A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Méregdrága tintapatron helyett nyomtassunk golyóstollal. +fotó

2013. november 11.

Mi, mókusok imádjuk az innovációkat, tudod. :) És még inkább, ha ez spórolással vagy olyan technológiával párosul, ami segít megtakarítani vagy újrahasznosítani. Így van ez ezzel a szuper "tollnyomtató"-val is, ami a golyóstollak tintáját használja fel a nyomtatáshoz.

nyomtassunk_golyostollal.jpg

Megérdemel egy lájkot, ugye? 

Tudtad, hogy lehet nyomtatni a tollakkal? :D Én sem. 

Tuti, a Te fiókodban is hever egy pár olyan toll, amit már nem használsz (az okokról ne is beszéljünk). Ne vesszen kárba egy csepp tinta se! 

golyostollnyomtato.jpg

Jó érzés lenne, ha csak le kellene adnunk ezeket pl. bármelyik papírboltban és tudnánk, hogy jó helyre kerül az el nem használt tinta (is).

Neked is tetszenek a hasonló fejlesztések? Kövess, hogy a következőről se maradj le! ;)  

Ez az okos szerkezet egyszerűen kiszívja a kiselejtezett tollakból a maradék (akár beleszáradt) tintát és annak segítségével nyomtat. Szerintem szenzációs ötlet és a megvalósítás is egyszerűnek tűnik.

Arról nem is beszélve, hogy maga a nyomtató is milyen cuki és letisztult. Nekem tetszik. 

Íme, a tollnyomtató:

pen_printer.jpg

Hő hatására kivonja a(z akár beragadt) tintát a tollból, a belső szerkezet pedig szöveggé és képpé konvertálja azt. Egyszerű. :)

beszaradt_tintaval_nyomtatas.jpg

Ez a kis kompakt készülék igen vékony és kis helyen elfér, ráadásul egy USB-csatlakozóval egyszerűen összeköthető az őt működtető számítógéppel vagy okostelefonnal. A4-es papír befogadására (és kinyomtatására) képes.

Lesz. Reméljük. Egyelőre sajnos még csak terv, így forgalomban nem kapható... de mi nagyon drukkolunk, hogy minél hamarabb elérhető legyen, és persze azonnal mókussikítunk, ha rendelhető. (Előtte majd gyorsan leteszteljük. :))

Tehát: fogadjuk mókusörömmel az ilyen fejlesztéseket, hiszen így semmi nem vész kárba. És egyébként is jópofa, ugye? :)  

fotók

innováció újrahasznosítás nyomtatás golyóstollnyomtató

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr685623229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása