A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Tuti tipp a lottó megnyerésére

2013. július 06.

Gondoltam egy számra 1-től 43 949 268-ig. Adj 250 forintot és ha kitalálod, adok 1 milliárd, (legyen) 5 milliárd forintot. Játszanál velem? Mégis, minden héten 1 millió szelvényt ad el a Szerencsejáték Zrt.

lottonyeremeny.jpg

Az, aki a problémáira válaszul egy lottószelvényt vesz, az csak konzerválja a helyzetét. Sőt, még a késlekedéssel ront is rajta. Hétről-hétre.

Értem én, hogy nem az esélyekről szól ez. Inkább csak a kilátástalanságra adott válasz lehet. Ám legyél akármekkora bajban is, komolyan gondolod, hogy ez lesz a megoldás?

Tuti tipp a lottó megnyerésére:

Ne vegyél szelvényt. Spóroljuk meg azt a 250 forintot. Havonta azt az ezer forintot költsük adósságcsökkentésre, megtakarításra, mert már 1000 forintosával is nagyobb változást hoz az életünkben, mint a lottónyereményre való kegyetlen várakozás.

Ha kicsit is elgondolkodtatunk és szeretnéd, ha újból és újból megtennénk, maradj velünk! ;) 

A lottó-mentalitás

Steve Siebold írt róla, hogy míg a tömeg lottó-mentalitású, addig a sikeres emberek cselekvés-mentalitásúak. A tömeg egy egész életen át várja, hogy "kihúzzák a számait". Várja, hogy segítsen rajta valaki. A kormány. Isten, vagy az ufók. Reméli, hogy olajat találnak a kertje alatt, de még azt is csak várja, hiszen az ásót már nem venné a kezébe, hogy meggyőződjön róla.

Nincs gond azzal, hogy így gondolod, de az időd ketyeg.

Cselekedj most. Ha problémád van, kezeld gyökerestül. Ha utálod a munkádat, válts. Ha kevés a pénzed, vállalj plusz munkát. Fogd vissza az alkohol vagy cigi vásárlását.

Csak egy dolgot ne tegyél, ne mástól várd a megoldást!

Ha elkezdesz cselekedni, ha megfogadod, hogy mától Te magad teszel (és csak magadra számítva) a boldogságodért/sikeredért/pénzedért, akkor az nagyobb változást fog hozni az életedben, mint egy nyamvadt lottónyeremény. ;)

Sokkal többet is tudsz tenni a saját vagy a gyerekeid életéért, mint egy szelvény vásárlása. Ne tudd le ennyivel.

Legyél önző!!!

Ez a nap lesz, amikor elkezdesz tudatosan tervezni, boldogságot üldözni és ha kell, akkor kavicsonként elhordani a hegyet.

Ne más valamitől, ne más valakitől várd a változást és a "főnyereményt". Szerezd meg Te magad!   

szerencse gondolatébresztő pazarlás

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr835388049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása