A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Hogyan csináljunk helyet a ruhásszekrényünkben?

2013. július 17.

A szekrény az a hely, ahol még a régészek is találnának középkori leleteket. Nincs ez másképp a ruhásszekrényünkkel sem. No de hogyan döntsük el, hogy mire van még szükségünk és már mire nem?

hogyan-csinaljunk-helyet-a-szekrenyben_mini.jpg

Használjuk az 1 éves szabályt. Azt, amit az elmúlt évben nem viseltünk, adományozzuk el. Valaki nagyon fog neki örülni és inkább rajta legyen, mint a szekrényben. Most persze mondod, hogy jó, de honnan tudom én, hogy mikor hordtam utoljára?! Megmondom.

Használd a vállfákat jelölésre!

Teendőnk nem sok.

Apró trükkök százai várnak még rád, itt a blogon. Nyomj egy "Tetszik"-et, és tarts velünk! ;) 

1. Menjünk oda a szekrényhez és minden vállfát fordítsunk magunk felé. Ez lesz az alapállapot.

vallfa_mini.jpghasználjuk a vállfák irányát jelölésként

2. Amikor a ruhát használat után újra a szekrénybe tesszük, a vállfáját irányítsuk úgy, hogy befelé (tehát ellentétes irányba) nézzen.

3. Egy év elteltével azokat a ruhákat, amelyeknek a vállfájuk felénk néz (tehát nem nyúltunk hozzá), adományozzuk el. Ma már rengeteg hiper-/szupermarket parkolójában megtalálhatóak ezek a ruhagyűjtő konténerek. Onnan eljuttatják a rászorulókhoz. De persze el is adhatjuk pl. Vaterán vagy szervezhetünk egy garázsvásárt.

Így csinálj rendet és helyet a fiókodban >>>

Majd állítsuk megint az összeset úgy, hogy felénk nézzenek. Így mindig csak olyan ruhák foglalják majd a helyet, amit évente minimum egyszer használsz. Ha ezt minden évben megtesszük, nem lesz többet gondunk a helyhiánnyal. Hiszen a hellyel is kell spórolni.

Az eladományozott ruhákkal nemcsak a szekrényünk lélegzik fel, hanem a lelkünk is boldogabb lesz, hiszen adni jó!   

hatékonyság praktikus hogyan otthon öltözködés szekrény helymegtakarítás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr955407559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása