A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így hozd ki a legtöbbet 17 négyzetméterből! +fotók +videó

2013. szeptember 06.

Nem szaladok és költözök azonnal egy garzonba, de mókuscsodálkozással figyeltem azt a sok-sok apróságot, amivel lakhatóvá, már-már tágassá varázsolt egy fiatalember egy ilyen kis lakást. Nem spórolt az ötletekkel és a végeredmény megér egy pillantást. Ha más nem, hát inspiráció gyanánt. ;)

steve-sauer.jpg

A képek önmagukért beszélnek és videón is megnézheted a részleteket.

Neked is vannak felesleges lomjaid? Dobd ki, add el, szabadulj meg tőlük

Még mindig túl sok maradt, hogy kényelmesen élhess együtt a sok-sok tárggyal? Rendszerezd őket!

Túl kicsi a lakás? Alakítsd át! Okosan! ;)

Nincs 17 m2  az a seattle-i lakás, amiből Steve Sauer, mérnök egy 8 helyiséges csodát varázsolt. Steve egyébként Boing-ek belsejét tervezi, így otthon csak folytatta a munkát. :D

forgatas.jpg

A helykihasználás és lakberendezés egyik kedvenc témánk, így, ha Neked is tetszik és szívesen olvasol róla, hát lájk, hogy ne maradj le! ;)

Steve elmondása alapján házibulikat is szokott rendezni és már tucatnyi barátja is volt bent a lakásban egyszerre, azért én lehet, hogy inkább egy romkocsmába vinném a csapatot. :)

Egy feltétel azért nem árt, ha ezt a megoldást szeretné valaki megvalósítani: az aránylag nagy belmagasság. Steve 3 szintre osztotta a lakást, és így triplán használhatja az alapterület egy-egy részét.

harom_szint.jpg

A szinteltolásokkal és beugrókkal szinte varázslatokra képes, de tényleg. :) Ahogy ilyen okosságokat egy másik nagy kedvencünknél is láthattuk:

Tudnál élni 7 m2-en? >>>

Pl. a hálószobák automatikusan legfelülre kerültek. Logikusan ott felállni sem kell - párnacsatázni lehet fekve vagy kúszva is :D -, így minimális helyet vesz el a magasságból, mégis kész egy szoba. Sőt, kettő (merthogy egy gyerekháló is van).

Az egyik nagy Hú!-m akkor volt, amikor megmutatta a csapóajtóval megoldott süllyesztett kádját, ami ugyan nem egy négyszemélyes jakuzzi, de ő maga vígan elmeditálgathat egy illóolajos fürdőben, ha épp ahhoz van kedve.

sullyesztett_kad.jpgNézd meg a videóban, mert így nem annyira látványos. :(

A fürdőszoba egyébként meglepően nagynak tűnik. Tágas, kicsit sem zsúfolt és persze a legjobb minőségű szerelékekkel felszerelt, amikre nagyon büszke a tulajdonosa. 

fürdőszoba.jpg

Nem is kérdés, hogy egy ilyen lakáshoz és ésszerű elrendezéshez az is szükséges, hogy ne legyenek felesleges kacatjaid - bár két biciklit azért csak elhelyezett :) - és nyilván mindig mindent a helyére tegyél.

Másik nagy kedvencem a házimozisarok, ami igazán mókushívogató. El is hiszem, hogy szívesen heveredik oda és élvezi a hatalmas tv-jén (ez pl. fontos! :) - a kedvenc műsorait.

tv_sarok_biciklik.jpg

A kávézó odu is nagyon kedves szerintem és a kényelmesnek tűnő kedvenc forgószékén kívül a hálószoba lépcsője szolgál másik székként a vendég számára. Szenzációs. (Alatta a tv-sarok, most épp kétszemélyes kanapéval. :))

kávézó_tv_sarok.jpg

Persze a konyhaasztal egy(-két) mozdulattal a duplájára növelhető és a gardrób is nagyon cseles. A lényeg, hogy a 7 év tervezés alatt mindenre talált megoldást és megfelelő bútort, tárgyat, okosságot (legtöbbjüket az interneten vadászta, hihetetlen sok időt erre áldozva). 

konyha_asztal.jpg

Mi csak gratulálni tudunk a munkájához és kívánjuk, hogy élvezze! ;)

És íme a videó:

Amikor ilyen és hasonló ötleteket látok - és nekem soha nem jutott volna eszembe - mindig rájövök, hogy igenis szükség lehet egy lakberendezőre, aki "mindent a helyére tesz", mert én hiába próbáltam, nem sikerült dupláznom a teret. Nekik ez is megy. :) /Ha eljutok odáig, én mindenképp Bent (Ágy-Asztal-Tv) hívom, érdemes követni a blogját, ha érdekel a lakberendezés./

Ha van kedved bogarászni és beleásni magad, még egy alaprajzot is találtam nagy nehezen! ;) 

Steve_Sauer_alaprajz.jpg

Mielőtt a falat püfölöd, mert semminek nincs helye és úgy érzed, már rég kinőtted a lakást, szerezz hasonló tippeket és amit csak tudsz, valósíts meg - egy élhetőbb otthonért! ;)  

fotó1, fotó2, fotó3, fotó4

 

 

hatékonyság praktikus otthon helykihasználás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr165496903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása