A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Okoskodó cigisdobozok

2013. október 22.

Téged mi tudna rávenni, hogy letedd a cigit? Hatással vannak rád a félelmetes rajzok és szövegek a cigisdobozokon?

beszelo_cigisdobozok.jpg

Akár igen, akár nem, ezt fokozzák most és teszik még ijesztőbbé majd a cigizést. Legalábbis ez a terv.

A Stirling Egyetem kutatói kitalálták, hogyan szoktassuk le a dohányosokat a bagóról. Azt mondják, beszéljenek hozzájuk a cigisdobozok. :D A szokatlan marketing eszköz bevetését egy Rákkutató Szervezet támogatja, mert bíznak a sikerességében.

Szívesen követed a kutatásokat, fejlesztéseket? Kövess engem is és kutassunk együtt! ;)  

Az ötlet

Beszéljenek a cigisdobozok és mondják meg a tutit. Mármint azt, hogy bizony ez Neked nagyon káros és ejnye-bejnye. Elmondják, milyen hatással vannak az egészségedre. Mármint a nem egészségedre.

Tehát minden esetben, amikor kinyitod, hogy elszívj egy szálat, egy előre felvett üzenetet fogsz hallani, akár tetszik, akár nem. Félelmetes, mi?

Sőt, még a segélyszervezetek elérhetőségeit is megkapod, hogy tudd, hová fordulj, ha függő vagy, de abbahagynád.

Így tüntesd el a nikotinfoltokat >>>

Már most is minden cigisdobozon ott figyelnek a félelmetes feliratok és fotók, hogy elvegyék a kedved a cigizéstől. Elvették? Nem olvastam statisztikákat a sikeréről, de... Nem hinném. :(

Hatás

Idegesítő lenne. Az biztos. De hát könyörgöm, kiszedem a cigit és átrakom egy tartóba v. simán egy régi típusú dobozba. Velem nem szúrtok ki. :P

Az előzetes felmérések alapján azonban jól teljesítenek a kis beszélő dobozok, hatással voltak a tesztalanyokra. Nincsenek pontos adatok, mely szerint hány % tette le végleg a cigit, de sikeresnek jósolják.

ne_dohanyozz.jpg

Hogyan?

De vajon a kormány beavatkozása nélkül melyik dohánygyártó/-forgalmazó cég használná ki? Ha én dohányáru eladásával keresném a kenyerem, tuti nem csinálnék ilyen hülyeséget!

"Ne olvassatok minket se, mert a monitoron olvasás tönkreteszi a szemed!" - Hát hülye vagyok én, hogy ilyet mondjak??? :D Felejtsd el! :P

No de komolyan. A dohányzás elleni szervezetek persze ezerrel nyomják (értem én!) és azt akarják elérni, hogy kötelező szinten minden doboz beszóljon a bagósoknak. Hát...

Te mit gondolsz? Hatásos lehet ez a próbálkozás? Vagy aki függő, az reménytelen? Mondd el a véleményed, mókuskíváncsiak vagyunk. ;) 

Infó: bbckép

vélemény dohányzás cigi gondolatébresztő megoldás

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr715391158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása