A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Hogyan segítheted álmodban a rákkutatást? +videó

2014. március 21.

samsung-rak-cover.jpg

Mindenképp el akartam büszkélkedni vele, hogy én is segítem a rákkutatást. Ráadásul pénzem sem bánja és fel sem tűnik, mert közben alszom. Hogy hogyan?

Kölcsönadom a telefonom éjszakára.

Komolyan odaadod? Nem, csak a teljesítményét. Azt viszont igen! A Bécsi Egyetemen fehérjeszekvenciák (nem tudom mik azok) dekódolásával többek között kutatják a rákot és az alzheimert is (na, ezeket viszont tudom mik).

Azonban rengeteg információt kellene feldolgozniuk, ami a számítógépeikkel borzasztó sokáig tartana. Ezért a Samsung csinált egy appot, amit ha letöltünk, akkor éjszaka, miközben alszunk, interneten keresztül bedolgozik a labornak és aktívan segíti az adatok feldolgozását. Azaz Te segíted.

Ha szerinted is helyes dolog ez egy mókustól, nyomj egy lájkot! 

Ébresztőóra. ami közben jót is cselekszik.

Ez akkor egy egyszerű ébresztőóra?

Igen, amit amúgyis hasznász. Csak míg a többi nem csinál közben semmit, addig ez az ébresztőóra hasznos dolgot végez, álmodban.

Hogyan csatlakozhatok én is a kutatás segítéséhez?

Egyszerűen csak telepítened kell az alkalmazást (csak androidra van) és lefekvés előtt ezen kell beállítanod a csörgőórádat. Ennyi, a többit ő maga intézi.

Mit érdemes tudnom még róla?

  • Az alkalmazás ingyenes.
  • Csak akkor működik, ha töltőn van a telefonod és wifin csatlakozik az internetre. (De így legalább nem a mobilinternetes keretedet terheli (kb 1,5 óránként 1 Mb forgalom).)
  • Az app nem fér hozzá a telefonodon lévő adatokhoz, az nem kerül ki a készülékedről.
  • Van snooze funkciója is. (Lehet, ez csak nekem fontos?? :D Most komolyan, használja rajtam kívül bárki is a lusti funkciót?)
  • Csak akkor kezd el bedolgozni a laboratóriumnak, ha a telefonod töltöttsége minimum 80%-on van már. Így ha hirtelen éjszaka közepén el kell menned, akkor is egy minimum 80%-os telefonnal veheted nyakadba a várost.
  • Pár fillérben mérhető az a plusz áramfogyasztás, amire szüksége van a munkához.

Közben nem is tudom a telefonomat használni éjjel?

De tudod, mert a háttérben dolgozik. Hajnali kettőkor is meg tudod nézni a leveleidet. Csak annyi történik, hogy lassabbnak fogod érezni.

Egy mókus nemcsak a rákkutatáson segíthet, hanem saját pénzügyein is. Mutatom hogyan. >>>

Így reggel ugyanúgy egy feltöltött telefonra ébredsz, csak közben aktívan segítettél jobb hellyé varázsolni a Földet. Kell ennél több érv?

Tehát: cseréld le a régi csörgőórádat erre az alkalmazásra és segítsünk be a kutatóknak az adatelemzésekben, mert egy mókus ott segít, ahol csak tud.

Oszd meg facebook-on ezt a cikket, hogy mások is besegítsenek!

rákkutatás alvás érdekesség android app

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr515867991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása