyi talonban, aki a nyarat befőzéssel, uborkaeltevéssel vagy lekvárkészítéssel töltené. Szerencsére másra is használhatod a befőttesüvegeket, legyenek bármilyen alakúak vagy méretűek. Az üvegek formája és „színe” adja magát, így tarthatsz bennük bármit, ami nem ronda, tekintve, hogy az üveg átlátszó: kis tárgyakat, kavicsokat, kagylókat, művirágot; de lehet belőle váza vagy virágcserép – illetve akár mécsestartó is.

Ha Te is folyamatosan kutatod a használt tárgyak újrafelhasználhatóságát, kutasd együtt mókussal!  

Elég beletenned egy mécsest, és kész is

Az utóbbi az egyik legegyszerűbb felhasználási módja az üres üvegeknek; ennél egyszerűbb dekoráció talán nincs is. Hiszen akár semmit sem kell módosítanod rajtuk, mindössze beleteszel egy teamécsest, és az üveg már át is lényegült.

natur_befottesuveg_mecsestarto.jpg

Romantikus estéken kirakhatod velük a dohányzóasztalt, akár különböző méretűeket is állíthatsz egymás mellé, és tehetsz bele színes, illatos mécsest is. Mivel egy befőttesüveg magasabb, mint egy normál mécsestartó, még biztonságosabb is, így a romantikázást nem teszi tönkre a tűzoltóautó fülsértő szirénázása, illetve a viasz sem csöpög a terítőre.

De ha szeretsz kreatívkodni, ki is díszítheted az üvegeket. Befestheted őket kívülről, ragaszthatsz rájuk mindenféle tárgyat dísznek, például kagylókat, borosdugót, különböző mintákat. Vagy, akár csak dekortapaszt, ha épp van kéznél. Rakhatsz bele egy kisebb üveget vagy poharat és a kettő közé valami szép levelet, ezzel egy igazán különlegeset alkotva. Nézd csak!

mecsestartok.jpg

Azok a tippek sem lesznek ennél bonyolultabbak, amelyeket mókus a 150 napos rezsicsökkentő tréningjében mutat, mégis évi 150 000 forintot spórolhatsz velük! Mire vársz! Iratkozz fel itt és most! --->

Szabadítsd meg az üvegeket a koromtól

Időnként lényegülj át kéményseprővé: tisztítsd ki a befőttesüvegeket, ha már nem látszanak át a rájuk rakódott koromtól, illetve több centinyi viasz ragadt az aljukra. A viaszt melegítsd fel egy kicsit, majd kapard ki egy kiskanállal, a koromtól pedig egy egyszerű elmosással megszabadulhatsz. Szép tisztán az üvegek a mécsessel akkor is jól mutatnak az asztalon, ha épp nem használod őket.

Tehát: Még egy indok, hogy ne dobd ki a használt befőttesüvegeket. :) Elmosni 2 perc, mécsest beledobni 2 mp, a végeredményt pedig akármikor élvezheted.  

fotók: 1, 2, 3, 4, 5, 67, 8, 9

fény világítás dekoráció mécsestartó DIY

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr996089519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása