A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Ilyen bútorokat készíthetsz Te is raklapokból - mi megcsináltuk! +fotók

2014. február 26.

raklapbutorok.jpg

Volt már "TV-állvány raklapokból" témájú cikkünk, ahol szavaztunk, hogy melyik megoldás a legjobb. Ezek külföldi oldalakon talált képek voltak, amiknél általában sem leírás, sem segítség nem volt. Na, ez most nem így lesz. :) Igazi, elérhető mókus által készült bútorokat mutatunk, amiknek elkészítéséről akár őt is kérdezheted. És tuti, hogy Te is meg tudod csinálni, ha akarod.

Ezennel hivatalosan is beindítjuk "Mókusmancs Munkák" rovatunkat, amiben ezentúl átlalatok beküldött saját készítésű tárgyakat, recepteket, megvalósított ötleteket mutatunk be, legyen az egy bútor felújítása szakember nélkül vagy egy gyerekjáték készítése újrahasznosított anyagokból, a lényeg, hogy Te csináltad és szívesen megmutatod a többi mókusnak is.

Ha szívesen részt vennél mozgalmunkban és Neked is vannak szuper ötleteid, csatlakozz és mutasd vagy csak figyeld a többieket.  

Első alkalommal Mókusanitáék munkáit csodálhatjuk meg, amiket raklapokból készítettek.

A munka oroszlánmókusrészét a ház ura végezte, de persze minden mókusférfi mögött... tudjátok! :) Anitától tudtok kérdezni is, ha valami nem egyértelmű vagy kíváncsiak vagytok valamire.

Legelőször mutatom a kedvencemet: a raklap-kamrapolcot. Azonnal beleszerettem, amikor megláttam és égető vágyat érzek, hogy nekem is legyen egy ilyen:

raklap_kamrapolc.jpg

Alapvető szerszámok azért nem ártanak egy ilyen munka elvégzéséhez, de akár a szomszédtól is kölcsön lehet kérni. :) Ezek a raklapok rezgőcsiszolóval és kézzel lettek lecsiszolva. Ezután vastag lazúrral lekenték és meg is van az alapanyag.

A raklap lábai le lettek szedve, és méretre lettek vágva, majd sarokvasakkal rá lett erősítve a "testre". Az alsó résznél meg azt a kis fa kockát használtuk ami raklapláb tartozék. 

Második kedvencem a cipősszekrény, ami tényleg adja magát és tulajdonképpen csak fel kell erősíteni a falra és használni. (Beszéltük Anitával, hogy esetleg görgőket erősítve az aljára mozgatható szekrény is lehet, de egyrészt megdobná az árát, másrészt kissé labilisabb lesz a dolog.)

ciposszekreny_raklapbol.jpg

Ennek az egyutas raklapnak még az az előnye, hogy könnyű kiszedni belőle a szögeket, így áthelyezhetők a lécek. A strapabíróbb raklapról ez már nem mondható el.

Anita férje az édesanyjának készített előszobafalra is egy raklapbútort, ami egyben cipőtartó, polc, de akasztós rész és kulcstartó is van rajta.

eloszobaszekreny_raklapbol.jpg

De persze nekik is van előszobabútoruk és persze, hogy az is raklapból. Kicsit másképp.

raklap_eloszobabutor.jpg

Anitáék így raklapoznak. :) Ha szeretnéd elkészíteni, de bizonytalan vagy és elkélne a segítség, bátran kérdezz! Mert ez (is) jó a mókusmozgalomban. ;)

Miért indítjuk útjára?

<mókuskitérő>A karácsonyi szódabikarbónás karácsonyfadísz őrület adta az ötletet, hogy egymás munkájából merítsetek bátorságot Ti is nekifogni, mert akkor hihetetlen mennyiségű mókusfotó érkezett és jó volt látni, ahogy imádtátok egymás képeit és egymást buzdítva, segítve készítette el egyre több mókus. Ezúton is köszönjük az élményt.  </mókuskitérő>

1. Mert sok olyan mókust ismerünk, aki imádja a DIY (=Do it Yourself - Csináld magad) dolgokat, de sokszor nem mer belevágni, csak ámulattal nézi a szenzációs műveket a külföldi oldalakon.

2. Mert sok mókus nem tud angolul vagy csak nincs is pontos leírás, vagy olyan alapanyagokkal dolgoznak, amihez itthon nehéz vagy lehetetlen hozzájutni.

3. Mert már kialakult egy olyan kemény mag - Te már közénk tartozol? ;) - akikre már lehet számítani és akik mernek többet mutatni magukból egy lájknál. A cél, hogy minden mókus így érezzen! Gyere hát!

Fenti raklapbútorokkal kapcsolatban, nyugodtan kérdezz és jelezd egy lájkkal, ha tetszett!

Nálad is jól mutatna? Fogj hozzá Te is bátran és mutasd meg, hogy sikerült.

Mert minek nézegetjük kávészünetben az inspiráló külföldi oldalakat, ha utána nem tudunk vele mit kezdeni?!

Gyere, kövess, nézd meg, mit és hogyan készítenek más mókusok, igazi, magyar alapanyagokból, magyar forintokból - vagy ingyen! ;)  

infó és képek: Mókusanita

bútor otthon raklap DIY mokusmancs

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr605807995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása